BESOB Başkan Adayı Fehmi Erdem'den Gövde Gösterisi - Son Dakika
Güncel

BESOB Başkan Adayı Fehmi Erdem'den Gövde Gösterisi

BESOB Başkan Adayı Fehmi Erdem\'den Gövde Gösterisi

Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem Şoförler Odası tesislerinde kendisini destekleyen oda başkanları ve yönetimlerine bir yemek verdi.

12.05.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin 18 Mayıs'ta yapılacak olan kongresinde adaylığını açıklayan Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem Şoförler Odası tesislerinde kendisini destekleyen oda başkanları ve yönetimlerine bir yemek verdi.

İl genelinde 86 odadan 52 odanın başkanının katıldığı 6 oda başkanının da mazeret nedeni ile katılamayıp destek mesajı gönderdiği yemekte Başkan Adayı Fehmi Erdem şöyle konuştu:

"İKİ OLUMSUZ ALGI YARATMAK İSTİYORLAR"

"Yemeğimize katılan bütün oda başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum sağolun var olun.

Bugüne kadar ikinci kez ilçelerimizdeki bütün odalarımızı dolaştık, Allah'a şükür hiçbir yerden olumsuz tepki almadık. Nereye gitti isek çok güzel bir şekilde ağırlandık hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Arkadaşlar bu yola çıkarken Allah'ın izni ile iktidarın ve mevcut belediyenin gücünü de arkamıza alarak birliğimizi, esnaf teşkilatımızı en güzel yere getireceğimize inanarak çıktık. Sizlerin de desteği ile inşallah bu ipi göğüsleriz diyorum.

Devletin verdiği destekler var. Bunların başında Avrupa Fonu geliyor. AB Fonunun onların şartlarına uyduğumuz zaman %70'e kadar hibe fonları var. Örneğin esnaf teşkilatımıza büyük bir bina kazandıralım dersek mesela 1 trilyon liraya mal olursa bunun 700 milyarını AB Fonu karşılıyor hibe şeklinde. Esnaf teşkilatı olarak biz o geri kalan 300 bin liranın altından kalkacak gücümüz var.

KOSGEB'in bir sürü kredisi var. Dış ülkelerdeki fuarlar, oradaki esnafı görmek için düzenlenen geziler için KOSGEB'in desteklemeleri var. Allah'ın izni ile 20'şer kişilik gruplar halinde dış ülkelere gidip oraları gezip esnaf teşkilatı için incelemelerde bulunacağız. GMKA'nın buna benzer kredileri var esnaf teşkilatımızı bilinçlendirip bu kredilerden faydalanmasını sağlayacağız.

"BÜYÜK ODA KÜÇÜK AYRIMI YOK"

BESOB seçimleri öncesi rakip arkadaşlarımız 2 tane algı yaratmaya çalışıyor. Kendilerine önerim kimse haddini aşmasın, sevgi saygı çerçevesinde seçime gidelim teşkilatımız kime teveccüh ederse kaybeden kazananı kucaklar diyoruz. Yaratmak istedikleri birinci algı şu: "Fehmi Erdem büyük oda küçük oda ayrımı yapıyor." Bir kere benim kişiliğim buna izin vermez, büyük küçük diye oda ayrımı yapmam söz konusu bile olamaz. En büyük oda da bizim ağabeyimiz, en küçük oda da bizim kardeşimiz. Biz hepsini kucaklıyoruz. Kesinlikle böyle bir şey yok!

"NECDET ERKAN'IN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ"

Yaratmak istedikleri ikinci algı ise Necdet Başkan meselesi. Necdet Erkan Başkan bu teşkilata yıllardan beri hizmetini vermiş sizler bu salona ilçelerimizden gelen arkadaşımızsınız, bugüne kadar 4 yıldan beri yönetim kurulundayım 4 yıldan beri de gözlemliyorum Necdet Başkan hangi ilçe başkanı geldi de sahip çıkmadı? Benim gördüğüm kadarı ile orada toparlayıcı, sorun çözücü olan hep Necdet Erkan arkadaşımız oldu. Necdet Erkan'ın da tecrübelerinden faydalanmamız gerekmiyor mu? 19 kişilik liste yapıyoruz arkadaşlar. Listeyi yaparken sadece Balıkesir merkez de olmaz sadece Bandırma da olmaz bir denge gözetmek zorundayız. Şimdi bu 19 kişilik listeyi yaparken benim birlik başkan adayı olarak bir kişiyi seçme hakkım yok mu, ben ona güveniyorum, ben ona inanıyorum. Hep beraber, yeni gelen arkadaşlarımızın da katkılarıyla birliğimizi en güzel yere getireceğimize inanıyorum.

Benim anlayışım 86 odamızın 86'sını da kucaklamak. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum sağolun var olun."

BESOB Başkan Adayı Fehmi Erdem'in konuşmasının ardından bazı oda başkanları söz alarak kongre ile ilgili beklentilerini dile getirdiler. İlçe oda başkanlarından birçoğunun BESOB Başkan Vekili Necdet Erkan'a sahip çıkarken Başkan Adayı Fehmi Erdem'e tam destek verdiler. İşte toplantıda konuşan oda başkanlarının söyledikleri:

Kepsut Şoförler Odası Başkanı Selamettin Çakır:

"TURGAY KAPAN'IN EKİBİNDEN TEHDİTVARİ MESAJLAR ALIYORUZ"

"Fehmi Erdem başkanımıza birlik seçimleri için çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. 86 odamızı da kucaklayabilecek başkanımız Fehmi Başkandır. Seçildikten sonra da hepimize aynı mesafede ulaşacağını tahmin edebiliyorum. Fehmi Başkanın karşısındaki rakip olan arkadaşlar seçimi öyle bir noktaya getirdiler ki tehditvari mesajlar almaya başladık. Seçilirsin seçilmezsin, 86 odayı kucaklamak için çıktık diyor onlar ama sonra mesela bana diyorlar ki "Eğer biz seçilirsek sonra ağlama". Ben onları desteklemeyeceğimi yüzlerine söyledim bu benim en demokratik hakkım. Sona "Federasyondan şunun selamı var". Bunlar yanlış şeyler. Sonuna kadar Fehmi Başkanımızın arkasındayız, tehditlerle değil güzel bir demokratik yarış olmasını temenni ediyoruz.

Edremit Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Dürüst:

"FEHMİ BAŞKANI DESTEKLİYORUZ"

"Ben bu yıl seçildim, esnaf teşkilatı camiasına yeni girdim. Birlik seçimlerinde Fehmi Başkanımı destekliyorum, kendisine başarılar diliyorum."

Havran Esnaf Odası Başkanı Erdal Önder:
"BESOB'TA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR"
"18 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin esnaf teşkilatına hayırlı olmasını diliyorum. Esnaf teşkilatında yeni bir dönemin başlayacağına, yeni projelerin hayata bu ekiple geçeceğine inanıyoruz. Hepimize bu seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Balıkesir Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol:

"TEŞKİLAT BİZİM TEŞKİLATIMIZ"

"Teşkilat bizim teşkilatımız. Hizmeti daha farklılaştırmak amacıyla yola çıktık. Fehmi Başkanım nezaket gösterip bize "Birlikte çalışalım" dedi. Biz de kendisine "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" diyerek bu güzel teklifi kabul ettik. Allah utandırmasın, Allah yar ve yardımcınız olsun hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum"

Ayvalık Sebzeciler Odası Eski Başkanı Murat Özmen:

"NECDET ERKAN'IN HAKKINI HİÇBİR ŞEKİLDE ÖDEYEMEYİZ"

"Şu anda benim oğlum oda başkanı oldu. 12 yıldır bu teşkilatın içindeyim. Şu anda aramıza yeni katılmış olan gençlerimize de başarılar diliyorum. Ama bu camiayı çok iyi tanıdığımız için ben bütün arkadaşlarımıza bunu soru olarak soruyorum. Balıkesir'e bir oda başkanı veya üyelerinden biri geldiğinde bütün işlerin yanında, arkasında bizim yanımızda olan Necdet Erkan başkan vardı. Onun için onun hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Fehmi Başkanımla bu yola çıktılar her şekilde onların yanlarındayız, Allah yar ve yardımcıları olsun.

BESOB Başkan Vekili Necdet Erkan:

"HAYATIM BOYUNCA HİÇBİR MAKAMA YAPIŞMADIM"

"Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ediyorum buraya geldiğiniz için. Ben 1999 yılından beri birlik yönetimindeyim. Evet odamı kaybettim ama sizin gibi dostları kazandım. Ben oda başkanlarımız geçen dönemde de bu dönemde de devam et dedikleri için bu göreve devam ettim. Ben hayatım boyunca hiç kimsenin eteğine de yapışmadım, bir makama da yapışmadım. Allah'a şükür buraya kadar kendi becerimle ve sizlerin desteklerinizle geldim. 1993 yılından beri teşkilatın içindeyim, bu işi hiçbir zaman para için yapmadım, eş dost kazanmak için yaptım. Onu da kazandığıma inanıyorum işte örneği de bu salonda. Hepinize teşekkür ediyorum.

Ayvalık Şoförler Odası Başkanı Aziz Ciddi:

"FEHMİ BAŞKAN SORUNUMUZU ÇÖZDÜ"

"Ben minik bir anımı anlatmak istiyorum. Sarımsaklı'da minibüsçülük yapıyordum. Birgün bir sorun yaşadık. Ayvalık'ta çözemedik. Hiç tanımadığım halde Fehmi Erdem başkanımızı aradık. O da sorunun Ayvalık'tan çözülemeyeceğini söyledi. Bizim için Valilik'ten randevu aldı, Vali Bey ile görüştürdü ve sorun çözüldü. Kendisi bu kadar ilgili bu kadar sıcak yaklaştı hiç tanımasa bile. Aynı şekilde birlik başkanı olduğunda da bu tavrını sürdüreceğine inancımız tam. Kendisine başarılar diliyorum, sonuna kadar destekçisiyiz"

Ayvalık Sebzeciler Odası Başkanı Elmas Özmen:

"BİZİ HER DEFASINDA NECDET BAŞKAN KARŞILADI"

"Ayvalık'tan bir çok kez Balıkesir'e esnafımızın sorunları için geldik. Bizi her defasında Necdet Erkan başkanımız karşılayıp, sorunlarımızın çözülmesini sağladı resmi dairelerde. Ben Fehmi Erdem Başkanımızın babacan tavrı ile bu ekibin çok güzel şeyler yapacağına inanıyor, hepsine başarılar diliyorum"

Bandırma Bakkallar Odası Başkanı Ömer Metin:

"HER ZAMAN FEHMİ BAŞKANA ULAŞTIK"

"Biz Bandırma'da ama gece ama gündüz ne zaman Fehmi Erdem başkanımızı aradıysak ulaştık. Ambülans ise ambülans başka bir sıkıntının çözümü ise hepsini yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yine Necdet Erkan başkanımızın odası yok diye eleştirenlere şunu söylemek istiyorum, kendisi esnaf teşkilatına odası olan pek çok başkandan daha çok hizmeti dokunmuştur, Balıkesir il genelinde esnaf teşkilatı kendisini bilir ben bu ekibe başarılar diliyorum."

BESOB Adayı Fehmi Erdem'in düzenlemiş olduğu dayanışma yemeğine şu oda başkanları katıldılar:

Birlik Başkan Vekili Necdet Erkan,
Merkez Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem
Merkez Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol,
Merkez Marangozlar Odası Başkanı Kamil Güler,
Merkez Berberler Odası Başkanı İbrahim Demirer,
Bandırma Ziraat Aletleri Odası Başkanı Hayri Özden,
Bandırma Bakkallar Odası Başkanı Ömer Çetin,
Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar,
Bandırma Berberler Odası Başkanı Hasan Gündoğan,
Bandırma Terziler Odası Başkan Vekili Niyazi Güler,
Bandırma Madeni İşler Odası Başkan Vekili Karani Dinçer,
Edremit Madeni İşler Odası Başkanı Hayati Seçen,
Edremit Ayakkabıcılar Odası Başkanı Alattin Akçeşme,
Edremit Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Dürüst,
Edremit Oto Tamircileri Odası Başkanı Burhan Turan,
Edremit Sebzeciler Odası Başkan Vekili Metin Kalaycıoğlu,
Burhaniye Esnaf Odası Başkanı Hasan Bayram,
Burhaniye Şoförler Odası Başkanı Cezmi Kazar,
Gömeç Esnaf Odası Başkanı Osman Duran,
Ayvalık Şoförler Odası Başkanı Aziz Ciddi,
Ayvalık Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Kocaer,
Ayvalık Sebzeciler Odası Başkanı Elmas Özmen,
Altınova Esnaf Odası Başkanı Süleyman Bağkazan,
Gönen Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Öztemel,
Gönen Esnaf Odası Başkanı Ender Demirkaya,
Gönen Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Şener,
Gönen Ağaç İşleri Odası Başkanı Işık Şentürk,
Gönen Tuhafiyeciler Odası Başkanı Abdullah İnceoğlu,
Sarıköy Esnaf Odası Başkanı Ali Balaban,
Manyas Esnaf Odası Başkanı Semih Keleş,
Manyas Şoförler Odası Başkanı Birol Öztürk,
Susurluk Şoförler Odası Başkanı Metin Ayer,
Susurluk Madeni İşler Odası Başkanı Kemal Şen,
Susurluk Odası Esnaf Odası Başkanı Aydın Sait,
Göbel Esnaf Odası Başkanı Kamil İçen,
Kepsut Şoförler Odası Başkanı Selamattin Çakır,
Kepsut Esnaf Odası Başkan Vekili (Geldi) Mustafa Pehlivan,
Dursunbey Şoförler Odası Başkanı Mustafa Dayı,
Dursunbey Esnaf Odası Başkanı Oğuz Çakırcalı,
Bigadiç Esnaf Odası Başkanı Süleyman Saran Vekili,
Bigadiç Şoförler Odası Başkanı İsmail Akgün,
Sındırgı Esnaf Odası Başkanı Halil Güner,
Sındırgı Şoförler Odası Başkanı Nail Yaşar Altay,
Savaştepe Esnaf Odası Başkanı Ramazan Malgır,
Savaştepe Şoförler Odası Başkanı Mehmet Karakuş,
İvrindi Esnaf Odası Başkanı Necdet Berber,
İvrindi Şoförler Odası Başkanı Azmi Karakaş,
Balya Esnaf Odası Başkanı Nahit Kocataş,
Havran Esnaf Odası Başkanı Erdal Önder,
Havran Şoförler Odası Başkanı Fikret Keser,
Havran Sebzeciler Odası Başkanı Mehmet Feneroğlu Vekili

BESOB Adayı Fehmi Erdem'in düzenlemiş olduğu yemeğe 52 oda başkanı ve pek çok oda yönetim kurulu üyesi katılırken desteği olup da şehir dışında olduğundan gelemeyen 6 meslek odası başkanı da mazeretlerini bildirip destek sözü verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BESOB Başkan Adayı Fehmi Erdem'den Gövde Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement