Beyin Ölümü Gerçekleşen Genç Kızın Organları Bağışlandı - Son Dakika
Güncel

Beyin Ölümü Gerçekleşen Genç Kızın Organları Bağışlandı

Beyin Ölümü Gerçekleşen Genç Kızın Organları Bağışlandı

Kütahya'da, kalp krizi nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki kızın organları, Sağlık Bakanlığına ait uçakla İstanbul ve Malatya'ya gönderildi.

17.07.2014 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, kalp krizi nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Büşra Uslu'ya ait, karaciğer, akciğer ve kornea, alıcılara ulaştırılmak üzere Sağlık Bakanlığına ait jet uçakla İstanbul ve Malatya'ya gönderildi.

Tavşanlı ilçesinde, 5 gün önce kalp krizi nedeniyle rahatsızlanan 18 yaşındaki Büşra Uslu, il merkezindeki Özel Anadolu Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada yoğun bakımda tedavi altına alınan Uslu'nun beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu ailesi genç kızın karaciğer, akciğer ve korneasını bağışladı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığınca Zafer Havalimanı'na yönlendirilen jet uçakla, Uslu'dan alınan karaciğer ve akciğer İstanbul ve Malatya'ya gönderildi. Korneanın ise İzmir'e gönderileceği bildirildi.

Hastane hekimlerden anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Kudret Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada,  hastanın yaklaşık 5 gün önce ani kalp durması nedeniyle, Tavşanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını ve ardından kendi hastanelerine sevk edildiğini söyledi.

Hastayı o saatten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına aldıklarını belirten Alan, şöyle konuştu:

"Dün itibariyle beyin ölümü gerçekleştiğini tespit ettik. Bu aşamadan sonra hasta yakınlarına durumu açıkladık. Beyin ölümü demek tıbben hastanın kaybedildiği anlamına gelmektedir. Bu aşamadan sonra hasta yakınları anne ve babası çok erdemli bir davranış göstererek, hastanın organlarının bağışlanması konusunda onay verdi. Bunun üzerine Bölgesel Organ Bağış Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Organ Bağış Koordinasyon Merkezi'ne durumu ilettik. Görüşmeler neticesinde uygun olan hastalar belirlenerek, bunların ayarlanması yapıldı. Büşra'dan alınan karaciğer Malatya'ya, akciğerler İstanbul'a ve kornealar da İzmir'e gönderildi."

Alan, bir taraftan kaybedilmiş bir canın üzüntüsünü, diğer taraftan organları alacak olan hastalar açısından sevinci yaşadıklarını sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyin Ölümü Gerçekleşen Genç Kızın Organları Bağışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement