Bill Clinton: Türkler Hayranlık Verici Bir İş Yaptılar - Son Dakika
Ekonomi

Bill Clinton: Türkler Hayranlık Verici Bir İş Yaptılar

ABD'nin 42. Başkanı Bill Clinton, Türkiye'nin 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı kabul ederek hayranlık verici bir iş yaptığını söyledi.

05.02.2016 20:28  Güncelleme: 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Eski Başkanı Bill Clinton New York'ta, adını taşıyan vakıf tarafından iş dünyasının temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıda konuştu. Konuşmasında mülteci krizi ve uluslararası toplumun bu krize yönelik tutumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Türkiye'nin tek başına 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı ağırladığını kaydeden Clinton, "Türkler, kapılarına gelen tüm sığınmacıları kabul ederek hayranlık verici bir iş yaptılar. Oldukça güzel imkanlara sahip sığınmacı kampları inşa ederek onlara kasabalar kurdular" diye konuştu.

"TEK BAŞINA 2 MİLYONDAN FAZLA MÜLTECİ AĞIRLIYOR"

Dünyanın 2. Dünya Savaşı'ndan beri en büyük mülteci sayısıyla karşı karşıya kaldığını belirten Clinton, Londra'da yapılan toplantıda Suriyeliler için 10 milyar dolardan fazla yardım taahhüdünde bulunulduğunu, bunun umut verici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin tek başına 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı ağırladığını kaydeden Clinton, "Türkler, kapılarına gelen tüm sığınmacıları kabul ederek hayranlık verici bir iş yaptılar. Oldukça güzel imkanlara sahip sığınmacı kampları inşa ederek onlara kasabalar kurdular" diye konuştu.

"SIĞINMACILAR GİRDİKLERİ TOPLUMA KATKI SAĞLIYOR"

Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de iş kurmaya da başladıklarını ifade eden Clinton, sığınmacıların da girdikleri topluma katkı sağladıklarını söyledi.

"İŞ DÜNYASINA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Clinton, sığınmacıların topluma entegre olabilmesi için iş dünyasının temsilcilerine de büyük iş düştüğünü vurguladı.

"TÜM DÜNYA MÜLTECİLER İÇİN DAHA FAZLA ÇABA GÖSTERMELİ"

Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya, mülteci krizinin giderek büyüdüğünü belirterek tüm iş dünyasını sığınmacılara destek vermeye çağırdı. Tüm dünyanın mülteciler için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Ulukaya, "Tüm sorumluluğu hükümetlere ve sivil toplum kuruluşlarına bırakamayız. İş çevrelerinin de bu konuya daha fazla eğilmesi gerekir" dedi.

"20'DEN FAZLA BÜYÜK ŞİRKET BU İNİSİYATİFE DESTEK VERİYOR"

Ulukaya, sığınmacılara yardım için "Tent" (Çadır) isimli organizasyonu kurduklarını kaydederek, 20'den fazla büyük şirketin bu inisiyatife destek verdiğini ve sayının artmaya devam ettiğini ifade etti.

"MÜLTECİ KRİZİ İNSANLIK İÇİN BİR TEST"

Ulukaya, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye hükümeti ve halkının yaptıkları dolayısıyla gurur duyduğunu belirterek, "Mülteci krizi insanlık için bir test, bu testi bazıları geçer, bazıları ise kaybeder. Eğer bu kadar teknoloji ve imkana rağmen bunda başarısız olursak çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakamayız. Eğer bu testi geçemezsek çocuklarımız ileride 'Neden insanların suda boğulmasına izin verdiniz, neden onları kapınızdan geri çevirdiniz' sorularını sorar" dedi.

Bill Clinton: Türkler Hayranlık Verici Bir İş Yaptılar

Son Dakika Ekonomi Bill Clinton: Türkler Hayranlık Verici Bir İş Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • ali: ver gazı ver gazı akp ye bak nasıl 200 bin daha mülteci alıyoruz gör 22 18 Yanıtla
  • doğru: Türk hükümeti değil Türkiye hükümeti 5 23 Yanıtla
  • Türkiyeli: Türkiye Kendi Ülkesindeki Aç Vatandaşlarını Doyursun Yahuu,,Ülke SAVAŞ içinde Bunlar Göçmen Derdinde,,,Hükümet Mardinde Kakari,,Kikiri Halinde,,Türkülü Toplantıda,,,Vay ATATÜRK Vay,,Olsaydında Görseydin,HALİMİZİ ,,,, 9 7 Yanıtla gazman: evet yaa atatürk şuan olsaydıda senin gibi hainleri görseydi. 5 4 müslüman kürt : senin karnın tok nasıl olsa sen yabağına az doldur ye hepsinden az ye denyo bu ülke israfta birinci oldu senin gibi denyolar sayesinde 3 0
  • cumali: Ver gazı zaten tayyip alistirdi Türk milletine gaz vermeye 8 4 Yanıtla
  • Ahmet: Evet Turkler her mazluma insana elinden geldigince bakmaya calisir.tarihte avrupa abd rusya cin in insanlara verdigi zarari yazacak.sozde muttefik abd pyd ye silah verip bizi ovme cunku kimsenin ovgusune ihtiyacimz yok.siz ovun diye yapmiyoz yasamiyrz.Allah bilsin dsmanlarmz kahrolsun.Allah dayanagimiz ve vekiliniz olsun 11 0 Yanıtla
  • Elbet bir gün uyanacagiz: Ver gazi salako, dünyada %60 ucuzlayan benzin bizde %16 ucuzladi. Vatandaştan toplanan bu paralarla Suriyeli besleyerek hayranlik uyandirdik dogru, siz de kis kis gülüyorsunuz halimize. 6 1 Yanıtla
  • Manşet: Tayip erdoğandan öğrenmiş gaz vermeyi. Arkadaş madem öyle düşünüyorsunuz sizin ülkeniz türkiyeyi ondefa içine alır sizde alın biraz mülteci. Akıllı insanlarsınız vesselam 4 1 Yanıtla
  • Dr: E TC kazdığı kuyuya kendi düştü esad yeniden Suriyenin başında göçmenlerde türkiyede kalacak şimdi sormazlarmı niye bu kadar taviz verdin kapılarnı kapataydın önce silahlandır kaybedince sağa sola saldır bize yardım edin niye 1 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement