Beşiktaş'ın Eleme Maçlarına Performansına Yakın Bakış (Feyenoord-Beşiktaş Maçı Ne Zaman?) - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ın Eleme Maçlarına Performansına Yakın Bakış (Feyenoord-Beşiktaş Maçı Ne Zaman?)

Beşiktaş\'ın Eleme Maçlarına Performansına Yakın Bakış (Feyenoord-Beşiktaş Maçı Ne Zaman?)

Çarşamba günü Feyenoord ile ön eleme turu ilk maçına çıkacak Beşiktaş’ın son yıllardaki eleme karşılaşmalarına mercek tuttuk.

28.07.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şike davasında içinde bulunduğu süreç nedeniyle iki sezondur Avrupa arenasına hasret kalan Beşiktaş, 30 Temmuz günü Feyenoord deplasmanıyla futbolun en üst düzey seviyesine geri dönecek.

Son olarak 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde oynayan Beşiktaş, 3. tura yükselmiş ancak Atletico Madrid’e boyun eğmişti. Siyah-beyazlıların önceki Avrupa kupaları maceralarındaki ön eleme ve playoff maçlarını mercek altına aldık.

Alania yol kazası oluyordu

2011-12 Avrupa Ligi’ne katılmak için Playoff oynayan Beşiktaş, Rus ekibi Alania Vladikavkaz’ı ilk maçta İstanbul’da 3-0 yenmiş, Rusya’daki müsabakayı ev sahibi 2-0 kazanmıştı. Beşiktaş gol averajıyla adına gruplara yazdırmıştı.

Schuster döneminde yenilgi görmedi

2010-11 sezonunda yine Avrupa Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş, 2. eleme turunda Vikingur’u 3-0 ve 4-0’lık sonuçlarla geçti. 3. eleme turunda ise Viktoria Plzen ile eşleşen siyah-beyazlılar, deplasmanda 1-1 kaldığı rakibini evinde 3-0 ile geçmişti. Playoff’ta ise HJK Helsinki ile oynayan Kara Kartal, Fin ekibini 2-0 ve 4-0’lık galibiyetlerle gruplara yükselmişti.

Kharkiv’de soğuk duş

2008-2009’da UEFA Kupası’nda mücadele veren Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, 2. eleme turunda Bosna-Hersek ekibi Siroki Brijeg’i 1-2 ve 4-0’lık maçlar sonucunda saf dışı bırakmıştı. Gruplara yükselmek adına son engelde Beşiktaş’ın rakibi Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv olmuştu. İstanbul’daki maçı 1-0 kazanan siyah-beyazlılar, deplasmanda rakibine 4-1 yenilince kupadan elenmişti. Bu karşılaşmadan sonra bir lig maçına çıkan Ertuğrul Sağlam daha sonra istifa etmişti.

Şampiyonlar Ligi vizesi Zürih’ten

2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi elemelerine katılan Beşiktaş, ilk turda Sheriff’i 1-0 ve 3-0 ile eleyip gruplar öncesi son virajda İsviçre ekibi Zürich ile eşleşmişti. Deplasmandaki ilk maç 1-1 sonuçlanırken, İstanbul’da rakibini Delgado’nun iki golüyle geçen siyah-beyazlılar, Devler Ligi vizesini cebine koymuştu.

Cem Koparan/ @cemkoparan

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş'ın Eleme Maçlarına Performansına Yakın Bakış (Feyenoord-Beşiktaş Maçı Ne Zaman?) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Büyük fedakarlık yapmıştı! Beşiktaşlı yıldız oyuna devam edemedi
    21:08 Büyük fedakarlık yapmıştı! Beşiktaşlı yıldız oyuna devam edemedi

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılarda Emrecan Terzi, eşi doğum yaptığı için izin alarak kadrodan çıkartılan Umut Meraş'ın yerine sakatlığı bulunmasına rağmen kadroya alınmıştı. Genç futbolcu, ilk yarının son bölümünde sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Emre Can'ın yerine oyuna Tayyip Talha Sanuç girdi.


Advertisement