Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği

Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği kapsamında Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da fidan dikimi yapıldı.

26.03.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği kapsamında Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da fidan dikimi yapıldı.

Antalya Valisi Muammer Türker, eşi Filiz Türker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Orman Genel Müdürlüğü Bereket Ormanı Fidan Dikme etkinliğine katıldı.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ün ev sahipliğinde Aksu ilçesi Yeşil Karaman Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Türker, etkinliğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde aynı saatte gerçekleştirildiğini bildirdi.

Antalya'nın yüzde 56'sının, Türkiye'nin ise yüzde 27'sinin orman alanı olduğunu ifade eden Türker, Türkiye gibi bir ülke için orman alanlarının yetersiz olduğunu, bu oranın hızla artırılması gerektiğine dikkati çekti.

Orman alanlarının iyi işletilmesinin de önem taşıdığını dile getiren Türker, var olan ormanların gençleştirilerek ekonomiye daha iyi şekilde kazandırılması gerektiğini, önceliğin kesmek değil, dikmek olduğunu ifade etti.

Antalya ekonomisinde tarım ve turizmin önemine işaret eden Türker, şöyle konuştu:

"Bu anlamda maden ocakları etrafında yürüyen tartışmada bu hassasiyeti gösteren kesimlere teşekkür ediyorum. Ekonomik değerlerimizi bir taraftan milli ekonominin hizmetine sunarken, bir taraftan da yeşili ve çevreyi korumamız onu tahrip etmeden çalışmamız gerçeğini gözden ırak tutmamamız gerekiyor. Biz de Valilik olarak bu çerçevede ilgili kurumlarımızın katılımı ve katkısıyla yeni bir mekanizma geliştirdik. Bunu kamuoyu ile paylaştık."

Etkinlikte Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Türker ve eşi Filiz Türker tarafından verildi.

Tören, katılımcılarının 25 hektarlık Bereket Ormanı alanına fidan dikmeleri ve ilk can suyunu vermelerinin ardından sona erdi.

Muğla

Muğla'da oluşturulan "Bereket Ormanı"na 3 bin fidan dikildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla- Denizli karayolunda oluşturulan alanda, doğanın insanla var olduğunu dile getirdi.

Daha çok fidan dikeceklerini belirten Çiçek, "Gelecek nesiller bizlere dua edecek. Dikilen fidanların geleceğe bereket getirmesini diliyorum" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ise  2008-2013 yıllarında Milli Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı çerçevesinde yaklaşık 900 bin hektarlık ağaçlandırma çalışması yapıldığını bildirdi.

Orman varlığı zengin olan Muğla'da, bu zenginliği artırmaya yönelik ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Kara, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çeşitli türlerde 6 milyon fidan ürettiklerini, 2 milyon 700 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Burdur

Burdur'da Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği kapsamında Vali Hasan Kürklü'nün eşi Nesibe Kürklü'nün koordinasyonunda 30 dekar alana 5 bin karaçam, göknar ve ardıç fidanı dikildi.

Büğdüz yolunda bulunan alanda gerçekleşen fidan dikim töreninde konuşan Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz, son 10 yılda ağaçlandırma, toprak muhafaza, rehabilitasyon ve mera ıslahı alanında önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Korkmaz, 506 bin dekar alanda 21,2 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu bildirerek, "Sosyal ormancılık kapsamında 64 köyümüzde 2 bin 860 dekar alanda ceviz, badem ve incir ağaçları gibi gelir getirici tür ağaçlandırması yapılarak 83 bin fidan da dikildi" diye konuştu.

Törende daha sonra dikilen fidanlara can suyunu verildi.

Ağaç dikim etkinliğinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda, Burdur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından sedir, dişbudak, akçağaç, mavi selviden oluşan 5 bin fidan halka ücretsiz dağıtıldı.

Isparta

Isparta'da Bereket Ormanı fidan dikimine Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutan Tümgeneral Mustafa Kurutmaz,  şehit ve gazi yakınları, engelliler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Özkan, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile öğrencilerle işbirliği yaparak çocuklara daha yeşil bir gelecek bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Ağaçlandırma faaliyetlerinin Türkiye için seferberlik halinde icra edilmesi gereken milli bir hedef olduğunu vurgulayan Özkan, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvencesi temiz hava, temiz su ve temiz bir çevredir. Bunun da olmazsa olması olan ormanların genişletilmesi ve iyileştirilmesi yönündeki bu çabanın çok saygıdeğer olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Özkan ve diğer katılımcılar, Bereket Ormanına 15 bin fidan dikti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bereket Ormanı Fidan Dikme Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek
    02:36 Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek

    Avrupa Birliği Komisyonu, DiscoverEU programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da dahil olduğu 35 bin genç için ücretsiz trenle Avrupa turu düzenleyecek. Gençler, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 arasında 30 gün boyunca Avrupa'nın birçok kentini ücretsiz dolaşabilecek ve bir indirim kartıyla birlikte birçok avantajdan yararlanabilecek. Başvurular, European Youth Portal üzerinden yapılacak ve başvuruya uygun olan gençlerden 35 bin kişi ücretsiz Avrupa seyahati kazanacak.

  • İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti
    02:13 İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

  • Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı
    02:06 Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı

    Bağcılar'da seyir halindeki motosikleti durduran bir şahıs, motosikletteki 2 kişiye ateş açarak kaçtı. Saldırı sonucunda 2 kişi yaralanırken, çevrede bulunan 4 araç da mermi isabet etti. Şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı
    01:59 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü olayları yerinde inceledi. Soruşturma devam ediyor.

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu
    01:47 Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu

    Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu. Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Irak uyruklu Nevin N.M.T.evlerinin birinci katındaki balkondan düştü. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.


Advertisement