Binali Yıldırım: Cizre'de Mahallekollar Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım: Cizre'de Mahallekollar Yapılacak

Cizre'de operasyonların sonuna gelindiğini kaydeden Bakan Yıldırım, bölgede mahallekolların yapılacağını belirterek, "İnsanların 'yarın ne olur' endişesi yaşamaması lazım" dedi.

04.02.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cizre'de operasyonların sonuna gelindiğini belirterek, "Cizre'nin merkezinde büyük oranda tamamlandı ancak alanın yüzde 1'inde operasyon devam ediyor, o da birkaç gün içinde bitecek" dedi.

Güvenlik için bölgede mahallekolların yapılacağını kaydeden Yıldırım, "Halkın sürekli güvenliğini sağlamak için oraya karakollar, mahallekollar yapılacak. 'Şimdilik mesele halloldu ama yarın bir gün ne olur' endişesini insanların yaşamaması lazım" şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TGRT Haber'de soruları yanıtladı.

BODRUM KATINDA YARALILARIN OLDUĞU İDDİASI

Cizre'de bir bodrumda yaralıların mahsur kaldığı iddialarına değinen Yıldırım, "Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yaptı. Ortada bilinmeyen bir durum var, bir manipülasyon ihtimali var. Diyorlar ki, '100-150 metre ileriye güvenli bölgeye getirin hastanızı alalım' kabul etmiyorlar. Ya da 'bırakın gitsinler', o da olmuyor. Belediyenin ambulansını gönderiyorlar, onu kurşunluyorlar, Sağlık Bakanlığı'nınki gidiyor, onu da kurşunluyorlar. Nasıl olacak, tedbiri almamız lazım" şeklinde konuştu.

"YÜZDE 1'İNDE OPERASYON DEVAM EDİYOR"

Bakan Yıldırım, terör olaylarının yaşandığı yerlerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi. İlgili bakanlıkların bölgedeki sosyal, ekonomik sorunların çözülmesi için üzerlerine düşeni yapacağını kaydeden Yıldırım, şu ifadelere yer verdi: "Cizre'nin merkezinde büyük oranda tamamlandı ancak alanın yüzde 1'inde operasyon devam ediyor, o da birkaç gün içinde bitecek. Bu operasyonların başladığı günden bugüne kadar oradaki sivil halkın yaşadığı sorunlar var. Can korkusuyla evlerini terk ediyorlar, okul çağında çocukları var, hastaları var. Orada valilik, kaymakamlık vasıtasıyla, çocuklar emniyetli yerlerde eğitimlerini alıyorlar, eğitimlerinin kesintisiz devam etmesi için çalışmalar yapılıyor. Ayrıca yakını olan yakınının yanına gidiyor, olmayanlara konut ayarlanıyor ihtiyacı olanlara sosyal hizmetlerden destekler veriliyor.

"MAHALLEKOLLAR YAPILACAK"

Bir yandan operasyonlar devam ederken, bir yandan da sosyal devlet gereği gerekli yardımlar, destekler yapılıyor. Burada operasyonların arkasında büyük bir yıkım var. Evler yıkılmış, harap olmuş, sokaklar delik deşik, çukurlar var. Bir yandan da süratle hayatın devam ettirilmesi gerekiyor. Bu bakımdan da her bakanlığa düşen görevler var. Valilikte protokol yapıyoruz. Bütün o çukurları dolduruyoruz, sokaklara asfalt atacağız, altyapıyı tamir edeceğiz, eskisinden daha güzel hale getireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ'yle birlikte oralarda kentsel dönüşüm yapacak. Vatandaşlarımızın daha güzel, daha konforlu, emniyetli konutlarda oturmasını sağlayacak. Halkın sürekli güvenliğini sağlamak için oraya karakollar, mahallekollar yapılacak. 'Şimdilik mesele halloldu ama yarın bir gün ne olur' endişesini insanların yaşamaması lazım."

Binali Yıldırım: Cizre\'de Mahallekollar Yapılacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım: Cizre'de Mahallekollar Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Ottoman empire: Türkiye osmanlıdır osmanlı türkiyedir. 100 yıllık duraklama dönemi bitiyor. Uyuyan dev uyanıyor. 10 17 Yanıtla
  • Egeli: Siz en iyisi akpkollar yapin her mahllaeye butun evleri kamera takin ha nedersiniz ahmaklikParaykanmi 8 9 Yanıtla
  • AMED: HER KÜRD ÜN EVİNİN ÖNÜNE BİR KARAKOL YAPSAN NE OLUR.. 6 11 Yanıtla
  • Colemerqli: Aynı yolu kullanırsan aynı yere varırsın...bilo 10 1 Yanıtla
  • Roj : Çaresislık na zor bir şey. 9 1 Yanıtla
  • Abid KONAK : Aklım almıyor gerçekten Koca devlet buraya ulaşamıyorumu beyler akıl almıyor ? 6 2 Yanıtla
  • sosyalist : en guzel fıkır sn arıncındır 40 yıldır savaş savaşla bitmez işte ekonomi gidiyor her gun duzenli şehid geliyor bumu istadıpınız 5 2 Yanıtla
  • Beyaz: Yabudevlet uyuyorum mukadaryapılanı görmüyorum sendevletsin gerekeniyap pkk bitir yoket naletolsunya 3çapurcuyubitiremediniz ah Osmanlı olsaydı hepsini asardı 1 5 Yanıtla
  • Yapin bunu: Ermeni pkkli teroristleri ayirt edin Turk vatandasligindan cikarin bakin nasil hersey duzeliyor,denk getirdigin yerde gebert teroristleri 3 3 Yanıtla
  • murat: KESİN ÇÖZÜM, DAHİ BUNLAR 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye'de Afet Gönüllülerinin Sayısı 1,5 Milyona Ulaştı
    15:04 Türkiye'de Afet Gönüllülerinin Sayısı 1,5 Milyona Ulaştı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısının 1,5 milyona ulaştığını belirtti. Sezer, afetlerle mücadele etmenin temel şartının riski azaltmak olduğunu vurguladı. Türkiye'nin kriz yönetimi kapasitesinin dünyada ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Sezer, afetlerde gönüllülerin ön saflarda olduğunu söyledi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı
    15:03 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin genç ve çalışkan nüfusunun en büyük güç olduğunu belirtti. Kacır, gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarına vurgu yaparak, Türk gençliğinin dünyanın en iyisi olabileceğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin havacılık ve sanayi alanındaki başarı hikayesini anlattı ve gençlere kendilerini çok yönlü olarak geliştirmelerini tavsiye etti.

  • Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı
    14:58 Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

    Sakarya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir protesto düzenledi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup, saldırıların insanlık değerlerine aykırı olduğunu vurgulayarak, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

  • Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı
    14:56 Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı

    Sakarya'nın Geyve ilçesinde, içerisinde ziynet eşyaları ve para bulunan çanta, sahipsiz bir sokak köpeği tarafından alınarak uzaklaştı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, köpek çantayı alıp tarladan uzaklaştırdı. Çift, çantanın çalındığını düşünerek jandarmaya haber verdi. Ancak çanta, yakınlarda bulunarak sahibine teslim edildi.

  • Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    14:54 Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Malatya’nın Akçadağ ilçesinde saat 14.13’te 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Özgür Özel:
    14:52 Özgür Özel: "Nüfusun Yüzde 65'ine, Bu Salonda Bulunan 408 CHP'li Belediye Başkanı Hizmet Edecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”nda “Hep beraber, başımızın üzerindeki yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Artık nüfusun yüzde 65’ine, bu salonda bulunan 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek" dedi.


Advertisement