Bereket Ekspresi'nin 15. Durağı, Selçuk - Son Dakika
Yerel

Bereket Ekspresi'nin 15. Durağı, Selçuk

Bereket Ekspresi\'nin 15. Durağı, Selçuk

"Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla Anadolu yollarına çıkan Bayrampaşa Belediyesinin "Bereket Ekspresi"nin 15. durağı Selçuk Tren İstasyonu oldu.

21.07.2014 15:26  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla Anadolu yollarına çıkan Bayrampaşa Belediyesi'nin "Bereket Ekspresi"nin 15. durağı Selçuk Tren İstasyonu oldu. 2 bin kişilik iftar yemeğinin verildiği etkinlikte Anadolu sazendelerinin seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler izleyenleri büyüledi.

Bayrampaşa Belediyesi Ramazan ayına özel olarak hazırlamış olduğu proje kapsamında, Türkiye'de ilk defa 'Bereket Ekspresi' adı altında Anadolu'da özel iftar programları düzenleyerek, binlerce insanı tren garlarında bir araya getiriyor. 2005 yılında 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' sloganıyla yola çıkan ve Balkanlar'da dokuz yıldır, aralıksız iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi, 'Bereket Ekspresi' ile bu yıl Anadolu'da da iftar sofraları kuruyor. 'Sınır tanımayan kardeşlik' bu yıl 'Bereket Ekspresi' ile Anadolu'ya da taşınırken Ramazan Ayı boyunca Anadolu'yu karış karış gezerek binlerce kişiyi tren garlarında kuracağı iftar sofralarında bir araya getiriyor. 1 Temmuz Salı günü İstanbul'dan hareket eden 'Bereket Ekspresi', tıpkı Balkanlar'daki gibi, Anadolu'nun 20 farklı noktasında iftar sofraları kurarak; gönülleri birleştirip, dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyor. İlk durağı Adapazarı olan 'Bereket Ekspresi' sırasıyla Bozöyük, Eskişehir, Yozgat'ın Yerköy ve Şefaatli ilçeleri, Kayseri, Sivas, Malatya, Mersin, Karaman, Konya, Afyon ve Manisa'nın Salihli, Aydin'ın Nazilli ilçelerinde iftar sofrası kurdu.

SELÇUKTA'DA KARDEŞLİK SINIR TANIMADI

Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla hazırladığı proje kapsamında yola çıkan "Bereket Ekspresi" Selçuk'a da uğramayı ihmal etmedi. Bu program çerçevesinde Selçuk'a gelen 'Bereket Ekspresi' coşkuyla karşılandı. Gerçekleştirilen iftar programında yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Programa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkan Vekili Osman Başterzi, Belediye Başkan Yardımcıları Dr.Bülent Cinel, Ali Karakurt, Atilla Aksoy, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu da iştirak etti. Programda Bayrampaşa Belediye başkan yardımcısı Muharrem Kaburgacı tarafından Kaymakam Ayhan Boyacı'ya ve Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Bülent Cinel'e hediyeler taktim etti.. İçerisinde kahve fincanları bulunan hediyeleri teslim alan Boyacı ve Cinel misafirlere teşekkürlerini ileterek konuşmasında "bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır" atasözüne vurgu yaptılar.Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeği ve Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Bayrampaşa Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklere geçildi.

2 bin kişilik iftar yemeğinin ardından tüm katılımcılar Anadolu sazendelerinin seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri dinlemenin keyfini yaşadılar. Bereket Ekspresi'nin 16. Durağı ise Tire olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bereket Ekspresi'nin 15. Durağı, Selçuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement