Beyşehir Gölüne Kıyısı Olan Mahallelere Feribotlu Ulaşım - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Gölüne Kıyısı Olan Mahallelere Feribotlu Ulaşım

Beyşehir Gölüne Kıyısı Olan Mahallelere Feribotlu Ulaşım

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, göle kıyısı olan bazı mahallelere ulaşımın karayolu alternatifinin yanı sıra göl üzerinden suyolundan da feribotla sağlanacak.

12.03.2015 11:20  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, göle kıyısı olan bazı mahallelere ulaşımın karayolu alternatifinin yanı sıra göl üzerinden suyolundan da feribotla sağlanacağı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan mahallelere önümüzdeki dönemde göl üzerinden suyolu ile ulaşımın daha da kısalacağını müjdeledi.

Başkan Özaltun, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, TBMM tarafından ayrılan 5 milyon liralık ödenek sonrasında restore edilmesine karar verilen ve bu konuda çalışmalar başlatılan Küçük ve Büyük sarayların bulunduğu tarihi Kubadabad saraylarına yeni dönemde süreçte devreye girecek feribot seferleri ile ulaşımın daha da kısalacağını kaydetti. Başkan Özaltun, "Beyşehir merkez ve karşı tarafta yapılacak yüzer limanların ardından bu seferler başlayacak. Gölyaka ve Kurucuova hattının yanı sıra Akburun kıyısına da feribotla seferler yapılacak" dedi.

Kubadaabad saraylarının restorasyonu ile birlikte tarihi mekanın ziyaretçi sayısını da artırmak gerektiğini vurgulayan Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi ile şu anda ortaklaşa yürüttükleri göl üzerinden su yolu ile ulaşım çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Beyşehir'den Kubadabad saraylarının olduğu Gölyaka ve Kurucuova bölgesine feribot seferlerinin başlaması için yüzer liman çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini aktaran Özaltun, "Kısa sürede göl üzerinde feribot seferleri başlayacak. Bu seferlerde gecikmenin olmasının nedeni ise, milli parklar ve diğer kurumlardan yazılı izinlerin alınmasını beklemekten kaynaklanıyor. Feribot seferlerinin başlaması için öncelikle limanlarımızı yapmamız gerekiyor. Yüzer limanlarının ilk ayağını Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte Sevgi Adası dediğimiz kısımda gerçekleştirmek istiyoruz. Aynı şekilde, karşı taraflarda Gölyaka ve Kurucuova ile gölün Akburun kıyısında da yüzer limanlar yapıldıktan sonra bu bölgelere gölümüz üzerine indirilecek feribotla seferlerimiz başlayacak. Gerek Konya'dan, gerek Türkiye'nin farklı illerinden gelen, gerekse yurt dışından gelecek gurbetçilerimiz artık tarihi Kubadabad saraylarına ve karşı taraftaki belirttiğimiz bu bölgelere karayolunun yanı sıra göl üzerinden suyolundan da ulaşımı daha rahat ve kısa sürede sağlayacak. Biliyorsunuz Kubadabad saraylarına karayolundan ancak 45 dakika ile 1 saat arasında ulaşılabiliyor. Göl üzerinden suyolu ile bu ulaşım daha da kısalacak" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Gölüne Kıyısı Olan Mahallelere Feribotlu Ulaşım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement