Bilic: Büyük Başarılar Gelecek - Son Dakika
Spor

Bilic: Büyük Başarılar Gelecek

Bilic: Büyük Başarılar Gelecek

Sezon başından bu yana gelişim gösterdiklerini ve iyi futbol oynadıklarını söyleyen Bilic, yeni statla birlikte büyük başarıların geleceğini belirtti.

20.03.2014 15:32  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yenilmesi çok zor bir takım haline geldiklerini söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Hırvat teknik adam, oynadıkları oyun ve bulundukları konumdan memnun olduğunu dile getirerek, "Çok iyi pas yapan bir takım olduk, saha içerisinde çok sıkı duruyoruz ve pas oyununu en iyi şekilde oynuyoruz. Oyun şeklimizi çok beğeniyorum ama gelişim kaydedebiliriz. Yeni statla birlikte, bazı değişimlere de giderek Türkiye'de kupalar ve şampiyonluklar kazanıp, sürekli Avrupa'da yer alabiliriz" dedi.

Hedeflerinin en yükseğe çıkmak olduğunu vurgulayan Bilic, "Hem kendimin hem de takımımın ilerlemesini, daha da gelişmesini umuyorum. Sadece teknik ve taktik açıdan değil, zihniyet açısından da büyük mesafe kat ettik. Antrenmanlara çok iyi odaklanıyoruz. Oyuncularımız çok ciddi çalışıyor, özellikle zor antrenmanlarda performansları harika. Yenilmesi çok zor bir takım haline geldik ama kalite yükseltmek ve yenilenmek adına bazı değişimlere gidebiliriz" diye konuştu.

Transfer dedikoduları

Slaven Bilic, Türkiye'ye geldiğinden beri transfer konusunda sayısız dedikodu ile karşılaştığını ifade etti.

Bilic, 6-7 aydan beri İstanbul'da olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Çok dedikodu duydum. Adı bizimle geçmeyen oyuncu kalmadı. Adebayor ve Ronaldinho isimleri geçti, Pele'nin de ismi geçerse şaşırmam. Dedikodularla ilgili yorum yapmıyorum. Lescott'un kulübümüze transferi de şu an için dedikoduya giriyor. Dolayısıyla mevcut savunma oyuncularımızla ilgili farklı bir tasarrufta bulunamam. Dedikodulara değil elimizdekilere bakalım. Tedavisi devam eden Sivok oyuncumuz ve kaptanımız. Son kontrollere göre sezon bitimine kadar oynaması imkansız. Zor bir dönem geçiriyor ama durumunu sürekli takip ediyoruz."

"Hiçbir hoca, 'beş yıl buradayım' diyemez"

Başkan Fikret Orman'ın kendisiyle uzun yıllar çalışmak istediğini söylemesi ile ilgili de görüş bildiren Bilic, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sayın başkanın benimle ilgili bu tarz açıklamalar yapması mutluluk verici. İlk geldiğimde de buraya isteyerek transfer olduğumu belirtmiştim. Burada uzun yıllar kalma isteğim her geçen gün artıyor. Beşiktaş'ı çok seviyorum ve çok benimsedim. Fakat şu bir gerçek ki hiçbir hoca, "ben beş yıl buradayım" diyemez. Bizim kaderimizi saha sonuçları belirliyor. Ekibim ve ben, Beşiktaş için çalışmayı devam etmek istiyoruz."

Fikret Orman ile benzer hedefleri olduğunu ifade eden Hırvat hoca, elde ettikleri başarılardan tatmin olma lükslerinin olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Zaman kavramını vurgularken zaman kazanmaya çalışmıyorum. Kupalar ya da başarı kazanmak için 'bekleyelim' de demiyorum. Burası büyük bir kulüp ve beklentiler var. Başkanla hedeflerimiz örtüşmese ben zaten burada olmam. İkimiz de kupalar istiyoruz  fakat bir maç kazanınca 'kupalar kendiliğinden gelir' havasına girmemeliyiz. Şu an iyi konumdayız ama Şampiyonlar Ligi şansı kendiliğinden gelmeyecek. Başarıya adım adım gideceğiz."

Mustafa Pektemek'in performansı

Bu sezon "evsiz" kaldıklarını ve bir stada sahip olmamanın çok büyük bir dezavantaj teşkil ettiğinin altını çizen Bilic, stat inşaatını ziyaret ettiğinde çok heyecanlandığını ve Vodafone Arena'nın bir an evvel bitmesi için dua ettiğini söyledi.

Çaykur Rizespor maçında 2 gol atan Mustafa Pektemek'e de ayrı bir parantez açan Beşiktaş Teknik Direktörü, şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa çok iyi bir maç çıkardı. Maçtan önce çoğu kez kendisiyle konuştuk. İlk 11'de oynadığında farklı olduğunu söyledim. Kenardan oyuna girdiği maçlara kıyasla yüksek bir performans gösteriyor. Rize'de bazı bölümler iki forvet oynadık. Çift forvet oynayınca bazen tehditkar olursunuz, bazen olamazsınız. Önemli olan hücuma kaç oyuncuyla çıktığınızdır. Rize'de ikili forvet oynadığımız bazı bölümlerde çok tehditkar değildik. Ana felsefemiz çok adamla hücum yapabilmek."

Bu sezon çok fazla sakatlık yaşadıklarına inanmadığını belirten Bilic, "Çok fazla sakatlık yaşadığımızı düşünmüyorum. Sadece Olcay değil, sakatlanmayan başkaları da var. Antrenman ya da maçlardaki darbeler sakatlığa sebep oluyor. Üst düzey takımlarla bir kıyaslama yaptığımda, sakatlık sayımızın onlardan daha düşük olduğunu görüyorum. Kaldı ki bu futbol ve futbolun içinden bunlar oluyor ama kesinlikle sakatlık sayımızın ortalama üzerinde olduğu görüşüne katılmıyorum" diye konuştu.

Fernandes konusu

Fernandes'in takım için hala çok önemli bir oyuncu olduğunu söyleyen Bilic, "Fernandes her zaman önemliydi, şimdi de önemli. Diziyle ilgili sorunu var. Çoğu zaman fedakarlık yaptı ve maçlara sakat sakat çıktı. Durumunu titizlikle takip ediyoruz ve Beşiktaş'a katkı yapmasını bekliyoruz. Sezonun kalan kısmında neler olup biteceğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Takım yapılanmasında önceliğin altyapıda olduğuna dikkati çeken Hırvat çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Altyapıda çok becerikli, yetenekli oyuncular var. Sürekli bilgi alıyorum, bazıları yakın takibimizde. Benim için de makbul olan altyapı oyuncu sayısını artırabilmek. Manchester United ve Barcelona gibi büyük kulüpler, tamamen altyapıdan gelen oyuncularla büyük başarılar yakaladılar. Tabii ki altyapı oyuncuları da kaliteli olmalı ve hak etmeli. Mesela elimizde 7-8 tane Necip olmalı ya da futbolcular en az Necip kadar iyi olmalı. Birinci öncelik altyapıdan gelen oyuncularda, ikinci sırada Türk oyuncular var. Yabancı transferler ancak üçüncü sırada. İstediğim bazı isimler elbette var ama o oyuncular şu an ya satılık değil ya bonservisleri pahalı ya da büyük kulüplerde oynuyorlar."

Yeni bir Türk yardımcı antrenör isteyip istemediği sorusunu, "Bizimle beraber olan Eren Şafak'tan son derece memnunum" diye yanıtlayan Bilic, sohbet toplantılarında neden sert bir tavır sergilediği konusunda ise "Sonuçta buraya gelmek zorunda değilim. Yaptığımız bu sohbet mecburi değil, taraftarı ve camiayı bilgilendiriyorum. Stresli ve sinirli olsam gelmem. Uzun sorular geldikçe konsantre olabilmek adına gergin duruyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bilic: Büyük Başarılar Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement