Beşiktaş Yeni Sezonu Mersin'de Açıyor - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Yeni Sezonu Mersin'de Açıyor

Beşiktaş Yeni Sezonu Mersin\'de Açıyor

Şampiyonlar Ligine Arsenal karşısında veda eden Beşiktaş, Süper Ligin ilk haftasında Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşılaşıyor.

30.08.2014 14:10  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk maçında yarın deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Beşiktaş, sezona galibiyetle başlamak istiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun rövanşında Arsenal ile yaptığı karşılaşmanın ardından dün lig mesaisine başlayan siyah-beyazlılar, bir sezon aradan sonra Süper Lig'e dönen Akdeniz temsilcisi karşısında 3 puanı hedefliyor.

2013-2014 sezonunun son haftasındaki Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle iki maç cezası bulunan Oğuzhan Özyakup'un forma giyemeyeceği maçın öncesinde, siyah-beyazlı takımda üç futbolcunun sakatlığı bulunuyor. Arsenal maçında geçirdiği sakatlığın ardından Mustafa Pektemek'in sağ topuğuna dikiş atılırken, sol dizinde sakatlık oluşan Demba Ba ve sağ üst baldırında sorunu bulunan kaleci Tolga Zengin'in MR'ı çekilecek.

Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu, yarın yapacakları Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu ilk hafta maçıyla birlikte lig tarihinde 27. kez karşılaşacak.

İki ekip arasında geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın 12, Mersin İdmanyurdu'nun 6 galibiyeti bulunuyor, taraflar 8 maçta da eşitliği bozamadı.

Beşiktaş'ın geride kalan maçlarda attığı 28 gole, Mersin İdmanyurdu 15 golle yanıt verdi.

Mersin İdmanyurdu bir sezon aranın ardından Süper Lig'e dönerken, tarafların 2012-2013 sezonunda yaptığı maçları Beşiktaş, İstanbul'da 3-0, Mersin'de de 2-1'lik skorlarla kazandı.

OPTA NOTLARIMersin İdmanyurdu geçen sezon PTT 1.Lig’de altıncı olduktan sonra play-off turunda zafere ulaşarak Süper Lig’e yükseldi.Beşiktaş, ikisi deplasmanda olmak üzere, Mersin İdmanyurdu’na karşı oynadığı son dört Süper Lig maçının üçünü kazandı.Kara Kartal geçen sezonki son 17 deplasman maçında yedi galibiyet elde etti. Bu alanda Beşiktaş’ı geçen tek takım, deplasmanda dokuz kez kazanan Fenerbahçe oldu.Slaven Bilic’in öğrencileri 2014 yılı içerisinde şu âna kadar oynadıkları 18 lig maçında yalnızca üç yenilgi aldı (9G, 6B).2014 yılı içerisinde Beşiktaş’tan daha fazla puan alabilen takım çıkmazken, Kartal, Fenerbahçe’yle birlikte 33 puan topladı.Beşiktaş, son dönemdeki toplamda başarılı performansına karşın, 2013/14 sezonundaki son altı deplasman maçında sadece bir galibiyet elde edebildi (2B, 3M).Beşiktaş, Arsenal karşısındaki Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında, Londra devinden daha çok şut çekti (14-10), şutlarda daha yüksek isabet kaydetti (5-3) ve topla oynama oranında rakibine galebe çaldı (%52-%48).MUHTEMEL 11'LERMersin İdmanyurdu: Günay, Serkan, Sadiku, Efe, Servet, Murat, Tita, Oktay, Welliton, Suarez, FutacsBeşiktaş: Cenk, Ramon Motta, Ersan, Pedro Franco, İsmail, Veli, Atiba Hutchinson, Olcay, Oğuzhan, Gökhan, Cenk

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş Yeni Sezonu Mersin'de Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement