Bingöl, Alevi Olmasına Rağmen İsminin Neden "Yavuz" Olduğunu Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Bingöl, Alevi Olmasına Rağmen İsminin Neden "Yavuz" Olduğunu Açıkladı

Sanatçı Yavuz Bingöl, Alevi anne babanın çocuğu olmasına rağmen isminin babası tarafından bilerek aşağılanmaması için "Yavuz" konulduğunu söyledi.

23.11.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Tunceli Üniversitesi'ndeki programına katılan sanatçı Yavuz Bingöl, isminin neden "Yavuz" olduğunu açıkladı. Bingöl, "Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum. Anne ve babama sordum 'Niye koydunuz?' diye. Babam 'Bilerek koydum' dedi. Alevi olarak aşağılandığım zaman ilkokul ikinci sınıftaydım. Alevi'nin ne olduğunu bilmiyordum. Anneme sordum. Annem, 'Dünyada iki türlü insan var; bir iyi, iki kötü insanlar. Siz iyi insanlar olacaksınız' dedi. 50-60 yıldır aldatılmıştır. Katliamlara uğratılmıştır.

"ÇOK İYİ YERLERE GELECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Peki niye buradayım bugün? AK Parti hükümetinin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarıyla ilgili çok ciddi çözüm önerileri vardır. Barış sürecinde çok iyi bir yere geldik. Başbakan'ın dediği gibi çok iyi yere geleceğimize inanıyorum" dedi.

Yavuz Bingöl, daha sonra bağlama çalarak 'Sarı Gelin' türküsünü söyledi. Daha sonra 'Dersim Dört Dağ İçerisinde' adlı türküyü söyleyen Bingöl, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Bingöl, Alevi Olmasına Rağmen İsminin Neden "Yavuz" Olduğunu Açıkladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bingöl, Alevi Olmasına Rağmen İsminin Neden 'Yavuz' Olduğunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Malatyalı : Evet bende Alevîyim ve Yavuz abiye hak veriyorum bu memlekette bazı Şeyler düzeldi bunu görmemek için kör olmak lazımdır... 42 26 Yanıtla
  • DÜŞÜNCENİZ: ALEVİ OLMAK AŞAĞILANMAKMIDIR?BU SİZLERİN DÜŞÜNCENİZ. 24 12 Yanıtla
  • ASD: İŞTE BU ÜLKENİN AYIBI, ALEVİLERİN KİMSEYE ZARARI YOKTUR AMA YOBAZLARIN SALDIRISINA UĞRARLAR, MÜSLÜMANSAN MEZHEPÇİLİKTEN BÖLÜNMEYE MAHKUMSUN, ÇÜNKİ SUNNİ GERİCİLER HERZAMAN İŞBAŞINDADIR BUNUDA DİNİ KULLANARAK YAPARLAR. 15 17 Yanıtla
  • Zalımağa: Yavuz Sultan Selim Han çöl geçerken Efendimizin önderlik ettiği hilafetle şereflenen büyük bir Türk İslam komutanıdır.Onun adını taşımak ise Türk'lük ve İslam için büyük şereftir.Nufus kağıdının din hanesinde İslam yazan kişi bunda gocunuyor ise ya dinin de ve ırkında problem var demektir... 25 6 Yanıtla
  • Mersin'li Ahmet: bu ülkede çinliyim de, rusum de, afrikalıyım de, yahudiyim de ancak ve ancak kürdüm deme, aleviyim deme, bunun sebebi ise 1924 yılından sonra ülkemize getirilen göçmenler kendilerine asil ve yüce türk dediler kürdleri, ermenileri ve alevilere yok saydılar, o aşağılık ve ırkçı sürüngenler 90 yıl bu ülkeyi yediler yediler onların da sonları az kaldı, geldikleri gibi defolup gideceklerdir çünkü kökleri avrupadalar ceplerin de pasaportları zaten hazırdır, o iğrenç ırkçıların sonları pek yakındır. 13 6 Yanıtla İşçi Bekir: İNADINA KÜRDÜM, İNADINA ALEVİYİM, İNADINA ERMENİYİM, İNADINA ANADOLULUYUM VE ŞÜKÜR İNSANIM, YAŞASIN BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ. 2 1 HAMSU: Lo işçi bekur niye TÜRKÜM diye yazmıysan, zoruna mı gidiyor TÜRKLÜK. . . . 1 0
  • Türk: zararli olan alevi veya sünni degildir, zararli olan insanlardir, sanki tüm aleviler masum tüm sünniler zalim, veya tam tersi tüm aleviler zalim tüm sünniler masum. böyle bir dünya yok. zalim olanda masum olanda insanlar, hangi mezheb olursa olsun 17 0 Yanıtla
  • star: İnsan bir şeye inanıp bir yerde durmalı efendi. Kişilik olgunlaşarak gelişir sadece.Değişmez yani 12 1 Yanıtla
  • Mirza: Ermeni olsa ne olacakki.allahın yarattığı bir kul değilmi o da.ırkçılık günahtır diyorum anlamıyonuzki. 13 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement