Beyaz Saray: Rusya'nın Suriye'de Yaşanan Krizde Payı Var - Son Dakika
Dünya

Beyaz Saray: Rusya'nın Suriye'de Yaşanan Krizde Payı Var

Beyaz Saray: Rusya\'nın Suriye\'de Yaşanan Krizde Payı Var

ABD ve Rusya arasındaki Suriye gerilimi tırmanıyor. Beyaz Saray Sözcüsü Schultz, "Rusya'nın Suriye'deki krizde payı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

13.02.2016 12:45  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münih'ten Suriye'de ateşkes kararının çıkmasından sonra, ABD Beyaz Saray Sözcüsü bu kararı önemli bulduğunu fakat daha yapılacak çok iş olduğunun altını çizdi.

"SURİYE KRİZİNDE RUSYA'NIN PAYI VAR"

Beyaz Saray sözcüsü, Eric Schultz konuşmasında "Bu önemli bir adımdı fakat henüz iş bitmedi" ifadelerini kullandı. "Önümüzdeki günlerde bütün tarafların taahhütlerini yerine getirmelerinde sadece sözlerine değil, eylemlerine de bakıyor olacağız" diyen Schultz, Rusya'nın Suriye'de yaşanan insani krizde payı olduğunu söyledi.

"Rusya'nın Suriye'deki insani krizde payı olduğunu düşünüyoruz" diyen Beyaz Saray sözcüsü, "Rusya IŞİD'in daha az varlık gösterdiği bölgeleri hedef alıyor, daha az olduğu bölgelere saldırı düzenliyor. Şimdi onların, IŞİD'in peşinden gitme kılıfını kullanarak mezhepsel iç savaşa gitmelerini durdurma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

MEDVEDEV: RUSYA'NIN SURİYE'DE GİZLİ BİR GÜNDEMİ YOK

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya askeri birliklerinin Suriye'de sivil halkı bombaladığına dair hiç kimsenin Moskova'ya delil sunmadığını açıkladı. Medvedev, Rusya'nın Suriye'de gizli bir amacının olmadığının altını çizdi. Medvedev, "Suriye'de başka amaçlarımız olduğunu vb. söyleseler de, sivillerin bombalandığına dair hiç kimse bize bir delil sunmadı." dedi.

NATO: YENİ BİR SOĞUK SAVAŞ İSTEMİYORUZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda gerçekleştirdiği konuşmada, NATO'nun meydan okuma arayışında olmadığını kaydederek, "Bir başka Soğuk Savaş istemiyoruz. Buna, vereceğimiz cevap güçlü olmalıdır" dedi. Rusya'nın söylem, tavır ve tatbikatlarının komşularını korkutmayı amaçladığını kaydederek, "Avrupa'da güven ve istikrara zarar veriyor" dedi

LAVROV: ESAD'I ŞEYTANLAŞTIRMANIN ANLAMI YOK

Rusya Dışişleri Bakan Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ülkedeki rolünün şeytanlaştırılmaması gerektiğini söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Lavrov, "Bana göre, teröristler dışında Esad'ın ya da bir başkasının rolünü şeytanlaştırmanın bir gereği yok. İnsani sorunlar ancak işbirliği yoluyla çözülülebilir." dedi.

Suriye'de çözülemeyen insani sorunlarla ilgili konuşan Lavrov, Suriye'de şiddet durmadıkça yaşanan durumu 'çıkmaz yol' olarak değerlendirdi. Lavrov, "Tüm insani sorunlar çözülmedikçe, şiddet tamamıyla sona ermedikçe yapılan konuşmalar bir çıkmaz yoldur." şeklinde konuştu. Suriyelilere yapılan insani yardımın ancak sürdürülebilir siyasi süreç sağlandığında düzenli olarak devam edebileceğini savunan Lavrov, "Eğer birileri bu siyasi sürece ön koşullar sürerse, o zaman bu insanlar, kendi üzerlerine büyük bir sorumluluk almış olacaklar, aynı onlara yardım eden sponsorları gibi." şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU, KERRY'İ ARADI

Almanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı John Kerry'i arayarak telefonda görüştü. Görüşmede iki bakan Suriye'de alınan ateşkes kararını değerlendirildi.

KERRY'DEN SURİYE'DE "KARA KUVVETLERİ" GÖZDAĞI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de barış planlarının çökmesi halinde Suriye topraklarında daha fazla yabancı kuvvetlerin çatışmaya katılabileceğini açıkladı.

Dubai merkezli Orient TV'ye demeç veren Kerry, "Eğer Esad rejimi kendi sorumluluklarını yerine getirmezse, Rusya ve İran verdikleri sözleri yerine getirmesi için Esad'ı zorlamazlarsa, o zaman uluslararası kamuoyu aptallar gibi oturup bunu izlemeyecek. Onlara uygulanan baskı daha da artacaktır." şeklinde konuştu.

Kerry Suriye için ayrıca, "Orada takviye kara kuvvetlerinin gönderilmesi ihtimali var." dedi.

OBAMA "ASKER GİRMEYECEK" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama da daha önce ABD askerlerinin Suriye'ye girmeyeceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı ülkeler, Suriye'ye kara kuvvetleri gönderebileceklerini duyurmuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Beyaz Saray: Rusya'nın Suriye'de Yaşanan Krizde Payı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ELAZIĞ 23 : ULAN ABD BAZEN DOĞRULARI SÖYLÜYORSUNUZ 12 1 Yanıtla
  • Genco: Kabadayı putin dünyayı felakete sürüklüyorsun Esad ı gurur ettin başka işin gücün yokmu senin ülken iflas edecek onla uğraş 5 0 Yanıtla
  • sadık işler: büyük ülkeler suriyeyi paylaştılar sanırım aralarında anlaşma sağlandı,olan 1milyon ölen surşyeliye ve göç eden bir daha ülekelerine dönemeyeck olan milyonlarca insana mal oldu...Rüyalarında yılklardır mahallelerini sokaklarını görecekler lakin bir daha o günlere dönemeyecekler...bu durumda kimin payı varsa Allah onların belasını versin...3 ay sonra esad gidecek diyenlerinde cezasını versin 4 0 Yanıtla
  • SİZ ALASINIZ: BİR TEK RUSYAMI?SİZİ PAYINIZ YOKMU? 2 1 Yanıtla
  • TANER İ: SANIRIM BÖLGEDE BÜYÜK BİR SAVAŞIN AYAK SESLERİ VAR,RUSYA KOLAY KOLAY ATEŞKESTEN BAHSETMEZ-YA İSTEDİĞİNİ ALDI YADA TIRSTIĞI BİR ŞEY VAR,YADA OLACAK BU SAVAŞIN NE KADAR BÜYÜK BİR SAVAŞ OLABİLECEĞİNİN FARKINA VARDI....3 VAKTE KADAR BELLİ OLUR 3 GÜN 3 YIL YADA 33 YIL... 2 0 Yanıtla
  • saidi: Açın peygamberimizin suriye ve şamla ilgili hadislerini okuyun...Büyük savaş yakın...en büyük savaş ortadoğuda çıkacak,Ama 1 yıl ama 10 yıl ama 100 yıl sonra zaman ne olursa olsun savaş suriyede çıkacak.İsrail -Türkiye savaşı da burada olacak 1 0 Yanıtla
  • fatihin torunu: ABD sizmi çok zekisiniz bizmi çok aptalız geri zekalı zannettiniz herhalde 1 0 Yanıtla
  • ADALET: BÜTÜN ZALİM DEVLETLERE YETERİZ ...RABBİMİZİN YARDIMIYLA İNSEALLAH... HİLAFET İSLAM DEVLETİMİZ KALICIDIR........ GELİN,ORDULARINIZIN CESETLERİNİ TOPLAYIN........ SİZ SADECE SÖZDE MÜSLÜMANLARI DECCALIN OYUNCAĞI TV MEDYA İLE KANDIRABİLİRSİNİZ................... 0 0 Yanıtla
  • Tam isabet: Yapma ya! Allah Allah! Ciddi misiniz? Dalgamı geçiyorsunuz. 0 0 Yanıtla
  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:42 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement