Bilgievleri, Çanakkale Şehitleri'ni Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Bilgievleri, Çanakkale Şehitleri'ni Unutmadı

Bilgievleri, Çanakkale Şehitleri\'ni Unutmadı

Büyükşehir'in Bilgievleri, Çanakkale Şehitleri'ni düzenledikleri çeşitli etkinliklerle andı.

27.03.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Bilgievleri, çeşitli etkinliklerle anılan Çanakkale Şehitleri'ni unutmadı. Bilgievleri öğrencilerinden oluşan tiyatro ve çocuk korosu ekipleri, hazırladıkları program ile izleyenlerin karşısına çıktı. Bilgievleri öğrencilerinin haftalar süren titiz çalışmaları sonucunda hazırlanan anma programı, hafta boyunca üç kez sahnelendi.

ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATTILAR

Serdar, Akçakoca ve Maria Anne Bilgievi öğrencilerinin ortak çalışmasıyla Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde, Mimar Sinan Bilgievi'nin kendi salonunda, Ertuğrul Gazi ve Mehmet Akif Ersoy Bilgievleri de Zübeyde Hanım Kültür Merkez' inde Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği sahne aldı. Velilerin ve Bilgievi öğrencilerinin izleyici olarak katıldığı Çanakkale Şehitleri Anma Etkinliği'nde minikler sergiledikleri performansla büyük alkış aldı. Çocuk korosu Çanakkale Savaşı ile ilgili eserleri seslendirirken, izleyiciler ellerindeki Türk Bayrakları'nı sallayarak coşkuyla eşlik etti. Ardından sergiledikleri tiyatro gösterisi ile Çanakkale ruhunu canlandırmaya çalışan çocuklar, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

MİLLİ KİMLİK KAZANIYORLAR

Bilgievi idarecileri, ''Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez'' sözünden hareketle yetişen nesle vatanı düşmanlardan kurtarmak için tarihimizde verilen mücadeleleri, önemli savaşlarımızı, milli kahramanlarımızı anlatarak onlara ayna tutmaya çalışıyor. Çocuklara bir taraftan milli kimlik kazandırılırken, diğer taraftan yaptıkları çalışmalar ile ilgi alanlarını tespit edip, yetenekleri geliştirebiliyor. Gözyaşlarını tutamayan bazı veliler de, ''Çocuklarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz, onlara bu imkanları sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne, Bilgievleri projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgievleri, Çanakkale Şehitleri'ni Unutmadı - Son Dakika


Advertisement