Bilal Erdoğan Yeni Gemi Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Bilal Erdoğan Yeni Gemi Aldı

Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi, M/T SHOVKET ALEKPEROVA isimli nehir tankerini 18 milyon dolara satın aldı.

17.02.2015 10:39  Güncelleme: 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesine ait BMZ Group Denizcilik Şirketi, nehir tankeri filosunu büyütmeye devam ediyor.

140 METRE BOYUNDA

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Palmali Denizcilik Şirketi'nin iştiraki, Malta'da yerleşik Armada Voyager Seven Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan, 2014 yılında Beşiktaş Tersanesi'nde inşa edilen, 140 metre boyunda, 16 metre genişliğinde ve 7 bin 100 DWT kimyasal ürün taşıma kapasitesine sahip, M/T SHOVKET ALEKPEROVA isimli nehir tankeri, 18 milyon dolara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi'ne satıldı.

FİLOYU BÜYÜTMEK İÇİN

Yardımcı ve Türkter Tersanesi'ne sipariş ettiği 5'i kesin 5'i opsiyonlu olan nehir tankeri siparişlerinden, opsiyonlu olan 5 tankerin siparişini iptal eden BMZ Group Denizcilik Şirketi, filoyu büyütmek için yaş ortalaması 2 olan, ikinci el tankerlere yöneldiği ve 2014 yılında Palmali'ye inşa edilen Armada Sınıfı M/T SHOVKET ALEKPEROVA isimli nehir tankerini satın aldığı kaydedildi.

MALTA BANDIRALI MI?

Yeni Geminin denizcilikte 'kolay bayrak' diye tabir edilen Malta bayraklı olduğu, satın alma işlemlerinin de Malta üzerinden gerçekleştirildiği ileri sürülüyor.

ONASSİS'İ SOLLAYACAK

BMZ Group Denizcilik Şirketine, her biri 18 milyon dolara mal olan Armada sınıfı nehir tankerlerinden ilki M/T MECID ASLANOVA, 18 Haziran 2014 tarihinde Türkter Tersanesi'nde, ikinci nehir tankeri M/T BEGIM ASLANOVA ise 14 Kasım 2014 tarihinde, Yardımcı Tersanesi'nde yapılan törenle denize indirilmişti. BMZ Group Denizcilik Şirketi için Türkter Tersanesi'nde inşa edilen TURKTER 80 (IMO - 9729582), TURKTER 81 (IMO - 9729594) ve TURKTER 82 (IMO - 9745720) numaralı nehir tankerleri ise, 2015 yılı son çeyreğine kadar denize indirilmesi planlanıyor.

PALMALİ SATIYOR, SONRA KİRALIYOR!

BMZ Group Denizcilik Şirketi için inşa edilen Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı nehir tankerleri, Azeri kökenli Türk vatandaşı Mubariz Gurbanoğlu'nun (Mubariz Mansimov) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Palmali Denizcilik Şirketi'ne 10 yıllığına kiralanması, denizcilik sektöründe "Ballı İşbirliği" olarak niteleniyor.

M/T SHOVKET ALEKPEROVA'NIN ÖZELLİKLERİ

Name: Shovket Alekperova

IMO: 9633549

Flag: Malta

MMSI: 229898000

Callsign: 9HA3700

Former name(s):

- Huseyn Javid (Until 2014 Jun)

Vessel type: Chemical Tanker

Gross tonnage: 4,684 tons

Summer DWT: 7,100 tons

Length: 140 m

Beam: 16 m

Draught: 3.5 m

Home port: Valletta

Class society: Russian Maritime Shipping Register

Build year: 2014

Builder (*): Besiktas Shipyard - Altinova, Turkey

Owner:Armada Voyager Seven - Malta (New Owner: BMZ Group Denizcilik - Turkey )

Manager: Palmali Shipping Services - Istanbul, Turkey (Kaynak: www.denizhaber.com.tr )

http://www.denizhaber.com.tr/mt-shovket-alekperova-18-milyon-dolara-bmz-group-denizcilik-sirketine-satildi-haber-60435.htm

Bilal Erdoğan Yeni Gemi Aldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bilal Erdoğan Yeni Gemi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (108)

  • hacı: Ampul kadar boş kafalı zihniyet verin siz oyunuzu enayiler oldukça böyle zenginler rahat parasına para katar 84 0 Yanıtla
  • €f€: Alın alın...belediye başkanlığından bu yana baya para biriktirmiştir baban nede olsa!karaman'ın ak koyunu,sonra çıkar oyunu 45 0 Yanıtla
  • kanay346: geminin arkasına BABAM SAĞOLSUN yaz. 32 6 Yanıtla
  • musa Erdogan: Bilal kardeşim her vatandaş gibi Çalışıyor bir zamanlar Özal'ın çocuklarınıda kötülediler bazı insanlar önce kötülüğü kendinde arasın sonra Başkasını kötülesinO? Cumhur Başkanımıza selam sevgilerimle 12 24 Yanıtla
  • ALOS: GEMİ ALDI DEYİP TE ADAMA İFTİRA ATMAYIN BABASI NE DEDİ GEMİCİK ONLAR. 35 0 Yanıtla
  • vatandaş: Helal sana bilo aga durmak yok çalmaya devam!! bu kerizler ak partiye oy verdikçe sen daha çok gemi alırsın 30 2 Yanıtla
  • arsız: alsın alsın daha çok alsın böyle millete böyle gazık az bile 28 3 Yanıtla
  • ahmet: otomobillerin arkasına yazarlar ya. . . babam sağolsun, bilalde gemiciğine BABAM SAĞOLSUN KOYUN HALKIM SAĞOLSUN YAZSIN 29 2 Yanıtla
  • erdem sabri: vay tosunum vay 2 koyun güdemez ama babasının sayesinde katriyonluk gemi filosu oldu, adam hazır trilyonları bile sıfırlayamadıda babası kız kardeşini yolladı, babası hırsızın önde gideni , 10 senede dünyanın en zenginleri arasına girdi , gecekondudan saraya çıktı ama inişi çok muhteşem olacak, kimseye böylesi nasip olmayacak az bekleyin 29 1 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Chpli trolerin Malta seyahati başvuruları başlamış olup gidiş var dönüş yok şimdiden Güle güle 1 28 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarını ziyaret etti
    10:39 Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarını ziyaret etti

    Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarının standını ziyaret etti. Erdoğan, sektörün Türkiye ve bölge ihracatına büyük katkılar sağladığını belirtti.

  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü
    09:58 Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İşgücü Piyasası Araştırması 2023 Yılı Sonuç Raporu'na göre, Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 24 bin 602 kişi olarak belirlendi. Rapor, kadınların işsizlik oranının yüzde 49,2, gençlerin ise yüzde 24,38 olduğunu ortaya koydu. Mesleklere göre incelendiğinde ise en fazla kayıtlı işsizin temizlik görevlisi olduğu görüldü.

  • BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor
    09:58 BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yönetimi, en eski üyelerinden Ömer Ağan'ı evinde ziyaret etti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ağan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve onu plaketle onurlandırdıklarını belirtti. Ağan ise ziyaretten duygulandığını ve BODTO'nun güzel gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.


Advertisement