Beyşehir'de "Cami ve Gençlik" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de "Cami ve Gençlik" Konulu Konferans

Beyşehir\'de "Cami ve Gençlik" Konulu Konferans

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında "cami ve gençlik" konulu konferans düzenlendi.

13.10.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında "cami ve gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, hafta çerçevesinde, bu yılın teması olan 'cami ve gençlik' konusunda sunum yaptı.

Konferansta, camileri dinç ve dinamik hale getirecek olanların gençler olduğunu vurgulayan Akpınar, "Gençlerimizi, camiye çağırarak, davet ederek çekmeyi gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Gençliğin, insanın en önemli devresi ve çağı olduğunu belirten Akpınar, toplumları güçlü kılanın ise sağlıklı bir gençlik olduğunu ifade ederek, "Maddi ve manevi şeylerden, günah kirlerinden arınmış, arındırılmış bir gençlik. Bunun için de iyi bir eğitim, temiz bir hayat, zorluklarla baş etmesi bilen ve azimle mücadele etmesini bilen, kararlılık sahibi bir gençlik, yerine gelince bir de direksiyonu onlara vermek; hem işyerimizde, hem evimizde değişik zamanlarda onları hayata hazırlamak... Gençliğimiz, geleceğimizin temelidir. Temiz bir gelecek, tertemiz bir gençlik üzerine kurulur. Gençlik, geleceğin temeli ise kirli temeller üzerine temiz ve güçlü gelecekler inşa edilemez" diye konuştu.

Müftü Akpınar, camilerdeki gök kubbelerin gökyüzünü temsil ettiğini, gökyüzünün ise günahlı, günahsız, inançlı inançsız, her türlü varlığı ve insanı bağrına basıp şemsiye gibi kucakladığını vurgularken, camilerin de gökyüzü gibi böyle olması gerektiğini, kapılarının herkese açık olmasının ve herkesin camilerde kendisini bulabilmesi gerektiğini söyledi. Akpınınar, camilerin çocuklar, gençler, kadınlardan ve her kesimden mahrum bırakılmaması gerektiğini de vurgularken, "Mahrum bırakılmışsa, bu cami manevi olarak tahrip ediliyor demektir. Bunu da durup düşünmemiz gerekir" ifadesini kullandı.

Konferansın tamamlanmasının ardından ilçede görev yapan başarılı din görevlilerine plaketleri verildi. Konferansa Beyşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, bazı çevre ilçelerin müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Beyşehir Müftüsü Erdoğan, programın sonunda hafta kapsamında salonda konferans veren Akpınar'a, günün anısına tarihi Eşrefoğlu Tablosu hediye etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de 'Cami ve Gençlik' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement