Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Osmaniye'de - Son Dakika
Politika

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Osmaniye'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Osmaniye\'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Osmaniye’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

15.05.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Osmaniye'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilerle bir araya gelen Bakan Fikri Işık, basına kapalı olarak görüşme yaptı. Bakan Işık, OSB ziyaretinin ardından Vali Kerem Al'ı ziyaret etti. Vali Al, Bakan Işık'ın Osmaniye'ye teşriflerinin kendilerini onurlandırdığını belirterek, "Şehrimizin sorunlarını aktardık, bir takım talepleri ilettik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Osmaniye'yi ziyaret etmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Işık, "Osmaniye, AK Parti iktidarı ile birlikte hızla sanayileşen ve her geçen gün sanayideki üretimini ve istihdamını arttıran bir şehrimiz. Tarım şehrinin yanına sanayi şehri hüviyetini de eklemesiyle birlikte Osmaniye'de çok yoğun bir gelişme var. Kamu yatırımlarımız son 13 yıllık dönemde çok ciddi miktarda arttı. Ama özellikle Organize Sanayi Bölgesi'nde 2002 yılında 25 kişi çalışırken, bugün 10 bin 500 kişinin sadece Osmaniye OSB'de çalışması, 1500'e yakın kişinin Kadirli OSB'de çalışması ilin son 12 yılda nasıl bir değişim gösterdiğinin en güzel göstergesidir. Osmaniye'deki Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişmesine biz tam destek veriyoruz" dedi.

"AYNI ANDA 12 ÜLKENİN TÜRKİYE'YE SALDIRI HABERLERİ BİRAZ ASPARAGAS BİR HABER"

Bakan Işık, basın mensuplarının bazı devlet kurumlarına yapılan siber saldırı konusunda çıkan haberlerle ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Normalde sıradan bir olayı maalesef bu konuyu çok iyi bilmeyen bir kişinin, konuyu iyi bilmeyen bir gazeteciye anlatması sonucu 'Sanki 12 ülke aynı anda Türkiye'ye bir siber saldırı gerçekleştirmiş gibi yanlış bir habere dönüştürmüşler. Böyle bir haberin gerçekle ilgisi yok. Şu anda siber saldırı günümüz dünyasının artık günlük rutin işlerinden biri. Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığımızla birlikte biz siber güvenlik strateji belgesi hazırladık. Burada siber saldırılara ve siber savunmaya yönelik çok önemli eylemleri hayata geçiriyoruz. Ama özellikle çağımızda teknoloji o kadar gelişti ki, sizin hiç haberiniz olmadan evinizdeki bilgisayar bir başka yere siber saldırı gerçekleştirmek için sizin bilginiz dışında kullanılabilir. Teknoloji bu kadar gelişti. Dolayısıyla biz bu noktada bir farkındalık oluşturmak ve özellikle güvenlik programlarının, siber saldırılarda bilgisayarların araç olarak kullanılmasını engelleyen güvenlik programlarının, Türkiye'de daha fazla kullanımıyla ilgili de şuanda bir çalışmanın içerisindeyiz. Ama aynı anda 12 ülkenin Türkiye'ye saldırı haberleri biraz asparagas bir haber."

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden görüşmenin ardından Bakan Fikri Işık, Düziçi ilçesine geçti. Cuma namazını burada kılan Bakan Işık, daha sonra partisinin teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Işık, daha sonra Düziçi'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Osmaniye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement