Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga ile Bosna Hersek'in Zavidoviç kenti, kardeş kent olma yolunda.

22.04.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga ile Bosna Hersek'in Zavidoviç kenti, kardeş kent olma yolunda ilerliyor.

Bosna Hersek'in Zenica Dobojski Kanton bölgesinden gelen 39 kişilik heyet, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ı ziyaret etti.

Başkan Işık, ziyarette yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçeye ilk defa bir yabancı grubun geldiğini söyledi.

Zavidoviç ve Biga'yı kardeş kent yapma konusunda bir ön görüşme yaptıklarını anlatan Işık, "Bunu Belediye Başkanı da olumlu yaklaştı. İnşallah yasal prosedürleri de tamamladıktan sonra Zavidoviç ve Biga'yı kardeş şehir ilan edeceğiz. Kardeş şehir olarak birlikte çalışmalarımız ve ziyaretlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimiyle tamamlandı.

Biga Ovası Sulama Birliği toplantısı

Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Irak, Bakacak Barajı'nda 57,5 milyon metre küp su bulunduğunu bildirdi.

Irak, birliğin Biga Ticaret Borsası Mümin Çalışkan toplantı salonundaki nisan ayı toplantısında yaptığı konuşmada, 2014 yılı sulama sezonunda çiftçilere suyun sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlamak için ana kanal ve tüm yavru kanalların temizlik ve bakımının yapıldını söyledi.

Sulama sezonuna hazır olduklarını anlatan Irak, birliğin banka hesaplarında 399 bin 843 lira bulunduğunu  kaydetti.

Toplantıya, Çanakkale 252. DSİ Şube Müdürlüğü İşletme Şefi Ayhan Gündoğdu ve birlik üyeleri katıldı.

Tarla günü etkinliği

Biga Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Gümüşçay tarım merkezince hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen yayım faaliyetleri kapsamında kurulan "Yem Bezelyesi Yetiştiriciliğinin Öğretilmesi" konulu demonstrasyonun tarla günü ilçe merkezine yapıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Can, Şakirbey köyü çiftçilerinden Bülent Aytürk'e ait 24 dekarlık alanda yürütülen demonstrasyonda, yem bezelyesinin ilçe hayvancılığı için yeni ve fiğe alternatif bir yem bitkisi olduğunu söyledi.

Bunun kuru ot, silaj mera bitkisi ve yeşil gübre olarak değerlendirilebileceğini belirten Can, demonstrasyonda yer alan taşkent, vesele ve mir yem bezelyesi çeşitlerinin Nisan ayının üçüncü haftasından Mayıs ayının 2. haftasına kadar geniş zaman aralığında biçilebileceğini ifade ederek, erken hasata gelebilme özelliği ile ikinci ürün silajlık mısır yetiştiriciliğine de avantaj sağladığını kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement