Beşiktaş'ın Yeni Stadı'na İBB'den Çatı Engeli - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ın Yeni Stadı'na İBB'den Çatı Engeli

Siyah-beyazlıların ruhsat aldıkları projede, Boğaz'a bakan kale arkasının üstünün açık olduğu, ancak inşaatın usule uygun gitmediği fark edildi.

25.04.2015 11:43  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Arena'yı yeni sezona yetiştirmeye çalışan Beşiktaş Yönetimi, stadın çatısı konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden beklenmedik bir davet aldı.

BELEDİYE, KAPANMASINI İSTEMİYOR

İnşaatı yakından takip eden İBB yetkilileri, eski açık tribünün açık kalması şartıyla izinler alındığı, ancak şu an yapımı süren çatı iskeletinde deniz tarafındaki bölümün de kapatılacağını fark etmesi üzerine harekete geçti. Şu anki çatı inşaatının plana göre devam etmediği gerekçesiyle çağırılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, belediyeye konu hakkında bilgi verecek.

ORMAN, BİLGİ VERECEK

Anıtlar Kurulu'na sunulan projede eski açık tribünün üstünün kapanmayacağını belirtilmesi nedeniyle, siyah-beyazlılara çeşitli sorular soracak olan yetkililer, stat inşaatının bundan sonraki aşaması ile ilgili bilgiler alacak. Eski açık tribün konusunda bilgi aktaracak olan Orman, Stat İnşaatından Sorumlu Yönetici Umut Güner ile birlikte, deyim yerindeyse brifing verecek.

"DOKUYA ZARAR VERMEYECEĞİZ"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yetkililere, "Projede olduğu gibi tarihi eski açık tribününün üstünü kapatmıyoruz. Tam aksine burası konser ve etkinlik alanı olacak. Bizim kapatacağımız alan yeni stat olacak. Ne Dolmabahçe ne de İstanbul'un dokusuna zarar verecek bir çalışma içerisinde değiliz" ifadelerini kullanacağı bildirildi.

AMAÇ ENGELLEMEK DEĞİL

Öte yandan İBB yetkililerinin kulüp yönetimine, "Stat inşaatını durdurmak ve engellemek amacında değiliz. Ancak stat bittikten sonra ortaya çıkması muhtemel sıkıntıları inşaat aşamasında gündeme alarak, geri dönüşü mümkün olmayan hataların önüne geçmek istiyoruz" dedikleri öğrenildi. Orman, önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de görüşecek.

Kaynak: Milliyet

Beşiktaş\'ın Yeni Stadı\'na İBB\'den Çatı Engeli
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş'ın Yeni Stadı'na İBB'den Çatı Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • yeten: Yok sarayı sular basarmış, yok denize kayarmış, yok 50. 000 kişinin tepinmesine izin vermezmiş, yok stadın altında tarihi eser var, yok yükseklik sınırı, yok kapasitesi, yok bu şu, avm olamaz, otel olamaz, gündüz harfiyat çıkaramazsın, stadı aydınlatamazsın vs. vs. vs. bir ülkenin tanıtımı için milyarlarca dolar harcanıp olimpiyatlar alınıyor, dünya kupası düzenleniyor, memlekette sanki herşey ip gibi düzenli de bir beşiktaşın stadı kaldı. yağma - talan almış başını gitmiş, bu sene avrupada puan toplayabilen tek takıma yetiyor güçleri 105 0 Yanıtla
  • renkli: bu haber tüpçünün gazetesinde çıktı. kendi zamanında yapılmadı diye çarpıtarak puan toplamaya çalışıyor. kulübü düşürdüğü batak yetmemiş 91 1 Yanıtla
  • samsun: Bu kargayı istanbulda solcular geziciler ermeniler tutuyor yalan değil gerçek 9 59 Yanıtla
  • kaya: yeni projede stat arkada alınan arsa ile 30m geriye çekildi ve üzerinin kapatılmasına izin verildi. bu hassas olmaktan çok çomak sokmaktır zira memlekette kaçak yapılaşma hat safhadayken köklü bir kulüple uğraşmak hiç ama hiç yakışmıyor 64 0 Yanıtla
  • Gerçek beşiktaşlı: Nedir bu beşiktaşın akp'li kadir top baştan çektigi ya. 39 7 Yanıtla
  • 1908 Devrimcisi: O stad bitmezse sebebi AKPdir. 23 20 Yanıtla
  • Cinconlu: Turk Telekom Arenanin aynisi Devlet babada olmasa bu stadlari ruyalarinda bile goremezlerdi Fener haric. 11 32 Yanıtla
  • sam: Karga arena yükseliyor 4 38 Yanıtla
  • 58li: Biz sivaslıyız ermeni asıllıyız oylar hdp ye 9 21 Yanıtla
  • Emre far: Akp ye oy vermeyelim 22 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement