Yıldırım: Malesef Herkesi Şaşırtacak Açıklamayı Yapamıyorum - Son Dakika
Güncel

Yıldırım: Malesef Herkesi Şaşırtacak Açıklamayı Yapamıyorum

Binali Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu basın toplantısında, bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum" dedi.

22.08.2014 12:09  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, dün Ahmet Davutoğlu genel başkan adaylığı ilan edilirken salonda yoktu. Aynı saatlerde Binali Yıldırım'ın bugün için Meclis'te basın toplantısı yapacağı duyurulunca gözler bugünkü açıklamaya çevrildi.

Basın toplantısında Ahmet Davutoğlu'na yönelik herhangi bir kırgınlığı olmadığını belirten Yıldırım "Ahmet Davutoğlu Bey ile beraber biz beraber çalıştık. Kendisi birikimli, akademik kariyeri geniş ve çalışkan, gayretli bir arkadaşımızdır. Kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum" dedi.

Sosyal medyada sitemkar bir açıklamada bulunacağı yönünde çıkan söylentilere de yanıt veren Davutoğlu şu ifadelere yer verdi: "Bu basın toplantısında, bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Bunun için bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler maalesef bu sefer de elleri boş dönmüştür."

İşte Yıldırım'ın açıklamalarıdnan satırbaşları;

Bugün iki basın toplantısı daha oldu. Çok moralinizi yükseltecek şeyler duymamış olabilirsiniz. Ben bunu telafi etmek için güzel şeyler söyleyeceğim. Hepiniz hoş geldiniz.
Kurucularından birisi olduğum Ak Parti’nin bir neferi olarak partimle her zaman iftihar ettim. AK Parti’nin katılımcılığı, ürettiği siyaset itibariyle Türk siyasi hayatına yeni bir model oluşturduğunu hepimiz biliyoruz.

"MİLLET KENDİ İRADESİNE SAHİP ÇIKTI"

Milletimiz kendi iradesine ne pahasına olursa olsun sahip çıkan AK Parti’ye 2002’de başlayan desteğini üst üste yapılan bütün seçimlerle artırmış ve her seferinde tek başına iktidara getirmiştir.

"HALKIMIZIN DESTEĞİYLE BUGÜNLERE GELDİK"

En son olarak da bilindiği gibi daha önce yapılan anayasa değişikliğine istinaden cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ön gören değişiklik gereğince 10 Ağustos’ta da cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşmiş ve partimizin kurucu genel başkanı 59-60-61’nci hükümetlerin başbakanı değerli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş 12’nci cumhurbaşkanı olarak halkımızın desteğiyle bugünlere geldik.

"BİZDE LİDERLİK KAVGASI OLMAZ"

Seçimin yapılmasıyla birlikte, bir gün önce yapılacak kongreyle birlikte, olağanüstü kongreyle birlikte bir genel başkanlık seçimi gerçekleşecek. 10 Ağustos ve dün 21 Ağustos arasında geçen sürede olağanüstü genel kurulda kongrede kimin AK Parti genel başkanı olacağına dair, parti içerisindeki temayül yoklamaları istişareler ve parti mekanizmalarının çalışma sürecini hep birlikte takip ettik. Hep birlikte izledik. Bu süre içerisinde bir çok arkadaşımızın ismi gündeme geldi. Bu soruyla her bir arkadaşımız muhatap oldu. O günlerde bana da bu sorular yöneltildi. Şöyle denmişti “Muhtemel genel başkan adayları arasında isminiz geçiyor ne diyorsunuz”... Benim verdiğim cevap şuydu “Biz AK Parti grubu olarak 313 milletvekilimiz var. Bütün arkadaşlarımız genel başkan olabilecek kalitede kapasiteye sahiptir. Bizde bir liderlik kavgası olmaz. Benlik kavgası olmaz. Yapılacak istişareler, yapılacak parti içi temayüller neticesinde en uygun sonucu elde ederiz” demiştim.

"DAVUTOĞLU, ÇALIŞKAN VE GAYRETLİ BİR ARKADAŞIMIZ"

Bu süreçte neler oldu? İlk olarak MKYK, toplandı. Daha sonra partimizin genişletilmiş il başkanları toplantısı gerçekleşti. Hemen arkasından milletvekili grubumuz bir araya geldi ve kendilerine genel başkan olarak kimi görmek istersiniz şeklinde bir soru soruldu. Bu sorular neticesinde tabi muhtemel genel başkan adayları ortaya çıktı. Ve sonuçta bildiğiniz gibi dün itibariyle genel başkanımız, seçilmiş cumhurbaşkanımız, başbakanımız 27 Ağustos olağanüstü kongre için genel başkanlığa aday olacak arkadaşımızı resmen açıkladı. Bu isim Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu. Ahmet Davutoğlu Bey ile beraber biz beraber çalıştık. Kendisi birikimli, akademik kariyeri geniş ve çalışkan, gayretli bir arkadaşımızdır. Kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum.

"SOSYAL MEDYADA 'BİNALİ YILDIRIM AYKIRI ÇIKIŞ MI YAPACAK' SPEKÜLASYONLARINI İZLEDİM"

Eminim ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti ülkemiz için milletimiz için, ülkemizin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için istikrar ve güvenin devamı için çalışmaya devam edecektir. Dün bu basın toplantısı kararını duyurduğum andan itibaren, sosyal medyada çok çeşitli bir haber trafiğinin başladığını gördüm. Özellikle yoğunlaşılan şey Binali Yıldırım ne diyecek, aykırı bir çıkış mı yapacak gibi bir takım spekülasyonları maalesef izledim.

Şunu sizlerle paylaşmak istiyorum, 10 Ağustos ile birlikte Türkiye yeni bir siyasi yola girmiş durumundadır. Yeni Türkiye yolunda hedef demokrasimizi daha da geliştirmek, hedef halkımızın refahını daha da artırmak, hedef büyük Atatürk’ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedeflerini gerçekleştirmek. Bu hepimizin bütün vatandaşlarımızın ortak arzusudur.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DEMEK..."

Yeni Türkiye’de kardeşlik var, çözüm var barış var. bugünlerde görüyoruz ki ülkemizde var etmeye çalıştığımız, kalıcı yapmaya çalıştığımız bu barış ve kardeşlik ortamını bozmaya çalışan bazı davranışlar meydana gelmektedir. Bunu da esefle karşılıyorum. Barış olacaksa, kardeşlik olacaksa bu herkesin sorumlu davranmasıyla mümkün olacaktır. Çözüm süreci demek her şeyden vazgeçmek, Türkiye’nin değişmezleri, ilkelerinden vazgeçmek demek değildir. Bu ülkede her mezhepten, meşrepten inanıştan insanlar birlikte yaşamanın erdemini tarih boyunca göstermiştir.

"MİLLET GETİRİR, MİLLET GÖTÜRÜR"

Paralel darbe girişimini bu ülke beraber yaşadı. 30 Mart seçimlerde halk paralel yapıya cevabını vermiştir. O cevap şudur. Ben iradeyi kime verdiysem, o iradeyi de ancak ben alırım. Bunun dışında hiç kimse bu ülkeyi dizayn etmeye, hükümetler yıkmaya kurmaya yeltenmesin. Herkes kendi alanında kalsın. Bu mücadele bu hükümetin işi değildir, bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal ve istikbal mücadelesidir. Hiçbir örgüt, yapılanma milli irade adına güç kullanamaz. Güç kullanacak olan ancak ve ancak sandıktan desteği alanlardır. Onlar getirir, gerektiği zaman da onlar götürür. Millet getirir, millet götürür. Artık Türkiye bu dönemleri geride bırakacak demokrasi olgunluğuna erişmiştir.

"HERKESİ ŞAŞIRTACAK BİR AÇIKLAMA MALESEF YAPAMIYORUM"

Şunu söylemek istiyorum. Bu basın toplantısında, bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Bunun için bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler maalesef bu sefer de elleri boş dönmüştür.

"GÖREVLERE TALİP OLMADIM"

Bugüne kadar partim içerisinde görevlere talip olmadım. Verilen görevleri layıkıyla yapma gayreti içinde oldum. Başbakanlık da çok onurlu bir görevdir, partinin düz bir neferi olmak da onurlu bir görevdir. 58’nci hükümette, Abdullah Gül ile beraber görev yaptım. Devam eden hükümetlerde toplam dört cumhuriyeti hükümetinde kesintisiz görev yapan 12 yıla yaklaşan görev süresi olan bir ulaştırma bakanıyım. Milletimizin bize verdiği destek, ülkemizde sağlanan güven ve istikrar, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bize yol göstermesi ve liderliğinde ülkemizde kalıcı büyük eserleri yapan ekibin içinde yer almanın da onurunu yaşıyorum. AK Parti iktidarının sorumlu bir bakanı olmak benim için en büyük onurdur.

"MARMARAY, HIZLI TREN... BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER"

Marmaray rüyası, üçüncü köprü, hızlı tren, Yavuz Selim Köprüsü, üçüncü havalimanı ve akıl yolları, bilişim yollarının Türkiye’nin afrika seviyesinden Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında, iletişimde bilişimde yer alması bu dönemde yapılmış çok önemli hizmetlerdir.

Ayrıntılar geliyor...

Yıldırım: Malesef Herkesi Şaşırtacak Açıklamayı Yapamıyorum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yıldırım: Malesef Herkesi Şaşırtacak Açıklamayı Yapamıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • vatantaş: sana helal olsun diyecek söz kalmamıştır adam gibi adamsın yolun açık olsun 22 12 Yanıtla
  • alpi: sende yahudi asıılı olaydında baskan adayı olaydın 19 11 Yanıtla
  • BİRBİLEN: BU BASIN AÇIKLAMASININ SEBEBİNİ ANLAYABİLEN VAR MI? DÜN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ DİYE SORAN GAZETECİLERE. YARIN BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIM DEMEK YERİNE. KISACA YENİ BAŞBAKANIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM DESE DAHA AKILLICA OLMAZ MIYDI? NEYİN PEŞİNDE YİNE BUNLAR. . . 21 8 Yanıtla
  • yakup: size oy verenler utansın 12 10 Yanıtla
  • mert: arkadaş sıcak başınızamı vurdu. . o zaman neden basın toplantısı yapıyorsun. . söyleyeceklerini basın mensubu sana sorduğundada söylerdin. . Bence durum farklı. . Başbakan olamayınca istifa edecekti ama Tayyip Erdoğan dün akşam ayar verdi. . Bugünde sözünü yiyemedi basın toplantısı yaptı ama boş konuştuı. . Bütün mesele bu. . 15 4 Yanıtla
  • ahsen mert: yapsan ne olur , yapmasan ne. 9 6 Yanıtla
  • kenan cenk: hayırlı cumalar. 12 0 Yanıtla
  • ajanda: teşekkür konuşması. . . ''kırgın olsaydım burada olmazdım. . . ak partinin bi neferiyim. . . nifak çıkartmaya çalışanlar için üzgünüm''. . . . . 11 1 Yanıtla
  • ALOS: HEPİNİZİN KASETİ LİDERİNİZİN CEBİNDE İSTERSEN YAMUK ÇİZ, SENİ DE ÇİZERLER, KENDİNİZİ BUĞDAY AMBARINDA GÖRÜYORSUNUZ AMA LİDERİNİZ ETRAFINDAN BİLE GEÇİTTİRMİYOR 8 2 Yanıtla
  • matmaca: Paralelcilerin hevesleri kursakarında kaldı. Herhalde rte ye kızıp istifa edecek sandılar. Bireysel özgürlüğü yok diyenler. hakan Şükür-idris bal-idris naim şahin ne kadar özgürse Binali beyde o ölçüde özgürdür. Partiyi bölmek zayıflatmak Gül ü kışkırtmak işinize gelebilir. Ama herkes sizler gibi makam sevdalısı değil. Bir partide bir genel başkan ve başbakan olur. Herkesi başbakan seçemeyiz. Diğerleride bakan olur veya başka görevler alırlar. Binali bey 3 dönem kuralına takıldı. Yoksa neden başbakan olmasın. Şu aşamada Davutoğlu en uygun aday. Zaten Mkyk üyeleride çoğunlukla onu tercih etmiş. 3 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi
    16:28 GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Milas'ta toprak havuzlarda yetişen balığın depolanması ve paketlenmesi tesisinin fizibilite projesine destek verdi. Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği'nin başvuru sahibi olduğu proje, GEKA'nın 2023 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destekleniyor. Bu proje ile toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği sektörünün gelişimi için önemli bir adım atılmış olacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri etkinliğe katıldı. Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında fidanları toprakla buluşturdu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement