Bilal-i Habeşi Kitabi Seçkin Kitapçılarda! - Son Dakika
Güncel

Bilal-i Habeşi Kitabi Seçkin Kitapçılarda!

Mekke'de köle olarak dünyaya gelen, Müslümanlığın ilk yıllarında dayanılmaz işkencelere maruz kalan Bilal-i Habeşi, ilk ezanı okuyan insan olarak tarihe geçti.

25.11.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hilal ve Abdullah Kara, "Bilal-i Habeşi" isimli kitaplarında, İslam tarihinin en önemli figürlerinden biri olan bu muhterem zatın ibret verici hayat hikâyesini bizlerle paylaşıyor.

Aslen Habeşistanlı olan Bilal-i Habeşi, Hamame Hanım ile Bir köle olan Rabah'ın ilk çocuğu olarak Mekke'de dünyaya geldi. Anne ve babasının köle olmasından dolayı o da hayatına bir köle olarak başladı. Hz. Ebubekir ile Busra'ya yaptıkları yolculuktan sonra hayatı değişti. Bu yolculukta Hz. Ebubekir'in dikkatini çeken Bilal-i Habeşi daha sonra Peygamber Efendimiz ile tanıştı.

İslamiyet'i kabul eden ilk yedi kişiden biri olan Bilal-i Habeşi bu sebeple putperest müşriklerden türlü işkenceler gördü. Dayanılmaz acılara katlandı fakat Hak yolundan dönmedi. Peygamber Efendimiz'in yanında, müşriklere karşı yapılan bütün savaşlara katıldı. İslamiyet'in yayılmasında büyük rol oynadı.

Hilal ve Abdullah Kara'nın kaleme aldığı, Işık Yayınları tarafından basılan Bilal-i Habeşi isimli eser, İslam tarihinde büyük önem taşıyan bu önemli şahsiyetin hayatını konu alıyor.

"Kölelik Süreci", "Mekke'de Hürriyet", "Medine Yılları" ve "Efendimizin Ardından" isimlerini taşıyan dört bölümden oluşan eser, Bilal-i Habeşi'nin hayatını anlatırken; İslamiyet'in doğuşunu, yayılmasını, müminlere yapılan zulümleri, verilen mücadeleleri ve o dönemde yaşananları da anlatıyor.

Sabah ezanına "Essalâtü hayrun minen nevm (namaz uykudan hayırlıdır)" şeklinde bir ekleme yapıp Peygamber Efendimiz'den övgü alan Bilal-i Habeşi, aynı zamanda İslam tarihinde ilk defa ezan okuyan Müslüman'dır..

Bu yeryüzünde okunan ilk ezandı. İnsanlara taptıkları bütün putlardan arınarak tek olan Allah'a çağırıyordu. Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğunu haykırıyor, insanlığı gerçek kurtuluşa davet edi­yordu."

Hilal ve Abdullah Kara'nın hazırladığı ve kitabevlerinde yerini alan Bilal-i Habeşi, ilk dönem İslam tarihini merak eden herkesin kütüphanesinde bulunması gereken muazzam bir eser.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilal-i Habeşi Kitabi Seçkin Kitapçılarda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement