Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Paralel Yapı Başarılı Olabilseydi, Çok Ciddi Bir Tehdit... - Son Dakika
Dünya

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Paralel Yapı Başarılı Olabilseydi, Çok Ciddi Bir Tehdit...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Paralel Yapı Başarılı Olabilseydi, Çok Ciddi Bir Tehdit...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, paralel yapının başarılı olamamasının, çok ciddi bir tehdit altına girmeyi önlediğini söyledi.

23.10.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, paralel yapının başarılı olamamasının, çok ciddi bir tehdit altına girmeyi önlediğini söyledi.

Işık, Almanya'nın Frankfurt şehri yakınlarında bulunan Hanau'da düzenlenen toplantıda halka hitap etti.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Taylan Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliği izleyenler arasında, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Konsolos Özkan Durmaz, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Hessen Bölge Başkanı Mustafa Kasalak ve Işık Consulting Genel Müdürü Mehmet Ergün gibi isimler de hazır bulundu.

BİZ MERKEZLİ HAREKET EDİYORUZ

Göreve gelirken çeşitli hedefler belirlediklerini belirten Mustafa Kasalak, "Bunlardan biri siyasi lobi faaliyetleri sürdürmekti. Ben merkezli degil, biz merkezli çalışmanın yolunu açmak için görev aldık. Sivil toplum kuruluşları ile bağlarımızı güçlendirdik. Yardıma ihtiyacı olan insanlara destek olma yönünde adımlar attık. Bu noktada Sayın Başkonsolosumuz Ufuk Ekici'ye bizlere vatandaşlarımızın sorunlarıyla mücadelede destek olduğu için teşekkür ederim. Bunun dışında kültürel faaliyetlere ve gezilere önem verdik. Son olarak da manevi ayağı olan çalışmalara önem verdik. Camilerimizle, hocalarımızla birlikte çocuklarımıza maneviyat hususunda destek olmaya gayret gösterdik" dedi.

AK PARTİ'YE YAKINIZ

UETD'nin bu sene 10. yılını doldurduğunu ifade eden Süleyman Çelik, amaçlarının Avrupa'daki vatandaşların haklarını savunmak olduğunu dile getirdi. Birçok kesimden insanın UETD içerisinde bulunduğunu kaydeden Çelik, "Kimseyi dışarda bırakmak istemiyoruz. Devletine ve milletine düşman olmayan herkese burada yer var. Biz Ak Parti'ye yakınız. Bunu reddetmiyoruz. Bilakis gururla ifade ediyoruz. Bu hükümet bize 50 yıl sonra oy verme hakkı tanıdı. Avrupa'da 2,5 milyon seçmenimiz var. Bu seçimlere katılımı arttırmak zorundayız. Tatile ve yüzlerce kilometre mesafeye dikkat edersek, verilen oy sayısının fazla bile olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ DEĞİŞTİ

Almanya ziyareti esnasında hem bilim merkezleri ile hem de Türk toplumunun temsilcileri ile bir araya gelme fırsatı bulduğunu ifade eden Bakan Işık, "2014 yılı Türk - Alman bilim yılı. Bu yılı biz önemsiyoruz. Türkiye ile Almanya arasındaki ortak bilimsel etkinliklerin artmasını istiyoruz. Artık Türkiye'nin gündemi değişti. Eski dönemlerde IMF'nin sıradan memurları en çok tanınan isimlerdi. Bu günün Türkiyesinin gündeminde ne IMF var, ne başörtüsü zulmü var, ne de Cottarelli var. 2001 yılında bir milyar dolar bulunmazsa iflas edecek denilen ülke, bugün başka ülkelere milyarlarca dolar yardım ediyor. Sadece Suriyeli mültecilerin bize maliyeti 4 milyar dolardır. Artık IMF'ye muhtaç olmayan bir Türkiye var. Artık kendi silahını, kendi uydusunu yapan bir Türkiye var" dedi.

2023 HEDEFİ 2 TRİLYON DOLAR

Türkiye'nin 233 milyar dolarlık Gayri Safi Milli Hasılası'nın (GSMH) 820 milyar dolara ulaştığını söyleyen Bakan Işık, bunların yeterli olmadığını ve 2023 hedefinin 2 trilyon dolar olduğunu dile getirdi. 12 yılda alınan mesafenin gıpta edilen bir başarı olduğunu kaydeden Işık, "Bu nedenle ayağımıza çelme takmak isteyenler, gücümüzü kırmak isteyenler var. Bunlara karşı da çok dikkatli olmak zorundayız" ifadelerini kullandı. Şimdi Ar-Ge ve inovasyona agresif destek verdiklerini vurgulayan Işık, geçmişte herkes inovasyona yatırım yaparken kaybedilen zamanı telafi etmeye çalıştıklarını belirtti.

GEZİ BİTTİ, PARALEL OPERASYON BAŞLADI

Gençlerin ilk iki günkü ağaç hassasiyetini anlayabildiklerini kaydeden Işık, "Sonra taleplerini sıraladılar. Kanal İstanbul'a, üçüncü köprüye, üçüncü havalimanına karşılar. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu sayesinde çok şükür bu günleri atlattık. Sonra ikinci harekat başladı. Varsa bir yolsuzluk hemen dosyanı mahkemeye ver. Neden 2008'den 2014 yılına kadar bekliyorsun? Bu paralel yapı başarılı olabilseydi, çok ciddi bir tehdit altına girecektik. Adalet dağıtan insanların başka yerlerden talimat aldıklarını düşünebiliyor musunuz? Çok şükür bunları atlattık. Şimdi de başımıza bir IŞİD belası çıktı. Molotof kokteylini alıyor, vatandaşın evini, iş yerini yakıyor. Kesinlikle bir vandalizme müsaade etmemizi kimse beklemesin. Şimdi bir iç güvenlik reformu gündemde. Artık eline bir molotof kokteyli alan bir kişi, elinde silah taşımış sayılacak. Kim eline barışçıl duygularla molotof kokteyli alır? Türkiye'de kamu otoritesini zaafa uğratacak hiçbir şeye izin verilmeyecek. Bunu kimse aklından geçirmesin" dedi.

ZAMANINDA BİZİ DİNLEMEDİLER

IŞİD'e en başta Müslümanların karşı çıkması gerektiğinin altını çizen Işık,"Zamanında Maliki'nin mezhepçi politikalarına bizden başka kimse ses çıkarmadı. Demokrasiyi Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelere çok görüyorlar. Mısır'da, Suriye'de demokrasiyi savunduğumuz için bize karşı büyük bir algı yönetimi başlatıldı. Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin neden Kobani'ye girmediğini tartışıyorlar. Türkiye'nin nereye gireceğinin kararını verecek olan Avrupa Parlamentosu değildir. Türk dış politikası devletimizin çıkarlarına göre belirlenir. Bu noktada kimseden ne talimat, ne de emir alırız" şeklinde konuştu.

DAĞDA GEZECEKSE DAĞCILAR GEZSİN

Artık Türkiye'nin dağlarında teröristlerin dolaşmasını istemediklerini ifade eden Işık, "Çözüm süreci bizim kendi irademizle ortaya koyduğumuz bir siyasettir. Biz istiyoruz ki dağlarımızda dağcılar gezsin, turistler gezsin. Bu sorunu inşallah çözeceğiz. Aynı şekilde Alevi yurttaşlarımızın sorunlarını da çözeceğiz" dedi.

AVRUPALI TÜRKLERLE İFTİHAR EDİYORUZ

"Sizin buradaki başarınız bizleri gururlandırıyor. Bilimde, sanatta, siyasette, sporda attığınız her adımla iftihar ediyoruz. Aynı şekilde Türkiye'nin başarısına en az Türkiye'dekiler kadar, hatta daha fazla seviniyorsunuz" diye konuşan Bakan Işık'ın bu sözleri salonda bulunan Avrupalı Türkler tarafından uzun süre alkışlandı. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: 'Paralel Yapı Başarılı Olabilseydi, Çok Ciddi Bir Tehdit... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti
    16:28 ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Arama çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı
    16:10 Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı

    Londra merkezli ünlü moda markası Poster Girl için çalışan bir model, Buckingham Sarayı'nın önünde sütyensiz dolaşınca büyük ilgi uyandırdı. Modelin cesur davranışı, markanın sezon ortası indirimlerini tanıtmak için özel bir görevde olduğu halde tartışmalara neden oldu. Poster Girl markası ise olayı sosyal medya hesapları üzerinden tanıtarak marka bilinirliğini artırmaya çalıştı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

  • Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı
    16:05 Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kişi suçüstü yakalanırken, kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti
    15:59 Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti

    Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde gösteri yapan bir uçak, Duxford Havaalanı'nda yere çakıldı. Kazada pilot Simon Riggs hayatını kaybetti. Uçakta başka kimsenin olmaması teselli kaynağı oldu. Kazanın ardından olay yerine hızla ulaşan itfaiye ve acil servis ekipleri enkazı söndürdü. Hava Kaza İnceleme Şubesi, olayı araştırmaya devam ediyor.

  • Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi
    15:54 Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

    Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu denize indirdi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denize indirme törenine katıldı. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir.

  • Sarıyer'deki çatışmanın arkasından
    15:52 Sarıyer'deki çatışmanın arkasından "Kürt Tilkisi" çıktı

    Sarıyer'de İsveç uyruklu bir çete üyesi ile husumetli olan bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Daha önce de benzer bir çatışma aynı bölgede yaşanırken iki olayda da uyuşturucu çetesi lideri "Kürt Tilkisi" lakaplı Rawa Majid'in ismi geçti.


Advertisement