Binali Yıldırım'dan Bülent Arınç'a Cevap: Gücünüz 2 Kağıt Arasındadır - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım'dan Bülent Arınç'a Cevap: Gücünüz 2 Kağıt Arasındadır

Binali Yıldırım ve Bülent Arınç arasındaki 5 Ocak polemiği sürüyor. Yıldırım, Arınç'a "Sıfatlar kağıtla verilir, kağıtla alınır. Gücünüz iki kağıt arasındadır." dedi.

27.01.2015 16:12  Güncelleme: 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarına rağmen 19 Ocak'ta hükümet erkanın Aksaray'da topladı ancak "5 Ocak" polemiği bitmiyor. Konuyla ilgili olarak Bülent Arınç'ın AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım için söylediği "vekillik dışında bir sıfat taşımıyor" açıklamalarına Yıldırım'dan cevap geldi: Sıfatlar bir kağıtla verilir bir kağıtla geri alınır. Gücünüz iki kağıt arasındadır.

BİNALİ YILDIRIM'DAN ARINÇ'A CEVAP: SIFATLAR BİR KAĞITLA VERİLİR, BİR KAĞITLA ALINIR

AKP İzmir Milletvekili, Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisi hakkındaki "Binali Bey İzmir Milletvekili olmanın dışında bir sıfat taşımıyor" sözlerine sert tepki gösterdi. A Haber'e konuşan Yıldırım şöyle konuştu: "Ben tarih vermedim. 2015'e böyle gireriz söyleminden 5 ocak diye beni yazdılar. Ama böyle yazıldı diye buna tepki göstermeyi anlamlı bulmadım. Benim kim olduğum sıfatımın olup olmadığının takdirini milletim yapar. Benim kim olup olmadığıma vatandaşlarımız 12 yıllık geçmişime bakarak en iyi şekilde karar verirler. Sıfatlar gelir geçer. Sıfatlar bir kağıtla verilir bir kağıtla geri alınır. Gücünüz iki kağıt arasındadır. Önemli olan milletin gönlünde yer yapmaktır."

YILDIRIM, 5 OCAK'TA TOPLANACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

2014'ün son günlerine hükümet kanadındaki 'Aksaray'da Bakanlar Kurulu toplanacak mı, toplanmayacak mı' tartışmaları damga vurmuştu. İddiaya göre, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını açıklamıştı.

DAVUTOĞLU YALANLAMIŞTI: BÖYLE BİR ŞEY OLSAYDI BENDEN DUYARDINIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Binali Yıldırım'ı "Bu yönde bir karar olsaydı ya Cumhurbaşkanımızdan ya da benden duyardınız. Bizim dışımızda yapılan açıklamalara itibar edilmemeli." diyerek yalanlamıştı. Başbakan Davutoğlu, bu konuda kendisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dışındaki açıklamalara itibar edilmemesini şu sözlerle istemişti: "5 Ocak'ta böyle bir toplantı yok. Ancak Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na başkanlığının daha önce örnekleri görüldü. Bunlar da istisnai durumlardır. Bu yönde bir karar olsaydı ya Cumhurbaşkanımızdan ya da benden duyardınız. Bizim dışımızda yapılan açıklamalara itibar edilmemeli. Bunu Binali Bey'i eleştirmek için söylemiyorum. Ama biz Sayın Cumhurbaşkanı ile görevi devraldığım gün bu konuda mutabakata vardık."

ARINÇ DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: YILDIRIM, VEKİLLİK DIŞINDA SIFAT TAŞIMIYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya tepki göstermişti. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Arınç, "Bu tarihi veren Binali Yıldırım ise onun şahsıyla ilgili değil ama onun yerinde başka birisi de olsaydı böyle bir hakkı yoktu. Binali Bey İzmir Milletvekili olmanın dışında bir sıfat taşımıyor. Cumhurbaşkanı'nın sözcüsü de değil." demişti. Arınç, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kalması gereken, birlikte karar vermesi gereken bir konuda hiçbir sıfat taşımayan bir insanın '5 Ocak'ta hükümet Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanacak' demesini yanlış olarak değerlendirmişti. Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı gerekli görürse Bakanlar Kurulu'na başkanlık edebileceğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı'nın istediği zaman Başbakan'la görüşerek bir toplantı istemek yetkisine sahip olduğunu dile getirmişti.

TARTIŞMALARA ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYMUŞTU: EVET TOPLAYACAĞIM, KİMSEYİ RAHATSIZ ETMESİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Aralık günü yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı olarak Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesinin anayasal bir hak olduğunu söyleyerek, 19 Ocak 2015'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplayacağını söylemişti. Erdoğan, "19'unda ben Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağım. Bizim Bakanlar Kurulu'muzla bu şekilde bir araya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin." demişti.

(Kaynak: Zaman)

Binali Yıldırım\'dan Bülent Arınç\'a Cevap: Gücünüz 2 Kağıt Arasındadır
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım'dan Bülent Arınç'a Cevap: Gücünüz 2 Kağıt Arasındadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • YAKAMOZ: :))))))))))))) ak koyunlarmıdır kara koyunlarmıdır birbirine girdi :)))))))))))) akp ye oy veren inekler şimdide binali yıldırımı sattı :)))))))))))))) 26 21 Yanıtla
  • Ali: Gün gelecek AKP ye gönül vermiş vatandaşlar aynen RTE cemaate söylediğini söyleyecek bizi kandırdılar işte ozaman bizde kıçımızla güleceğiz :))) 28 6 Yanıtla
  • Ali: Bu AKP dallamalarının daha iyi günleri çok az kaldı hırsızların yolsuzların milleti kandırdıklarının gün yüzüne çıkması 26 2 Yanıtla
  • ahmet: ÜLKEMİZ İÇİN GERÇEKTEN ÇALIŞMIŞ VE ÇALIŞMAKTA OLAN GÜZİDE HER 2 İNSANA POLEMİK YAKIŞMIYOR 4 21 Yanıtla
  • Eşkenar dörtten: Doğru söylüyor millet kendisini çok iyi tanıyor havuz paralarının bir araya gelmesi için gerekli organizasyonu yapan bakan olarak açıkladı kendisini kılıçdaroğlu hatta soy ismi içinde Binali değil milyon Ali artık gibi bir lâfda etmişti 23 1 Yanıtla
  • sivridil: Kiliclar cekilmeye basladi 13 2 Yanıtla
  • emir: Akpartinin icinde bir grup yapılanları kabul edemiyor. Cumhurbaşkanı na da muhalif olmak istemiyorlar. Neyapacaklarina da karar veremiyorlar. 11 1 Yanıtla
  • Alperen: Erzincan'a çok büyük hizmetleri olmuştur. Hele hızlı treni Erzincan'a getirirse çok büyük iş yapar erzincanlıların gurur kaynağı 4 7 Yanıtla
  • Kınalı: Samet, sende KINA yak bi yerlerine... 6 1 Yanıtla
  • ASLAN: Sıfatlar fanidir, önemli olan çalmadan, çırpmadan, yağmalamadan ülkeyi yönetmektir. ma siz böyle yapanlara koltuklarnızı koruma uğruna ses çıkartamıyorunuz. Onun için Arınç'ın da B. A Yıldırm'ın da öyle pek övüleek tarafları yok 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor
    11:11 Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor

    İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenleyeceği Büyük Savunma Yürüyüşü'ne katılmak için 27 Nisan'da Ankara'ya gidecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların sorunlarını dile getirmek ve meslek onurunu savunmak amacıyla yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.

  • Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı
    11:10 Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı

    Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmada, yapay zeka modelleri ve doktorlar arasında oftalmoloji sınavı düzenlendi. GPT-4, 87 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Ancak, araştırmacılar yapay zekanın hala tam olarak yeterli olmadığını belirtti.


Advertisement