Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1 / Maç Özeti - Son Dakika
Spor

Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1 / Maç Özeti

Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1 / Maç Özeti

Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1 / MAÇ ÖZETİ / Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi.

21.04.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE MAÇI ÖZET

GÖRÜNTÜLERİ BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE MAÇININ ÖZETİNİ İZLE Beşiktaş- Fenerbahçe canlı izle, FB BJK derbisi özet ve golleri - BJK FB derbi maçı canlı ve geniş özeti izle. Spor Toto Süper Lig şampiyonluk mücadelesi. Beşiktaş Fenerbahçe maç canlı ve özeti izle. Beşiktaş Fenerbahçe maçı canlı anlatımı ile golleri izle. Beşiktaş Fenerbahçe maçı özet görüntüleri izle. Beşiktaş Fenerbahçe maçı tüm golleri izle. Beşiktaş Fenerbahçe maçının özeti golleri ve Beşiktaş Fenerbahçe maçının önemli anlarını izleyebileceğiniz ilgili bağlantıları haberimizde bulabilirsiniz.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maçın ilk yarısı 1-1 tamamlandı. Derbi mücadelesini kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek lider Fenerbahçe, ilk dakikalarda topa daha fazla sahip oldu. Ancak ceza alanı içinde etkili pozisyon üretemeyen sarı-lacivertli takım, Emre ve Gökhan ile uzaktan şut denemeleri yaptı. Konuk ekip, 24. dakikada rakip savunmanın yanlış pozisyon almasını iyi değerlendirdi ve Sow'un golüyle 1-0 öne geçti. Üstünlük golünün ardından daha kontrollü oynayan Fenerbahçe, son bölümdeki rakip baskısı karşısında zorlandı. 44. dakikada Motta'nın golüne engel olamayan Fenerbahçe, soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Ligde ikincilik mücadelesi veren Beşiktaş ise ilk 15 dakikada kendi yarı alanından çıkmakta zorlanmasına rağmen 9. dakikada Almeida ile önemli bir gol pozisyonu buldu. Portekizli oyuncu, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı auta attı. Siyah-beyazlı takım, devrenin başlarında hücumda organize olamadığı gibi savunmada pas hataları yapınca rakibin üst üste hücum yapmasına engel olamadı. Beşiktaş, 24. dakikada Jones'un hatalı pasının ardından Fenerbahçe hücumunda savunmanın solunda yanlış pozisyon alınca Sow'un attığı golle 1-0 geriye düştü. Rakip kalede baskı kuran ev sahibi takım, 44. dakikada Motta'nın golüyle beraberlik golünü buldu.

4. dakikada Meireles'in uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

5. dakikada bu kez Gökhan Gönül, ceza alanı dışından sert vurdu ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

9. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında savunmanın arkasında topla buluşan Almeida, meşin yuvarlakla ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan bu oyuncu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

24. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kuyt'ın ara pasında sol kanatta topla buluşan Sow, çaprazdan ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Senegalli oyuncu, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

30. dakikada Caner'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga son anda meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonu takip eden Emenike'nin ofsaytta kalması sonrası Beşiktaş rahat bir nefes aldı.

33. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde uzaklaşmayan topu sol çaprazda önünde bulan Motta'nın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

44. dakikada Beşiktaş, derbide eşitliği sağladı. Gökhan'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, altıpastaki Olcay'ı gördü. Ancak bu oyuncunun dokunamadığı top ceza alanı dışına çıktı. Pozisyonun devamında Veli'nin uzak mesafeden yerden sert şutunda kaleci Volkan'ın çelmeye çalıştığı top yan kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonu iyi takip eden Motta, çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

İkinci yarıda kontrollü oyununu sürdüren lider Fenerbahçe, ani ataklarla ikinci golü aradı. Rakibinin 58. dakikada 10 kişi kalmasıyla hakimiyeti tamamen eline alan sarı-lacivertli takım, kanatlardaki boşluklarla ceza alanına topu taşımaya çalıştı. Fenerbahçe, avantajını iyi değerlendiremedi ve karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılarak şampiyonluk turunu ertelemek zorunda kaldı. Beşiktaş ise orta sahadan hızlı çıkarak rakip kalede pozisyon aradı. Ancak siyah-beyazlı takım, 58. dakikada Motta'nın ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla kalan dakikaları 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Ev sahibi takım, 10 kişi kalmasının ardından savunmada kapandı. Son 10 dakikada pozisyonlar bulan siyah-beyazlı takım, uzatma dakikalarında İsmail'in de kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kaldığı maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

49. dakikada Oğuzhan ile iyi paslaşan Olcay, savunmadan kurtardığı topla ceza alanına girdi. Ancak siyah-beyazlı oyuncu, ceza alanı içinde istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.

54. dakikada Caner'in soldan kullandığı serbest vuruşta, altıpasta müsait pozisyonda topla buluşan Mehmet'in istediği gibi vuramadığı meşin yuvarlak, ceza alanı dışına çıktı.

76. dakikada Gökhan'ın pasıyla ceza alanı önünden topla buluşan Alper'in şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

81. dakikada Mehmet'in şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.

84. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol kaçırdı. Jones'un pasıyla ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Mustafa, açısı daraldığı anda yakın mesafeden yerden vurdu ancak kaleci Volkan meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

90. dakikada Beşiktaş kalesinde oluşan karambolde Emenike ve Kuyt'ın vuruşlarında Beşiktaş savunması topu önledi.

Stad: Atatürk Olimpiyat

Hakem: Halis Özkahya

Beşiktaş: Tolga Zengin, Pedro Franco, Ramon Motta, Dany Nounkeu, Jermaine Jones, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan (Mustafa Pektemek), Veli Kavlak, Gökhan Töre (İsmail Köybaşı), Oğuzhan Özyakup (Uğur Boral), Hugo Almeida,

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Michal Kadlec, Bruno Alves, Raul Meireles (Mehmet Topuz), Caner Erkin, Emre Belözoğlu (Alper Potuk), Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Emmanuel Emenike, Moussa Sow

Goller: 44.dk Ramon Motta/ 24.dk. Moussa Sow

Sarı Kartlar: Jermaine Jones, Ramon Motta (2), Veli Kavlak, İsmail Köybaşı, Dany Nounkeu/ Emre Belözoğlu, Moussa Sow

Kırmızı Kartlar: Ramon Motta

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, kendi sahasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Halis Özkahya yönetti. Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Ömer Şişmanoğlu, Filip Holosko, Tomas Sivok ve Muhammed Demirci Fenerbahçe derbisinde forma giyemedi. Fenerbahçe'de ise Pierre Webo ve Egemen Korkmaz eksik isimler olurken, Samuel Holmen ve Cristian Baroni ise Ersun Yanal tarafından Beşiktaş derbisinin kadrosuna dahil edilmedi. Bu karşılaşma iki ekip arasında oynanan 116. karşılaşma oldu. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada Beşiktaş ve Fenerbahçe Sükrü Saraçoğlu Stadı'ndan 3-3 eşitlikle ayrılmışlardı.

Jones ucuz yırttı! Hakem kırmızı kartı es mi geçti?

Spor Toto Süper Lig'in son derbisinde Beşiktaş ve Fenerbahçe kozlarını Olimpiyat Stadı'nda paylaşıyor. Karşılaşmanın 7. dakikasında yaptığı faul sonrası sarı kart gören Beşiktaş'ın Amerikalı futbolcusu Jermaine Jones bu kartından tam altı dakika kırmızı kartın eşiğinden döndü. Emre Belözoğlu ile girdiği ikili mücadele sonrası arkadan yaptığı müdahele sonrası hakem kartına başvurmadı. MHK Eski Başkanı Bülent Yavuz, Jones'un kesinlikle ikinci sarı karttan oyun dışında kalması gerektiğini anlattı. Beşiktaş'ın Motta ile 44. dakikada bulduğu golde ise Almeida'nın pozisyonunun aktif olmadığı, hatta toptan kaçmak için üzerinden atladığını belirtti. Yeni kurallara göre golün verilmesi gerektiğini savunan Bülent Yavuz, futbol açısından skora yönelik yumuşamalar gösterilebileceğini sözlerine ekledi.

İki Portekizli birbirine girdi!

Spor Toto Süper Lig 30. haftasında karşı karşıya gelen Beşiktaş ile Fenerbahçe maçında sinirler gerilmeye başladı. Beşiktaşlı Jones ile Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun yaşadığı bir pozisyon sonrası gerilen ortamda Portekiz Milli Takımı'ndan iki arkadaş arasında gerilim yaşandı. Karşılık sözlü diyaloğun yaşandığı pozisyonda Almeida ile Bruno Alves birbirlerini itti. İki oyuncuyu takım arkadaşları sakinleştirdi

Sahada olan sahada kaldı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Caner ve Emenike önce tartıştı sonra barıştı. Fenerbahçe'nin iki yıldızı Caner ve Emenike bir pozisyondan sonra birbirlerine bağırdılar. Uzun süre tartışan futbolcular sonrasında kaleci Volkan'ın da araya girmesiyle tartışmayı yumuşattı. İki oyuncu sonrasında birbirlerine sarılarak tartışmayı sonlandırdı.

Dilmen: 'Bu sonuçtan herkes memnun'

Ntvspor yorumcusu Rıdvan Dilmen Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kaldığı mücadeleyi değerlendirdi. Dilmen şunları söyledi: İki takımın da zihninde 'kaybetmeden gelelim' düşüncesi vardı. Bu doğal olarak sahaya yansıdı. Takımlar maça böyle başladı. Fenerbahçe karşısında müthiş tedirgin bir Beşiktaş gördü. Fenerbahçe golü bulunca Beşiktaş kendine geldi. İlk yarının ikinci bölümünde Beşiktaş'ın hakimiyeti vardı. Sonuçta Beşiktaş da golü buldu ve 1-1 soyunma odasına gittiler. Maçın hakemi Jones'a müthiş iltimas gösterdi. Her iki takımın teknik direktörü de ikinci yarıya kontrollü başladılar. Her iki takım da birbirlerini ısırmadılar. Motta atılınca Fenerbahçe galibiyeti istedi ama Beşiktaş daha net pozisyonlar buldu. Bu maçın sonucundan herkes memnun.

RIDVAN DİLMEN İLK YARININ TAMAMLANMASININ ARDINDAN ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ: 'Rölanti bir maç oluyor. İlk 20-25 dakika Beşiktaş çok gergin Fenerbahçe ise sakindi. Bu dakikalardan sonra Beşiktaş etkili olmaya başladı. Gol 'geliyorum' dedi ve geldi. Maçın hakemi sarı kartlı Jones'u iki kez ikinci sarı karttan atması gerekirdi ancak atmadı. Neden atmadı bilmiyorum... Bilic Jones'u oyundan almalı.Jones'a bu kıyağı babası yapmaz'

Beşiktaş bir puan aldı ama dört yıldızını kaybetti

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinden bir puan aldı ama dört yıldızını kaybetti. Derbide Jones ve Veli'nin gördüğü sarı kartlardan sonra iki oyuncu da haftaya oynanacak Sivas deplasmanında forma giyemeyecek. Ayrıca İsmail ve Motta'nın da kırmızı kart gördüğü mücadele sonrasında Beşikaş haftaya sol beklerinden yoksun şekilde çıkacak. Beşiktaş haftaya Veli Kavlak,Jermaine Jones, İsmail Köybaşı ve Ramon Motta'nın olmadığı bir Sivas deplasmaınına çıkacak.

Caner'den "Fair-Play"lik hareket

Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelen Beşiktaş ile Fenerbahçe maçının bitimine iki dakika kala sahalarda görmeye alışık olmadığımız bir olay yaşandı. Jones'un sakatlığı sonrası oyunu durdurmak zorunda kalan hakem, maçı kaldığı yerden devam ettirmek için hakem atışı kuralını uyguladı. Kullanılan hakem atışında Beşiktaş defansından Dany topu ayağıyla havaya attıktan sonra kafa vuruşu yaparak kaleci Tolga Zengin'e gönderdi. Bu pozisyon sonrası hakem Halis Özkahya düdüğünü çaldı ve Dany'ye sarı kartını gösterdi. Herkesin şaşırdığı bu serbest vuruş sonrası Beşiktaş barajını kurdu, bütün futbolcular ceza sahası içinde yerini aldı. Ama Fenerbahçeli Caner pozisyonun haksız bir karar olduğunu düşünerek topu yerden auta gönderdi. Bu hareketi sonrası Beşiktaş taraftarları Fenerbahçeli Caner'i alkışladı.

Alex de Souza Beşiktaş'a attığı gol sonrası Sow'u tebrik etti

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, Beşiktaş maçında takımını öne geçiren golü kaydeden Moussa Sow'u Twitter'dan tebrik etti.

Beşiktaş'a bir kötü haber de Motta'dan

Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Motta ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı. Jones'un sarı kart görerek haftaya cezalı duruma düşmesinden sonra bir de Motta kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı. İlk yarıda sarı kartı bulunan Brezilyalı sol bek ikinci yarıda Emenike'ye yaptığı hareket sonrasında ikinci sarı karttan atıldı.

Fernandes'e saldıran taraftar tribünde

Olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş mücadelesinde maçın son dakikalarında Fernandes'e saldıran şahıs bugün Beşiktaş-Fenerbahçe maçında görüntülendi. Futbolda istenmeyen olayları ve kişileri uzak tutmak amacıyla çıkarılan Passolig uygulaması ise bu şahsı tanımamış görünüyor.

Dev derbi dünya kanallarında

Spor Toto Süper Lig 30. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini sadece Türkiye'de takip edilmiyor. Türkiye'nin El Clasico kıvamında geçen hareketli, bol pozisyonlu, gollü derbiyi Brezilya'nın meşhur ESPN kanalıda canlı olarak vatandaşlarına aktarıyor. Beşiktaş'ta oynayan Ramon ve Fenerbahçeli Baroni'nin dışında Alex'in efsane olduğu Fenerbahçe sayesinde Brezilya'da sarı-lacivertli takımın sevenleri artmıştı.

Beşiktaş'a Jones'dan kötü haber!

Beşiktaş'ın Amerikalı orta saha oyuncusu jermaine Jones, Fenerbahçe ile oynanan dev derbinin ilk dakikalarında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Emre ile girdiği ikili mücadelede rakibine sert müdahalede bulunan yıldız oyuncu, Sivasspor karşısında forma giyemeyecek.

''Yönetim uyuma, taraftar dışarıda''

Beşiktaşlı taraftarlar maç başında yönetime 'taraftar dışarıda' tezahüratalrında bulundu. Beşiktaşlı taraftarlar E-Bilet sistemine tepki gösterdi ve maç başında tezahüratlarda bulundu. 'Yönetim uyuma taraftar dışarıda' tezahüratında bulunan Beşiktaşlı taraftarlar uzun süre tezahüratlarına devam etti.

Sow yine boş geçmedi

Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelen Beşiktaş-Fenerbahçe maçının ilk golünü atan Sow Beşiktaş'ı yine boş geçmedi. 2011/12 sezonunun ara transfer döneminde Fenerbahçe'ye katılan Moussa Sow, sarı lacivertli forma ile Beşiktaş'a karşı beş maçta oynadı. Beşiktaş'a karşı oynadığı son beş maçta toplam beş golü bulunan Moussa Sow, Olimpiyat Stadı'nda ki maçta takımının ilk golünü attı. Bu gol ayrıca Beşiktaş ağlarına gönderdiği toplam 6. golü oldu.

Beşiktaşlı futbolculara videolu motivasyon!

Beşiktaş yönetiminden futbolculara video destekli motivasyon yapıldı. Beşiktaş yönetimi, futbolculara video destekli bir motivasyonda bulundu. Sezon başından bu yana bir çok kırılma anlarının yer aldığı videoda ayrıca Bilic ve kaptan Tolga'nın gözyaşları da yer aldı. Oyuncuları soyunma odasında bu şekilde motive eden Beşikaş yönetimi ayrıca derbinin kazanılması durumunda adam başı 30 bin Dolar da prim vereceğini oyunculara açıkladı.

Fazla akbili olan var mı?

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak büyük derbi öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya konulan E-Bilet uygulamasına itirazların yanında kapılarda da ilginç olaylar yaşanıyor. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Beşiktaş – Fenerbahçe maçında da uygulanacak olan Passolig (E-Bilet) kartlarının yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşım araçları için çıkardığı İstanbul Kart ile de kapıların açıldığı görüldü. Cihan Haber Ajansı muhabirlerinin de denediği giriş kapılarında İstanbulkart ile turnikelerin açıldığı ve stada giriş sağlanabildiği görüldü.

Beşiktaş'ın genç yıldızı kaza geçirdi!

Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçı izlemek üzere aracıyla Olimpiyat Stadı’na gitmeye çalışan Ömer Şişmanoğlu trafik kazası geçirdi. Golcü futbolcunun ciddi bir yaralanma yaşamadığı belirtildi. Şişmanoğlu, Balmumcu’dan Ortaköy’e inişte Porsche marka aracyla bir kadın şoförün aracına çarptı. Olay yerine polis ekipleri çağırıldı.

"Şampiyonlar Ligi'ne katılabiliriz"

Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu, Beşiktaş maçı öncesi çok önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi yönünde umutlu olduklarını dile getiren Uslu'nun açıklamaları şu şekilde; Aziz Yıldırım futbolculara veda etmedi. Ben devam edeceğine inanıyorum. Anayasa Mahkemesine yürütmeyi durdurma itirazında bulunduk, iki gün içinde karar bekliyoruz. Bizim Şampiyonlar Ligi umudumuz devam ediyor, bu açıdan ikincilik çok önemli. Çocukların bizi bugün mutlu edeceğine yürekten inanıyorum.

İşte Aziz Yıldırım'la kazanılan şampiyonluklar

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş'ı mağlup etmesi halinde 19. şampiyonluğuna ulaşacak olan Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım döneminde kazanılan şampiyonlukların ilan edildiği maçları sizler için inceledik. İlk zafer Samsun'da kazanıldı 1998'de geldiği görevde ilk yıllarında hayal kırıklığı yaşayan ancak 2000-2001 sezonu başında yapılan Mustafa Denizli tercihiyle mutlu sona ulaşan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe, şampiyonluğa 26 Mayıs tarihinde oynanan Samsunpor maçıyla ulaşmıştı. Sonraki ay Fenerbahçe'ye transfer olacak olan Ali Akdeniz'in golüyle 1-0 geriye düşen Mustafa Denizli'nin ekibi, mutlu sona Yusuf Şimşek ve Haim Revivo'nun kaydettiği iki golle 3-1 kazanarak ulaşmıştı. İlk şampiyonluğu sonrası duygularını kontrol edemeyen Aziz Yıldırım, gözyaşlarına hakim olamamıştı.

Denizli'de acı hatıralar kadar güzel anılar da var . Aziz Yıldırım döneminde kazanılan ikinci şampiyonluksa 2003-2004 sezonunda Denizli'deydi. Sezona Christoph Daum'la giren ancak Kadıköy'de alınan 3-0'lık şok İstanbulspor yenilgisiyle başlayan sarı lacivertliler, sezonun devamında önceki yılın şampiyonu Beşiktaş'ı geride bırakarak şampiyonluk ipini göğüslemeyi başarmıştı. Denizlispor'u sezonun yıldızı Pierre van Hooijdonk, Tuncay Şanlı (2) ve Ümit Özat'ın golleriyle geçen Fenerbahçe, üç yıl aranın ardından şampiyon oluyordu.

Kadıköy'de kazanılan tek şampiyonluk

2003-2004 sezonunda kazanılan şampiyonluğun ardından sezona Alex de Souza transferiyle başlayan ve gücüne güç katan Fenerbahçe, Aziz Yıldırım döneminde iki yıl üst üste kazanılan tek şampiyonluğu da bu dönemde elde etmişti. Alex'in 24 gol kaydettiği sezonda şampiyonluğu 33. haftada oynanan Galatasaray maçıyla elde eden Fenerbahçe ezeli rakibini 65. dakikada Marcio Nobre'nin golüyle mağlup etmişti.

100. Yıl şampiyonluğu İzmir'de kazanıldı

2006'da Denizli'de kaçan şampiyonluğun ardından sezona büyük bir kaosla başlayan Fenerbahçe 100. yılında şampiyonluk için Beşiktaş'la yarıştı. Sezona Mateja Kezman, Tümer Metin, Diego Lugano, Edu Dracena ve Deivid de Souza gibi sansasyonel transferlerle başlayan Fenerbahçe', şampiyonluğun kilidini İnönü'de Kezman'ın golüyle kazananılan Beşiktaş maçıyla açarken, 32. hafta İzmir'de oynanan ve 2-2 sona eren Trabzonspor maçıyla şampiyonluk ilan edildi. 90 dakika sonrası "Bu şampiyonluk benim için bir görevdi" diyerek gözyaşlarına hakim olamayan Tuncay Şanlı sezon sonunda Middlesbrough yolunu tutarken, kaptan Ümit Özat da önceki yıl Denizli'de kaybedilen şampiyonluğun sorumlusu olarak gösterilen Christoph Daum'un çalıştırdığı Köln ile anlaştı.

Son maç bu kez yüz güldürdü

Aziz Yıldırım döneminde son maçlarda 2011 öncesi iki, toplamda ise üç şampiyonluk kaybeden Fenerbahçe, bir kez de son maçta güldü. Sivas'ta 4-3 kazanan ve Trabzonspor'u ikili averajla geride bırakan Fenerbahçe'de sezon başında teknik direktör Aykut Kocaman ile sorun yaşamasına karşın attığı 28 gol ve yaptığı 17 asistle kaptan Alex de Souza lige damga vururken, Andre Santos'un son dakika golüyle kazanılan Gaziantepspor, Alex'in hattrick yaptığı Beşiktaş deplasmanı ve yine Brezilyalı'nın kafa vuruşuyla kazanılan Arena'daki Galatasaray maçı gibi unutulmaz 90 dakikalara sahne olan sezon çok sayıda Fenerbahçeli için en özel sezon olarak nitelendiriliyor.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne oluyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki zorlu randevuda lider Fenerbahçe kazanarak şampiyonluk ipini göğüslemek isterken ev sahibi Beşiktaş ise ezeli rakibini yenerek lig ikinciliğini perçinlemek istiyor. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, Süper Lig'in en büyük derbilerinden biri olarak gösterilirken, iki takımın bu zamana kadar yaptığı 335 maçta en çok kazanan takım, 126 maçla Fenerbahçe. Beşiktaş'ın 122 galibiyetinin olduğu ezeli rekabetin 87 maçında ise taraflar eşitliği bozamadı. İki takım arasında 30 Kasım 2013'te oynanan 2013-2014 sezonu ilk yarı Süper Lig maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş Kadıköy'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-3 berabere kaldı. Büyük çekişmeye sahne olan ve 6 golün atıldığı maçta Fenerbahçe adına Emenike, Moussa Sow ve Dirk Kuyt ağları havalandırdı. Beşiktaş'ın gollerini ise Olcay Şahan ve Hugo Almeida (2) kaydetmişti. Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Zorlu 90 dakikada hakem Halis Özkahya düdük çalacak. İki takım hazırlıklarını bu akşam yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak ve kampa girecekler.

Şampiyonluk bugün gelecek mi?

En yakın rakibi Beşiktaş'ın 12 puan önünde lider bulunan Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Süper Lig'in geride kalan 30 haftasının ardından 66 puanla ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 12 puan önünde bulunan Fenerbahçe, bu sezon sıkıntı yaşadığı deplasman krizini de Beşiktaş maçını kazanarak bitirmek istiyor. Sarı lacivertli ekip, olası derbi galibiyetiyle puanını 69'a yükseltip, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek.

Dört büyük kulübün kendi aralarında vardığı mutabakat nedeniyle derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle de kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek.

Beşiktaş ikinci aşkına

Bu arada derbinin evsahibi Beşiktaş ise şampiyonluğa koşan rakibini yenerek, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım bileti olan lig ikinciliğini korumak istiyor. Bilindiği gibi Fenerbahçe'nin UEFA tarafından Avrupa kupalarından men cezası olduğundan 2014-2015 sezonunda da Avrupa kupalarına katılamayacak.

Siyah beyazlılar, e-bilet olarak bilinen elektronik bilet uygulamasının ilk kez uygulanıyor olmasından dolayı bazı sıkıntılar yaşasa da taraftarının desteğiyle bu sezonki ilk derbisini kazanmak istiyor. Siyah beyazlı ekip Fenerbahçe maçını kazanarak, kalan 4 haftada Galatasaray ile giriştiği ikincilik yarışındaki bir puanlık avantajını devam ettirmeye çalışacak.

Derbi öncesinde ev sahibi Beşiktaş'ta kart cezalısı oyuncu bulunmuyor. Siyah beyazlı ekipte, sakatlıkları nedeniyle Manuel Fernandes, Ersan Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta dört isim ceza sınırında

Siyah beyazlı ekipte Fenerbahçe maçı öncesi 4 oyuncu ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Pedro Franco, Olcay Şahan, Veli Kavlak ve Jermain Jones, yarın oynanacak Fenerbahçe maçında sarı kart görmeleri halinde, deplasmandaki Sivasspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş'ta zorlu Fenerbahçe derbisi öncesinde de 6 oyuncunun sakatlığı bulunuyor. Manuel Fernandes, Ersan Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko'nun sakatlığı sürerken, takımın önemli isimlerinden Atiba Hutchinson'ın takımla çalışmalara başlaması teknik heyeti sevindirdi.

Kartal Olimpiyat'ta uçuyor!

Beşiktaş, stadının yenilenmesi nedeniyle bu sezon iç saha maçlarının büyük bölümünü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadı. Siyah-beyazlı takım, burada başarılı sonuçlara da imza attı.

Ligdeki 10 karşılaşmayı bu statta oynayan Beşiktaş, 7 galibiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda tek yenilgisini Galatasaray'a karşı çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maçta hükmen aldı. Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son 6 maçta ise 5 galibiyete imza attı.

Ersun Yanal ilk peşinde

Bu arada derbi galibiyeti, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a kariyerinin ilk şampiyonluğunu getirecek. Yargıtay'ın kararı onamasının ardından başkanlığı tehlikeye giren ve görevden ayrılması beklenen Başkan Aziz Yıldırım ise 6. şampiyonluğunu yaşayacak.

Fenerbahçe'de ise sakatlıkları bulunan Pierre Webo, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal derbide takımlarını yalnız bırakacak. Kart cezaları nedeniyle geçen hafta ligde forma giyemeyen Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Mehmet Topal ve Emenike, Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek.

Savunma oyuncusu Kadlec'in, Medical Park Antalyaspor maçındaki başarılı performansı ve attığı 2 golün ardından derbide de ilk 11'de şans bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Caner ve Kuyt sınırda

Bu arada Fenerbahçe'de Beşiktaş maçı öncesi Dirk Kuyt ve Caner Erkin sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Ligde üçer sarı kartları bulunan iki futbolcu yarınki maçta sarı kart görürse, 31. haftada Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş ile Fenerabahçe arasında yarın oynanacak derbi maçta şu muhtemel 11'ler ile mücadele etmesi bekleniyor:

Beşiktaş: Tolga Zengin, Atiba Hutchinson, Dany, Franco, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Jones, Olcay, Oğuzhan, Almeida.

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kadlec, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Dirk Kuyt, Moussa Sow, Emenike

Prim hamlesi!

19. şampiyonluğuna adım adım yürüyen Fenerbahçe’de hafta içi Aziz Yıldırım’dan gelen kötü haberle moraller dibe vurmuştu. Kısa şoku üzerinden atan sarı-lacivertli camiada hedef şimdi şampiyonluk. Galatasaray’ın kaybetmesinin ardından Beşiktaş’ın ikincilik adına daha fazla asılacağı bu zorlu maç için Fenerbahçe Yönetimi, söylentilere mahal vermemek için ilginç bir hamle yaptı.

Aziz Yıldırım mesajı vermişti

Yargıtay tarafından cezasının onanmasının ardından futbolcularla bir nevi veda konuşması yapan başkan Aziz Yıldırım, Beşiktaş maçına da değinmip şunları söylemişti:

“Fenerbahçe şike yapmaz, bunu bilin. Tamam mı? Fenerbahçe hayatında şike yapmamıştır, bize kimse para teklif edememiştir. Biz de bunların içinde olmamışızdır. Ama sizden ricam, pazar günü yenmek için elinizden geleni yapın. Ama maçtan sonra da sahanın ortasında tribünleri alkışlayın, jest yapın.”

Yönetim harekete geçti

Sarı-lacivertli yönetim Beşiktaş maçı için harekete geçerek olası söylentilerin önüne geçti. Yönetim, 3 puanın gelmesi halinde şampiyon olunacak maç için 3 milyon euro prim açıkladı! Bu prim şampiyonluk primi dışında tutulacak ve galibiyet gelirse futbolculara dağıtılacak.

Bir derbiden daha fazlası!

Ligin bitimine dört hafta kala Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Fenerbahçe mücadelesi, bugün bir derbiden çok daha fazla önem taşıyor. bu maç, sarı-lacivertliler açısından şampiyonluğun ilanı, Kartal için de Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan açılan kapı olarak dikkat çekiyor. Derbiye 66 puanla lider olarak başlayan Fenerbahçe, bugün Beşiktaş’ı yenerse, diğer sonuçlara bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. Sarı-lacivertliler, 30. hafta sonunda şampiyon olursa lig tarihine geçecek. Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, sezon bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ilk takım olacak. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, bugün galip gelirse kendi rekorunu geliştirecek. Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle, bu sezon lig ikincisinin Devler Ligi’ne doğrudan gideceğini bilen Beşiktaş da elindeki avantajı kullanmak istiyor. Galibiyeti, zorlu virajı geçme açısından büyük avantaj sağlayacak. Yenilgisi, yine Şampiyonlar Ligi’ni kaybetme anlamına gelmeyecek ama taşlar yerinden oynayacak.

Diken üstündeler

Yenilgide, bir süredir yönetimi protesto eden siyah-beyazlı taraftarların, yönetime yeniden tepki koyması bekleniyor. Siyah-beyazlılara ait sosyal medya hesaplarında özellikle Başkan Fikret Orman’a tepkili olan taraftarın, yeni bir protestoyu daha başlatmayı planladıkları gözlemlendi. Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’yi yenmesi durumunda ise siyah-beyazlı yönetim bu durumu fırsata çevirerek camiayı bütünleştirmeye çalışacak. Stadı yeni sezona yetiştirmek için gece gündüz çalışan yönetim, galip gelerek bir dahaki sezonun şampiyonluk fitilini ateşlemeye çalışacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1 / Maç Özeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement