Beyoğlu'nda 'Çayda Çıralı' Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda 'Çayda Çıralı' Yürüyüş

Beyoğlu\'nda \'Çayda Çıralı\' Yürüyüş

"Elazığ Tanıtım Günleri" programı çerçevesinde Feshane'de düzenlenecek organizasyon öncesi Beyoğlu'nda yürüyüş gerçekleştirildi.

02.09.2014 21:39  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Tünel girişinde toplanan bir grup, 4-7 Eylül'de Feshane'de yapılacak "Elazığ Tanıtım Günleri" dolayısıyla yöresel kıyafetleriyle davul-zurna eşliğinde folklor oynadı. Yöresel müzik eşliğinde, yöreye ait "Çayda Çıra" oyunuyla eğlenen grup üyelerine İstanbul'da yaşayan birçok Elazığlı da alkış ve ıslıklarla destek verdi.

Grup üyeleri daha sonra, tanıtım günü için hazırlanan pankart ve dövizlerle İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Lisesi'ne kadar müzik eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında caddedeki vatandaşlara, Elazığ'dan getirilen yöresel yiyecekler badem şekeri ve "Orcik" dağıtıldı.

Galatasaray Lisesi önünde gazetecilere açıklama yapan Elazığ Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik İçmeli, 4-7 Eylül'de Feshane'de yapılacak "Elazığ Tanıtım Günleri"ni duyurmak için yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

İçmeli, "Elazığımızın kültürünü, ananelerini, yemeklerini İstanbul'da yaşayan insanlarımıza anlatmak ve burayla kültürel bir köprü kurmak için tanıtım günleri düzenleyeceğiz. 4-7 Eylül'de İstanbul'daki tüm Elazığlı hemşehrilerimizi ve ülkemizin her yerindeki vatandaşlarımızı Feshane'ye bekliyoruz. Bizim için çok önemli bir etkinlik olacak. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve hemşehrilerimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Grup üyeleri, burada da folklor gösterisi yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda 'Çayda Çıralı' Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement