Bilecik Davayı Kazanan Vali Döndü, Bir Gün Makamına Oturdu - Son Dakika
Güncel

Bilecik Davayı Kazanan Vali Döndü, Bir Gün Makamına Oturdu

Bilecik Davayı Kazanan Vali Döndü, Bir Gün Makamına Oturdu

İçişleri Bakanlığı'nın geçen Şubat ayındaki kararnamesi ile merkeze alınan Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından makamına döndü.

10.12.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın geçen Şubat ayındaki kararnamesi ile merkeze alınan Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından makamına döndü. Bir gün süreyle makamında kalan Akpınar, yarın Ankara'ya döneceğini belirterek, "Haklı olduğumu belirtip bunu tarihe not düşmek amacıyla böyle bir dava açtım. Yargı da yürütmeyi durdurma kararı verdi" dedi.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, geçen Şubat ayında merkeze alındı. Akpınar, haksız yere merkeze alındığını belirterek Danıştay'a başvurdu. Danıştay, Akpınar'ı haklı bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Halil İbrahim Akpınar karar üzerine bugün Bilecik'e gelerek Valilik koltuğuna oturdu. Valiliğe gelişinde yardımcıları ve daire müdürleri tarafından karşılanan Akpınar daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Haklılığını ispatlamak için Danıştay'a başvurduğunu anlatan Akpınar, bir gün için Bilecik'e gelip makamına oturduğunu söyledi. Akpınar yarın Ankara'ya döneceğini ve halen görevdeki Vali Ahmet Hamdi Nayir'in de vekaleten Bilecik Valiliği görevini sürdüreceğini belirterek şöyle dedi:

"Şubat ayında çıkan kararname ile merkez valisi olarak görevlendirilmiştim. Yasal hakkımı kullanarak Danıştay'a dava açmıştım. Maksadım uygun olarak değerlendirilmeyen bu karara hukuki yönden değerlendirilmesiydi. Malum olduğu üzere o zamanlarda yasada yapılan değişiklikle idari mahkemelerin yargının verdiği kararla iki yıl içerisinde uygulanabileceğine dair değişiklik getirilmişti. Dolayısıyla ben dava açarken böyle bir ortam olması hasebi ile sadece haklı olduğumu belirtip bunu tarihe not düşmek amacıyla böyle bir dava açtım. Yoksa başlangıçtan beri Bilecik Valiliğine tekrar galip de burada valilik yapmak gibi bir amacım yoktu. Yargı da yaptığı değerlendirme sonucu bir ara karar niteliğinde yürütmeyi durdurma kararı verdi. İçişleri Bakanlığımız da yargı kararını uygulayarak beni tekrar Bilecik'e gönderdi. Ben kendi irademle Bilecik'ten ayrılacağım. Kadrom Bilecik'te olacak ama Ankara'da bir komisyon başkanlığında 3 ay süreyle görevlendirildim. Ben yargı kararı ile valilik yapılamayacağını bilincinde olan bir insanım. Sadece haklılığımı tescil ettirmek amacıyla böyle bir yola girmiştim. Bunda da amacıma eriştiğimi düşünüyorum. Bugün arkadaşların çayını içtim yarın da nasip olursa tekrar ayrılacağım."

Vali Halil İbrahim Akpınar'ın yarın kentten ayrılmasıyla mevcut Vali Ahmet Hamdi Nayir'in vekaleten Bilecik Valiliği görevini sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilecik Davayı Kazanan Vali Döndü, Bir Gün Makamına Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, İsfahan'daki hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşen saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İsfahan Havalimanı ve Şikari 8'inci Ana Jet Hava Üssü'ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda hava savunma sistemleri devreye girdi ve saldırı engellendi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü ise saldırıda kullanılan İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.


Advertisement