Beyşehir Gölü'nde Avlanma Faaliyetleri Serbest Zamanda da Denetleniyor - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Gölü'nde Avlanma Faaliyetleri Serbest Zamanda da Denetleniyor

Beyşehir Gölü'nde avlanma faaliyetleri serbest dönemde de denetleniyor.

20.06.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Gölü'nde avlanma faaliyetleri serbest dönemde de denetleniyor.

Beyşehir Gölü'nde 15 Haziran'da su ürünleri av yasağının sona ermesinin ardından başlayan yeni avlanma sezonu faaliyetleri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından mercek altına alındı.

Serbest zamanda gerçekleştirilen avlanma faaliyetlerini denetleyip kontrol etmek için göl sularına açılan su ürünleri kontrol ekipleri, avlanma faaliyetlerinin kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını belirliyor.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, su ürünleri kontrol ekiplerinin av yasağının bitmesi ve av sezonunun açılmasıyla beraber avlanan balıkların boyları, yasak olan misina ağlarla avlanma yapılıp yapılmadığı, ağ göz açıklığı gibi hususlara uyulup uyulmadığını mercek altına aldığını söyledi.

Karşıyaka, avlanmanın serbest olduğu dönemde 26 santimden küçük levrek ve kadife balığı, 40 santimden küçük sazan balığının avlanmasının yasak olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Balıkçıların kendi avlak sahaları dışında su ürünleri avı yapması da yasak. 15 Haziran'da av yasağının sona ermesiyle sportif amaçlı olta avcılığı ise Beyşehir Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun mevkisi, Isparta bölgesinde ise Gölyaka- Şarkikaraağaç yolu üzerinde bulunan Pereme ile Cennet mevkisi arasındaki kıyı bölgelerde serbest. Olta avcılığının da belirtilen kurallara uygun şekilde yapılması gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir Gölü'nde Avlanma Faaliyetleri Serbest Zamanda da Denetleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement