Beş İlçede Yedi Mahallenin Daha Su İhtiyacı Giderildi - Son Dakika
Yerel

Beş İlçede Yedi Mahallenin Daha Su İhtiyacı Giderildi

Beş İlçede Yedi Mahallenin Daha Su İhtiyacı Giderildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırımlarla su sıkıntısı yaşayan yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, bu kapsamda Seydişehir merkez ile Ereğli, Beyşehir, Hüyük ve Ilgın’a bağlı bazı mahallelerde içme ve kullanma su temini çalışmalarını tamamladığını söyledi.

05.10.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yatırımlarla su sıkıntısı yaşayan yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, bu kapsamda Seydişehir merkez ile Ereğli, Beyşehir, Hüyük ve Ilgın'a bağlı bazı mahallelerde içme ve kullanma su temini çalışmalarını tamamladığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını karşılıyor. Çalışmalar kapsamında Seydişehir merkez ile Ereğli'ye bağlı Yeniköy, Beyşehir'e bağlı Sadıkhacı ve Bayındır, Hüyük'e bağlı Burunsuz ve İmrenler ile Ilgın'a bağlı Gökbudak mahallelerinde içme ve kullanma su temini çalışmaları tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Seydişehir ilçe merkezinde yaz aylarında artan içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere üç adet sondaj kuyusu açıldığını, temin edilen 45litre/saniye debili suyun ise şebekeye aktarılarak içme ve kullanma su ihtiyacının giderildiğini kaydetti. Ereğli İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde de su yetersizliği nedeniyle bir adet sondaj kuyusu açıldığını ifade eden Başkan Akyürek, temin edilen 15 litre/saniye debili suyun hidrofor sistemi ile dağıtımının yapılacağını belirtti. Başkan Akyürek, Ilgın ilçesine bağlı Gökbudak Mahallesi'nde yapılan çalışmaları şu ifadelerle dile getirdi:

"Gökbudak Mahallemiz içme suyunu kaynaklardan cazibeli olarak gelen sulardan karşılamaktaydı. Ancak bu kaynaklardan gelen su, içme ve kullanma suyu için yetersizdi. Mahallemize yeterli ve sürekli içme suyu temini için belirlenen lokasyonla 140 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan 13 litre/saniye debili su temin edildi." Beyşehir ilçesi Sadıkhacı ve Bayındır mahallelerinde açılan sondaj kuyularıyla su yetersizliği sorununun çözüldüğüne işaret eden Başkan Akyürek, "İçme suyu yetersiz olan Sadıkhacı ve Bayındır mahallelerimizde yeterli ve sürekli içme suyu temini için belirlenen lokasyonla birer sondaj kuyusu açılmıştır. Sadıkhacı Mahallemizde 15, Bayındır Mahallemizde ise 10 litre/saniye su temin edilmiştir. Temin edilen sular, mevcut gömme depoya terfi edilerek, depodan da mevcut şebekesi ile dağıtımı yapılacaktır."

Hüyük ilçesine bağlı iki mahallede sürdürülen su temin çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan Akyürek, "İçme suyu yaz aylarında yetersiz olan Hüyük ilçemize bağlı Burunsuz Mahallemizde yeterli ve sürekli içme suyu temini için 168 metre derinliğinde sondaj kuyusu açılarak temin edilen 7 litre/saniye debili su şebekeye aktarılmıştır. Hüyük ilçemize bağlı İmrenler Mahallemizde ise kuyu su seviyesinin düşmesinden dolayı kuyuyu besleyen noktada kireçtaşı çatlakları arasındaki lateritleşmiş kırmızı renkli killerin kuyu suyuna renk vermesinden dolayı sular içilemez durumdaydı. Mahallemize yeterli, sürekli ve içilebilir içme suyu temini için 140 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açılarak elde edilen 12 litre/saniye debili su yerleşim birimlerimize ulaştırılmak üzere şebekeye aktarılmıştır" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beş İlçede Yedi Mahallenin Daha Su İhtiyacı Giderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement