Beş Yıldır Çocuklarının Acısını Yaşıyorlar - Son Dakika
Güncel

Beş Yıldır Çocuklarının Acısını Yaşıyorlar

Adıyaman’da 5 yıl önce kaybolan ve 21 gün sonra sadece birkaç kemik parçası bulunan 3 yaşındaki Mustafa Kelepçe’nin ailesi, çocuklarını kimin, neden öldürdüğünü öğrenmek istiyor.

21.04.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 5 yıl önce kaybolan ve 21 gün sonra sadece birkaç kemik parçası bulunan 3 yaşındaki Mustafa Kelepçe'nin ailesi, çocuklarını kimin, neden öldürdüğünü öğrenmek istiyor.

Kaybolduktan 21 gün sonra sadece birkaç kemiği bulunan 3 yaşındaki Mustafa Kelepçe'nin ailesinin başında ağlayacakları bir mezarı yok. Otopside ölüm sebebi bulunamayan Mustafa Kelepçe'yi kim, neden öldürdü bilinmiyor.

2009 yılı Temmuz ayı başında Adıyaman'ın Kahta ilçesi Doluca köyünde bir sabah evin bahçesinde oynarken ortadan kaybolan Mustafa Kelepçe, günlerce aranmış ve 21 gün sonra köyün kırsalında sadece birkaç kemiği bulunmuştu. Jandarma ve sivil savunma ekipleri tarafından günlerce aranan fakat bulunamayan Mustafa Kelepçe'nin parçalanmış kemikler bir çoban tarafından bulunmuştu. Yapılan DNA testinde Mustafa Kelepçe'ye ait olduğu ortaya çıkan kemikler ve birkaç elbise üzerinde otopsi yapıldı. Yapılan otopside 3 yaşındaki çocuğun kesin ölüm sebebi bulunamadı.

Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen çocuklarını kimin öldürdüğünü, nasıl öldüğünü öğrenemeyen acılı aile, çocuklarının bir mezarının bile olmadığını dile getirdiler. Çocuklarının acısına dayanamayan aile köylerini terk ederek Adıyaman'a yerleşti. Köydeki her şeylerini geride bırakarak Adıyaman'a gelen ailenin fertlerinden babaanne Ayşehan üzüntüden dolayı hastalanarak yatalak oldu.

Kars'ta Mert Aydın, İstanbul'da Pamir Didik, Antalya'da Hüseyin Çal için özel ekipler oluşturulduğunu ve kısa sürede cesetlere ve faillere ulaşıldığını vurgulayan acılı baba Hasari Kelepçe, 2009 yılından beri acılarının katlanarak arttığını söyledi. Hasari Kelepçe, "Ben yerimi yurdumu, tarlamı, köyümü, evimi her şeyimi terk ettim geldim. Yaşlı annem ve babamı aldım geldim. Annem buraya geldikten sonra yerini yurdunu terk ettiğinden dolayı, üzüntüden aklını oynattı; yatalak oldu" dedi.

Kars'ta, Antalya'da, İstanbul'da kaybolan çocuklar için tüm imkanların seferber edildiğini fakat kendi çocuğu için aynı hassasiyetin gösterilmediğini savunan Baba Hasari Kelepçe, "Benimkine her nedense bugüne kadar ne kimse el attı, ne de kimse yardım elini uzattı. Ne faili bulundu; ne de ölüm sebebi bulunabildi. Oğlumdan geriye birkaç kemik parçası ve birkaç giysiyi bulabildik. Cesedin kol, bacak, saç, diş hiçbir şey yok. Bize getirilen bir kafatası kemiği, 2-3 parça 5-10 santim uzunluğunda kemik parçası" diye konuştu.

Akrabası olan bir çobanın davar otlatırken kemikleri bulduğunu kaydeden Hasari Kelepçe, yapılan otopside ölüm sebebinin bulunamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı başta olmak üst düzey kuruma dilekçe yazarak yardım isteyen Hasari Kelepçe, "Beş yıldır çekmediğim acı kalmadı. Hala yüreğim yanıyor. Olay çözülürse en azından yanan yüreğimize bir su serpmiş olur. Bizde en azından hangi sebepten öldüğünü biliriz. Hayvanların parçalamış olma ihtimali yok. Elbiselerinden en ufak bir yırtık ya da sökük yok. Üstündeki gömleğinin düğmeleri dahi açılmamıştı. Savcılık olay yerine geldiğinde düğmeleri açtı. Hiç bir şey yani hayvan izine rastlayamadık. Elbisenin bir kısmı bulundu. Gömleğin iç atleti bulundu, alttaki şortu, terliği dahi bulunamadı. Hayvan parçalamış olsa terliği, elbiseyi yiyecek hali yok. Bu kemikleri, saçı, dişi hayvanın yiyecek hali yok. Bu geriye kalan kemikler nereye gitti, nasıl oldu. Kemiklerin üzerinde ne bir et, ne bir yağ, ne de bir kıl vardı. Allah rızası için devlet büyüklerinden yardım bekliyorum. Benim çocuğumun failini ve ölüm sebebini rica ediyorum bir an önce açığa kavuştursunlar. Kars'taki, Antalya'daki, İstanbul'daki, Kayseri'deki Türk vatandaşı da, benim ki Türk çocuğu değil mi?" ifadelerini kullandı.

Acılı anne Makbule Kelepçe ise gözyaşları içerisinde konuşmakta güçlük çekerek, "Ben çocuğumun failini istiyorum. Mezarı bir bayramda dahi gidemiyorum. Çok özlüyorum. Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakandan bunu istiyorum. Bizimkimizden sonra 3 tane çocuk kaybolduk, onların faillerini hemen buldular. Bize biraz yardımcı olsunlar" dedi.

Mustafa Kelepçe'nin ablası Derya Kelepçe ise gözyaşları içerisinde kardeşini çok özlediğini dile getirdi. - ADIYAMAN

Beş Yıldır Çocuklarının Acısını Yaşıyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beş Yıldır Çocuklarının Acısını Yaşıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay binasının çatısında yangın
    12:36 Kızılay binasının çatısında yangın

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın korkuttu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi üzerindeki Türk Kızılay Antalya Merkez Şubesi'nin çatısında çıktı. Yangının klimadan çıktığı ve maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkışına yönelik incelemesi devam ediyor.

  • Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü
    12:36 Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi girişinde kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada iki kişi bıçakla yaralanırken saldırgan, sivil araştırma ekiplerinin takibi sonucu kısa sürede yakalandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı, şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

  • Konya'da otomobil takla attı: 2 yaralı
    12:34 Konya'da otomobil takla attı: 2 yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil takla attı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı
    12:34 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, madenlere yönelik yapılan denetimlerin artırıldığını belirterek, bu yıl 3 bin 225 maden ruhsat sahasının denetiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Bayraktar, madenlerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan organizasyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlığını sağlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin maden ihracatının her geçen gün arttığını ve madencilik sektörünün Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını ifade etti.

  • UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:34 UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi

    UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi, Etiler Le Meridien Otel'de gerçekleşen toplantıda futbolun genel sorunlarıyla ilgili konuştu. UEFA Onursal Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik'in de katıldığı toplantıda, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi
    12:33 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, siyasi, iktisadi ve birçok alanda gerçekleştirilebilecek stratejik ortaklıkları değerlendirdiklerini bildirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmenin muhtelif yollarını ele aldıklarını vurgulayan Bolat, somut adımlar atma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı sürdürülebilir kılmak amacıyla bal üreticilerine arı kovanı hibe ederken, kadınlara da ekipman desteği sağlıyor.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti
    12:32 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman hayatını kaybetti. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Türkoğlu, 'A Erkek Milli Takım başantrenörümüz Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum' ifadelerini kullandı.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı
    12:31 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı

    Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen okul sporları kano müsabakalarında dereceye giren sporcular, Ordu'da düzenlenecek olan Türkiye birinciliği yarışmalarında Afyonkarahisar'ı temsil etme hakkı kazandılar. Gençler K1 ve C1 kategorilerinde yapılan yarışmalarda birinci olan sporcular belirlendi.


Advertisement