Beyoğlu'nun En Eski Dükkanına Boşaltın Tebligatı - Son Dakika
Ekonomi

Beyoğlu'nun En Eski Dükkanına Boşaltın Tebligatı

Beyoğlu\'nun En Eski Dükkanına Boşaltın Tebligatı

10 yılı dolduran kiracıyı gerekçe göstermeden tahliye etme imkanı sağlayan kanunun ilk kurbanı Beyoğlu'ndaki tarihi korse mağazası oldu.

14.07.2014 17:57  Güncelleme: 07:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe göstermeden çıkarılabilmesine imkân sağlayan borçlar kanunu düzenlemesi 1 Temmuz 2014'de yürürlüğe girdi. Yeni yasa, ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe göstermeden çıkarılabilmesine imkan sağlıyor.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra kiracılara tebligatlar yağmaya başladı. Bunun ilk örneği ise Beyoğlu'ndaki tarihi Kelebek Korse Mağazası oldu. Mal sahibi Beyoğlu Santa Maria Kilisesi, mağazanın sahibi İlya Avramoğlu’na “Sözleşmeniz 31 Kasım 2014’te sona eriyor” yazılı ihtarname gönderdi.

GEREKÇE OLARAK TARTIŞILAN KANUN GÖSTERİLDİ

Yılların eskitemediği, İstiklal Caddesinin sembol dükkanlarından Kelebek Korse'ye tahliye tebligatı gönderildi. Dükkanın yılbaşına kadar boşaltılmasını isteyen Santa Maria Kilisesi Vakfı, gerekçe olarak yeni çıkan yasayı gösterdi.

YATALAK BABAM HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Dededen kalma dükkanı babasından devralarak işleten 53 yaşındaki İlya Avramoğlu, direnmekte kararlı. Avramoğlu, dükkanın hiç değişmeyen vitrin camlarına protesto dövizleri astı. "10 Yılda kiracı tahliye esnafın idam yasasıdır. 90 yaşındaki babamı sokağa atıyor" yazılı dövizler yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Yasanın yeniden gözden geçirilmesini isteyen Avramoğlu, olayı anlattığında yatalak olan babasının hüngür hüngür ağladığını söyledi.



VİTRİNİ 78 YILDIR DEĞİŞMEDİ

"1936 yılından beri vitrini, dükkan iç dekorunu korumaktayız" diyen Avramoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Beyoğlu Türkiye'dir. Beyoğlu'nda bir örneği daha yok. Beyoğlu'nun tarihidir. Çok insan dükkanıma geliyor. 'Dokuyu koruduğunuz için sizi tebrik ediyoruz' diyen var. Anı tazeleyen insanlar var bu dükkanda"

SAFİYE AYLA'NIN DEĞİŞMEZ MEKANI

Safiye Ayla'nın müşterileri olduğunu söyleyen Avramoğlu, "Belinde rahatsızlığı olan bir hanımdı. Bel rahatsızlığına iyi gelen bir korse modelini verirdik kendisine. Uzun yıllar hizmet verdik kendisine. Bazı Tv dizilerine de hizmet veriyoruz." diye konuştu.



MÜŞTERİLERDEN TEPKİ

Adını vermek istemeyen ve Kelebek Korse'nin 40 yılllık müşterisi olduğunu söyleyen bir kadın da "Burada dürüstlük var, efendilik var.Üzülüyorum ama neden yani? Olmaması gereken bir olay. Neden ?" şeklinde konuştu.

VATANDAŞTAN DESTEK

Aynı Vakfın kiracısı olup kendi dükkanlarında de benzer bir tehlikeyle karşı karşıya olan çevre esnaf da Avramoğlu'na destek verdi. Sanat Galerisi sahibi Nurhan Acun, " 80 yaşına gelmişim. Emeğim var. Mal sahibi bizi çıkaracak fahiş fiyatla kiraya verecek" derken; kendisine destek veren bir vatandaş da " İnsanların buraya rağbet göstermesinin sebebi bu dükkanlar, fastfoodlar, büfeler değil" şeklinde konuştu.



6/7 EYLÜL'ÜN İZLERİNİ TAŞIYOR

Kelebek Korseyi babasından devralan İlya Avramoğlu dükkanın 6-7 Eylül olayların saldırıya uğradığını hatırlatarak, dükkanın arka bölümünde yer alan ve çok az kişinin bildiği 6/7 Eylül'ün izlerini DHA kamerasına gösterdi. Avramoğlu," Bu 6-7 Eyllül günü balyozla yapıldı. Hala da duruyor. Herhalde İstiklal caddesinde 6-7 Eylül'den kalma bundan başka bir iz yoktur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Beyoğlu'nun En Eski Dükkanına Boşaltın Tebligatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • adem.yesilyurt: Yazıklar.olsun.bu.kanunu.çıkaranlara.insanlar.emek.vermiş.dükkan.işyerine.40.yıllık.50.yıllık.marka.olmuş.yerler.var.kiracıların.emegi.ne.olacak.kominist.rejimlerde.bile.böyle.yasa.yoktur.devletin.kaldıysa.hangi.kıymetli.yerini.peşkeeş.cekeceksiniz.mutlaka.bu.kanun.onun.içindir.sahi.bu.partinin.adı.adaletten.kaçırma.partisimi.acaba.eski.kiracılara.bu.hukuk.katliamı.için.sabır.diliyorum.hukuk.amuda.kslkmış.bu.memlekette. Ki 10 5 Yanıtla
  • Nasreddin: Bu esnafin korunmasi, vede kiracilara karsi bu yasanin iptal edilmesi lazim. 11 4 Yanıtla
  • BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu
    20:34 BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu

    BYD, 2023'ün son çeyreğinde net karında artış bildirdi ve Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu. Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, yılın son üç ayında net karını yüzde 19 artırarak 1.20 milyar dolara ulaştırdı. Gelir, yüzde 15 artarak 24.9 milyar dolar oldu. BYD'nin net karı tüm yıl için yüzde 81 artarak 4.2 milyar dolar oldu ve brüt kar marjları, geçen yıla kıyasla yüzde 17'den yüzde 20'ye yükseldi. BYD'nin dördüncü çeyrek satış hacmi yüzde 38 arttı; şirket, 526 bin'den fazla elektrikli otomobil satarak Tesla'nın 80 bin fazlasını sattı. Warren Buffett destekli BYD, üst üste ikinci yıl daha fazla araç üreterek, 3 milyon yeni enerji aracı (NEV) üretti; bu, hem hibrit hem de bataryalı elektrikli otomobilleri içeriyor. BYD'nin çoğu aracı, Tesla'nınkinden daha düşük bir fiyat aralığında satılıyor ve hibrit araçlar ya da tamamen elektrikli otomobiller olarak satın alınabiliyor. BYD, geçen yıl 50'den fazla ülkede ürünlerini sattı ve NEV satışlarında 'birçok ülkede birinci sırada' yer aldığını söyledi. Şirket, geçen yıl 242 bin'den fazla birimi ihraç etti. BYD, Macaristan'da yeni bir fabrika inşa etmeyi planlıyor ve orada ilk elektrikli otomobil müşteri grubuna teslimatlar yaptı. Ayrıca, Güney Amerika'da profili iyileştirmek için Brezilya'da eski bir Ford Motor Co. üretim merkezini canlandırmak üzere 620 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. BYD, küresel genişlemesini sürdürerek Çin'in NEV pazarının 2024'te güçlü bir şekilde büyüyeceğini belirtti. Şirket, çok markalı stratejisini ve küresel genişleme çabalarını sürdüreceğini söylüyor. BYD'nin başarısı, Pekin'den gelen cömert sübvansiyonlarla destekleniyor.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.


Advertisement