Bilgi Evi Üyeleri Ara Tatili Dolu Dolu Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Bilgi Evi Üyeleri Ara Tatili Dolu Dolu Geçirdi

Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri ara tatilde de kültür gezilerine devam etti.

05.02.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Bilgi Evleri üyelerinin ara tatili dolu dolu geçirmeleri için düzenlediği etkinliklere kültür gezilerini de ekledi. Karnelerini alarak büyük bir sevinçle tatile çıkan bilgi evi üyeleri düzenlenen gezilerle hem eğlendi hem de bilgilendi. Tatili en iyi şekilde değerlendirmenin keyfini yaşadı.

Bilgi Evi Üyeleri Osmanlı hâkimiyetinin izlerini yansıtan Dolmabahçe Sarayı'nda

Bilgi Evi üyeleri 1856 yılında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan ve oldukça görkemli bir saray olan Dolmabahçe Sarayı'nı gezerken hayranlıklarını gizleyemedi. Yüzlerce yıl Osmanlı hâkimiyetinin izlerini yansıtan Dolmabahçe Sarayı hakkında rehberlerden bilgi alan bilgi evi üyeleri merak ettikleri soruları da sorma fırsatı yakaladı. Haremlik ve Selamlık bölümlerinde yer alan odaları tek tek gezen üyelerimiz sarayın içerisinde yer alan eserler hakkında da bilgi sahibi oldu. Geleneksellik ve batı izlerini gözler önüne seren Dolmabahçe Sarayı üyelerimizi adeta bulundukları yerde bir tarih yolculuğuna çıkardı.

Kültür Gezileri Harbiye Askeri Müzesi ile devam etti

Bilgi Evi üyelerinin kültür gezilerinde bir sonraki durağı Harbiye Askeri Müzesi oldu. Şanlı tarihimizin başlangıcı olan, 3 Kıtaya Hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğu ve günümüz Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişinden izler taşıyan Askeri Müze, koleksiyon zenginliği ve çeşitliliği açısından Dünya'nın önde gelen müzelerinden biri olma özelliği taşımakta. Müzede yer alan eserleri büyük bir dikkatle inceleyen bilgi evi üyeleri kendilerine eşlik eden rehberden de eserler hakkında bilgi aldı. Bilgi Evi üyeleri 5000 eserin sergilendiği Askeri Müzede ahşap ve maden süsleme sanatının güzel örneklerini oluşturan tüfek, tabanca, top ve kılıçlar, zarif süslemeleri ve kitabeleriyle zırhlar, kalkanlar ve miğferler, Osmanlı ordusunun görkemini vurgulayacak nitelikteki altın görünümünde tombaklar ve Osmanlı saray çadırlarının en nadide örneklerini görerek tarihe şahitlik etmiş oldu.

Eğlenceli ve yeni bilgilerle dolu bir gün geçirmenin keyfini yaşayan üyelerimiz çektirdikleri hatıra fotoğrafları ve yüzlerindeki tebessümle Bilgi Evleri'ne döndüler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgi Evi Üyeleri Ara Tatili Dolu Dolu Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement