Beyşehir Gölü Etrafında Bisiklet Turu - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Gölü Etrafında Bisiklet Turu

Beyşehir Gölü Etrafında Bisiklet Turu

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün etrafında “Geleneksel Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu” düzenlendi.

22.09.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünün etrafında "Geleneksel Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu" düzenlendi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Bisiklet Topluluğu'nca bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Geleneksel Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu" tamamlandı. İki gün devam eden tura Beyşehir ve Konya'nın yanı sıra çevre illerden gelen 35 bisiklet tutkunu katıldı. İki etap halinde düzenlenen bisiklet turunun ilk etabı Beyşehir'deki dernek ofisinin önünden hareketle başladı. 86 kilometrelik Yeşildağ-Kurucuova-Gölkonak- Gölyaka güzergahını tamamlayan katılımcılar, ardından Sulak mevkisinde kurulan çadırlı kampta düzenlenen etkinliklere iştirak etti. Bisiklet tutkunlarının ikinci etabı ise 79 kilometrelik parkura sahip Gedikli-Çeltek-Fele-Beyşehir etabı oldu. Tur kapsamında toplam 170 kilometre pedal çeviren bisiklet tutkunlarının varış noktası ise Beyşehir'deki festival alanı oldu.

Tura katılan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır ve diğer yetkililer, bisiklet turunu tamamlayanlara katılım sertifikalarını verdi.

Kaymakam Başıbüyük yaptığı konuşmada, Beyşehir'in Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne sahip ve en büyük milli parklarından birisi olduğunu ifade etti. Milli park ve gölün birbiriyle bütünleşerek görmeye doyulmayacak koylara sahip olduğunu anlatan Başıbüyük, bu güzelliklerin tanıtımına yönelik bu etkinliğin büyük önem taşıdığını söyledi. Derneğin düzenlediği doğa yürüyüşlerinin yanı sıra, bisiklet turlarını da başlatmış olmasının dikkate değer olduğunu aktaran Başıbüyük, "Bu turda Beyşehir, Yenişarbademli, Şarkikaraağaç ve Hüyük olmak üzere 4 ilçeden geçiş yaptılar. Türkiye'nin incisi milli parkı ve gölü boydan boya geçerek en güzel yerlerini görmüş oldular. Böylece, yöremizi ve ilçemizi de tanıtmış oldular. Bu tür etkinliklerin artarak devamını diliyorum" dedi.

Tura, katılan Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı da, gelen yoğun talep nedeniyle bu yıl ikinci kez düzenledikleri bisiklet turunun bölgenin de tanıtımına katkıda bulunduğunu düşündüklerini dile getirerek, "İyi, güzel, eğlenceli, kazasız, keyifli ve sonuç odaklı bir etkinlik oldu. 3'üncüsünde buluşmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz" diye konuştu.

Büyükkafalı, tura Konya, Afyon, Burdur, Antalya, Isparta ve Muğla illerinden katılım olduğunu belirtti.

Beyşehir Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Varol da, katılımcıların çok memnun kaldığı turda bisiklet tutkunlarının geçtikleri güzergahta güzel doğadan çok etkilendiklerini söyledi.

Bisiklet turuna Seydişehir ilçesinden bedensel engelli bir isim de katıldı. Engelli Volkan Madenci, tur boyunca bisikletten hiç inmediğini vurgulayarak, "Daha önce katılmamıştım. Benimki bir heves değil, bir şeyleri kanıtlamak için buradayım. Uzun yıllardır sağlık problemleri yaşıyorum, engelliyim. Ama bir engellinin de neler yapabileceğini kanıtlamak istedim" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Gölü Etrafında Bisiklet Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement