Beni Böyle Sev Ekibi Aydın Üniversitesine Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

Beni Böyle Sev Ekibi Aydın Üniversitesine Konuk Oldu

Beni Böyle Sev dizisi oyuncuları İstanbul Aydın Üniversitesinde öğrencilerle buluştu.

21.03.2014 10:25  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beni Böyle Sev dizisi oyuncuları İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu.

TRT1 ekranlarında yayınlanan ve yapımcılığını BSK YAPIM'ın üstlendiği Beni Böyle Sev dizisi oyuncuları İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen "Medya Günleri" etkinliğinde öğrencilerin sorularını cevapladı. Etkinliğe, yönetmen Cem Tabak, oyuncular, Alper Saldıran, Selen Uçer, Bala Atabek, Fatih Koyunoğlu ve Cem Avnayim katıldı.

"OYUNCULUK YAPARAK ÖĞRENİLİR"

Oyunculuğun aktif olarak yaparak öğrenileceğini belirten Alper Saldıran, "Oyunculuk doğası gereği yaparak öğrenilebilecek bir meslek. Kağıt üzerinde bir şeyler öğrendikten sonra kendinizi sahneye bırakmanız, bu işi aktif olarak yapmanız ve durmadan çalışmanız gerekiyor. Ben birinci sınıfa başladığım günden itibaren tiyatro seçmelerine ve atölye çalışmalarına katıldım. Böylece mezun olduğumda 'Ne yapacağım?' telaşına düşmedim" şeklinde konuştu.

"BAŞARIMIZIN ARDINDA SAMİMİYET VAR"

Dizinin sevilmesini ve büyük başarı sağlamasını samimi bir hikaye sunmalarına bağlayan Cem Tabak, "Bu başarının ardında samimiyet var. Biz hikayeye kurarken bir kalıp belirledik ama bir yönümüz olmalıydı ve bunu da samimiyetle sağladık. İzleyicinin ilgisini samimiyetle çekmeyi düşündük. Bu nedenle kastı, kurduğumuz öyküyü, yaptığımız rejiyi, yani her şeyi buna göre kalıba oturttuk. İlk bölümden sonra bunun karşılığını alınca doğru yolda ilerlediğimizi görüp böyle devam ettik" dedi.

Yeşilçam'ın sıcak hikayelerinden ve oyuncularından nemalandık diyen Tabak, "Orhan Gencebay gibi bir ustanın müziğine de dizimizde yer verince seyircinin ilgisini çektik. Mutfaktaki annemizin veya gazetesini okuyan babamızın o müzikle sıcaklığımızı samimiyetimizi hissetmesini sağladık" şeklinde konuştu.

"YÖNETMENLİK UZUN BİR SÜREÇ"

Yönetmenliğin uzun bir süreç olduğunu söyleyen Tabak, genç yönetmenler için de şu tavsiyelerde bulundu:

"Yönetmenlik sektöre başladıktan sonra uzun bir süreç ve bu süreç için yapılacak ilk şey yeteneklerinin olup olmadığı keşfetmek. Daha sonra ise sektörü iyi takip etmek, başka yönetmenin nasıl anlattığını ve nasıl çektiğini incelemek gerekiyor. Gündemi, siyaseti edebiyatı ve filmleri de inceleyerek derine inilmeli." - İSTANBUL

Beni Böyle Sev Ekibi Aydın Üniversitesine Konuk Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beni Böyle Sev Ekibi Aydın Üniversitesine Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement