Berber, Geri Dönüşüm İçin Beş Yılda 20 Kilogram Jilet Biriktirdi - Son Dakika
Güncel

Berber, Geri Dönüşüm İçin Beş Yılda 20 Kilogram Jilet Biriktirdi

İbrahim Durmuş isimli berber, geri dönüşüm sağlanması amacıyla 2010 yılından itibaren yaklaşık 20 kilogram ağırlığında jilet biriktirdi.

24.05.2015 12:16  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçaabat ilçesinde berberlik yapan İbrahim Durmuş'un, geri dönüşüm sağlanması amacıyla 2010 yılından beri biriktirdiği jiletlerin ağırlığı 20 kiloyu buldu.

"BENİM DE AKLIMA JİLET BİRİKTİRME FİKRİ GELDİ"

Durmuş, yaptığı açıklamada, Akçaabat'ta 20 yıldır berberlik yaptığını belirtti. İş yerinde her gün onlarca jileti çöpe attıklarını anlatan Durmuş, "Kağıt veya diğer atıklar için geri dönüşüm kampanyaları yapılıyor. Benim de aklıma jiletleri atmayıp biriktirme fikri geldi" dedi.

HANGİ KURUMA TESLİM EDECEĞİNİ BİLMİYOR

Durmuş, 2010 yılından itibaren kullanılmış jiletleri çöpe atmayarak biriktirmeye başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Şu an yaklaşık 20 kilogram jilet biriktirdim ancak bunları kime veya hangi kuruma teslim edeceğimi bilmiyorum. Belediyeyi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nü aradım fakat böyle bir çalışmalarının olmadığını belirttiler. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne bile yazdım fakat onlar da böyle bir çalışma olmadığını ifade etti."

"BU ATIKLAR TOPLANARAK GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANABİLİR"

Kullanılmış jiletleri biriktirerek maddi bir kazanç sağlamayı beklemediğini dile getiren Durmuş, "Bu jiletler çöpe atılıyor. Kesici olduğu için hayvanlara ve çevreye zarar verme ihtimali yüksek. Trabzon'da 800 berberde ortalama 9 bin kişi traş olmaktadır. Buradan yola çıkarsak ülke genelinde milyonlarca jilet kullanıldıktan sonra çöpe gitmektedir. Yapılacak kampanyayla bu atıklar toplanarak geri dönüşüm sağlanabilir." diye konuştu.

BELEDİYE VE ESNAF ODALARININ KUTU DAĞITMASINI BEKLİYOR

Durmuş, belediyeler ve esnaf odalarının bu konuda bir kampanyaya öncülük etmelerini isteyerek, "Belediyeler ve esnaf odaları berberlere birer kutu dağıtırsa kullanılmış jiletler biriktirilmiş olur. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağlamış hem de çevreyi kirletmemiş oluruz." ifadesini kullandı.


Berber, Geri Dönüşüm İçin Beş Yılda 20 Kilogram Jilet Biriktirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berber, Geri Dönüşüm İçin Beş Yılda 20 Kilogram Jilet Biriktirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • mhp: Geri dönüşümün farkında olmayan geri zekalılar var bu ülkede bu haber farkında olmayı artırır ona bakarak diğer insanlarda buna ben zer geridüşüm yapmaya çalıır o jiletler çöpe gidince kaçkişinin eli ayağı kesiliyor haberiniz varmı sonunda o çöplerde ayrışdırılıyo bundan haberiniz varmı yav burada yazanlar hep embesil hep kılavye deli kanlısı galaya bile almayacan aslında helal olsun sana belber kardeş 20 3 Yanıtla
  • selcuk: ne gerizekali insanlar var akli dengesi galiba yerinde degil yada cok cimridir 2 20 Yanıtla
  • komik: akp gene iş basinda 3 7 Yanıtla
  • dnz_akin: Tebrikler boyle insanlar gerekli bizlere 8 0 Yanıtla
  • AIDIN: KAFASE CALS SAIDE ZATN BERBER OLMAZDE 2 6 Yanıtla
  • Onur: Arkadaş iyi niyetli ama o jilet yerine kâğıt gazete falan biriktirseymis keşke :D 5 0 Yanıtla
  • gübre: paradan haber ver 3 1 Yanıtla
  • MAYDANOZ: Yahu Durmuş Müslüm Baba gitmeden önce ortaya çıkaracaktın bunları her konserinde karaborsa olurdu.. 4 0 Yanıtla
  • tosun: güzel iş var bu berbercilikten ama berbere sorsan kurtarmıyo masraf su sabun 3 0 Yanıtla
  • Mitjoe : Alican sen mal mısın 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement