Besin Alerjileri Dikkate Alınmalı - Son Dakika
Sağlık

Besin Alerjileri Dikkate Alınmalı

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Bahadır Özdemir, besin alerjisinin insan hayatını önemli derecede etkileyen bir durum olduğunu söyledi.

04.02.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Bahadır Özdemir, besin alerjisinin insan hayatını önemli derecede etkileyen bir durum olduğunu söyledi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, değişen yaşam tarzıyla ilişkili olarak gittikçe gelişen ve sanayileşen ülkelerde geleneksel beslenme alışkanlıklarından uzaklaşıldığının ve beslenmedeki bu değişimin alerjilerde ve alerjik hastalıklardaki artışla ilişkili olduğunun düşünüldüğünü belirtti.

Son dönemde alerjik hastalıklarda olan artışların önemsenmesi gerektiğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Her insan herhangi bir besine karşı alerjik tepki verebilirse de insanlarda sıklıkla alerjiye neden olan besinler inek sütü, yumurta, balık ve kabuklu deniz ürünleri, kabuklu ve yağlı kuru yemişler, tahıllar, etler, meyveler, sebzeler ve kuru baklagiller, baharatlar ve çeşni vericiler, çikolata, bal ve bazı içeceklerdir. Bu besinlerden bazıları diğerlerine göre daha sık alerjiye neden olurlar. Yine bu besinlerden bazıları da diğerlerine göre daha ciddi reaksiyonlara neden olabilmektedir. Bazı besinler özellikle erken çocukluk döneminde alerjik reaksiyonlara neden olurken, bazıları ise hayat boyu devam eder. Bu nedenle alerjik hastalıklara karşı dikkatli olunması ve sağlık kuruluşlarından destek alınması son derece önemlidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Besin Alerjileri Dikkate Alınmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement