Beşiktaş'a Mersin Stadyumu Daveti - Son Dakika
Yerel

Beşiktaş'a Mersin Stadyumu Daveti

Mersin Stadyumu, Mersin İdmanyurdu'nun yanı sıra stat inşaatı süren Beşiktaş'a da ev sahipliği yapacak.

06.03.2015 11:31  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEZGİN PANCAR - Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında zemin sorunu nedeniyle bakıma alınan ve yoğun çalışmayla hazır hale getirilen Mersin Stadyumu'nun, Mersin İdmanyurdu'nun yanı sıra stat inşaatı süren Beşiktaş'a da ev sahipliği yapabileceği bildirildi.

Kentte 2013 yılında gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'ndaki zemin sorunu uzman çim firmaları tarafından "arena" tipi stadyumların standartlarına kavuşturuldu. Stadyumun güneş almayan noktalarındaki çimler de güneş panelleri aracılığıyla büyütüldü.

Bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığı, ek olarak havalandırma sistemlerinin eklendiği stadyum, maçlara ev sahipliği yapacağı günü bekliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, AA muhabirine, stadyumun zemin sorununun çözülmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Tarakçı, her bir tribünde 45 bin metreküp havayı sirküle edebilecek şekilde sistemin kurulduğunu ve yapay güneş sistemiyle çimlerin büyütüldüğünü ifade ederek, "Bunların devreye girmesiyle inanılmaz bir ivme kaydettik. Şu anda sıkıntılı olarak gördüğümüz güney kesimde kök seviyemiz 12-13 santimetre. Yani müsabaka oynanabilir hale geldi" diye konuştu.

Çim bakımının stadyumlar için hayati önem taşıdığına vurgu yapan Tarakçı, bu konuda uzmanlarla çalışarak 8 Şubattan itibaren zeminin hazır hale getirildiğini kaydetti.

"Beşiktaş'a sahamızı verebiliriz"

Tarakçı, stadyumda maçların yeniden yapılacağı günü beklediklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Mersin Stadyumu'nun zeminini hem Mersin İdmanyurdu'nun hem de başka takımların maç yapabileceği hale getirdik. Aynı şekilde milli maçlarımızın oynanabileceği şekilde stadyumumuz hazırdır. A Milli maçlar olsun, alt kademe maçlar olsun burada çok rahat oynanabilir. Bu maçları alabileceğimizi ifade ediyorum. Beşiktaş'a da çağrıda bulunuyorum. Beşiktaş, çok rahat bir şekilde gelip stadyumumuzda oynayabilir. Bunu arzu ederlerse rahatlıkla sahamızı verebiliriz."

Tarakçı, Mersin'de çok sayıda sporsever olduğunu ve bu nedenle Beşiktaş'ın taraftar sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti.

"Mersin İdmanyurdu'nu bekliyoruz"

Mersin İdmanyurdu'na da sahanın hazır olduğunu 8 Şubat'tan itibaren bildirdiklerini belirten Tarakçı, şunları kaydetti:

"Mersin İdmanyurdu haklı olarak, takımın iyi gitmesi ve Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın da zeminin güzel olması nedeniyle orada oynayacaklarını söylediler, fikirlerine saygı duyduk. Yaptığımız son görüşmede Trabzonspor karşılaşmasını da Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynayacaklarını söylediler. Ligde içeride oynanacak Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını Mersin Stadyumu'nda oynamak istediklerini bize beyan ettiler."

Görüştükleri taraftarların da takımın Mersin Stadyumu'nda oynamasını istediğini aktaran Tarakçı, "Biz, Mersin İdmanyurdu'na sahamızın hazır olduğunu ve ne zaman oynamak isterlerse geçebileceklerini söyledik. Kamuoyundan da böyle bir talep olduğunu belirttik. Bizim temennimiz Trabzonspor'un ardından içeride oynanacak ilk müsabakadan itibaren Mersin Stadyumu'nda oynamaları. Biz 8 Şubat'tan itibaren hazırız ve Mersin İdmanyurdu'nu bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beşiktaş'a Mersin Stadyumu Daveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement