Benfica Lima'yla Uçtu: 2-1 - Son Dakika
Spor

Benfica Lima'yla Uçtu: 2-1

Benfica Lima\'yla Uçtu: 2-1

UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkma mücadelesi veren Benfica, Juventus'u 2-1 yense de final bileti için net bir avantaj elde edemedi.

25.04.2014 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final mücadelesinde Portekiz şampiyonu Benfica, Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta İtalyan devi Juventus'u konuk etti. Sert ve hızlı bir mücadeleye sahne olan maçta gülen taraf oyuna 2-1'lik skorla Benfica oldu.

BENFICA HIZLI GİRDİ

2 - 1

5

İsabetli şut

7

10

İsabetsiz şut

8

3

Korner

6

14

Faul

11

3

Sarı kart

1

0

Kırmızı kart

0

%52

Topla oynama

%48

Benfica maça hızlı bir giriş yapmayı başardı. Kanatlardan Sulejmani ve Markovic'le etkili olan Lizbon ekibi, gol bulmakta gecikmedi.

Maçın henüz 3. dakikasında kazandıkları kornerde Sulejmani topun başına geçti. Sırp oyuncunun yaptığı ortayı penaltı noktası üzerinde yükselen Garay, kafayla tamamladı. Köşeye giden top, Buffon'un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0.

11. dakikada Markovic'le başlayan kontratakta Benfica, Juventus savunmasını 4'e 4 yakaladı. Sağdan kaçan Sulejmani, Markovic'in pasını aldı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Sırp oyuncunun sol ayağıyla çektiği şutta top yan ağlarda kaldı.

14. dakikada Pirlo'nun pasını alan Tevez, kaleyi karşısına aldı. Önünü boş bulunca yaklaşık 25 metreden şutunu çekti. Artur topu rahatça kontrol etti.

25. dakikada Tevez'in pasını alan Pogba, sağ kanattan ön direğe ortasını yaptı. Araya son anda giren Luisao, ayak koyarak topu kornere yolladı.

30. dakikada gelişen Juventus kontratağında Tevez, sol kanattan hareketlendi. Çaprazdan ceza sahasına giren Arjantinli oyuncu, sıfıra indi ancak zamanında pas vermeyince top auta gitti.

33. dakikada sağ kanatta topla buluşan Markovic, hızlı adımlarla iki kişiden sıyrıldı. Ceza sahasının sağ çaprazından çektiği sert şutta top az farkla auta gitti.

İlk yarıda başka gol olmayınca soyunma odasına mutlu giden taraf Benfica oldu.

JUVE VİTES YÜKSELTTİ

56'

Sol kanattan ceza alanına giren Perez, Caceres'in müdahalesiyle yerde kaldı. Benfica'lı oyuncuların gözleri penaltı beklentisiyle hakeme döndü ancak oyun devam etti.

İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan Juventus, topa daha çok sahip olan ve pozisyonlara giren taraf olmayı başardı. Torino ekibi, beraberlik golünü bulmakta gecikmedi.

49. dakikada Asamoah'la verkaça giren Vucinic, sol çaprazdan ceza sahasına girmeye çalıştı. Önü boştu ancak topu ayağından fazla açtığı için Artur kalesini terk etti ve topu kontrol etti.

Maçın 55. dakikasında sol kanattan hareketlenen Vucinic'in ara pasında Marchisio, topla buluştu. Arka direğe havalandırdığı topu Pogba kafayla tamamladı. Köşeye doğru giden topu Artur, uçarak tek eliyle kornere çeldi.

56. dakikada gelişen Benfica atağında sol kanattan ceza alanına giren Perez, Caceres'in müdahalesiyle yerde kaldı. Benfica'lı oyuncuların gözleri penaltı beklentisiyle hakeme döndü ancak oyun devam etti.

57. dakikada Pirlo'nun ceza sahasına havalandırdığı topta Vucinic kafayı vurmak için hareketlendi. Ancak kalesini zamanında terk eden Artur, topun sahibi olmayı başardı.

68. dakikada ceza sahasına sokulan Pogba'nın sağ kanada yolladığı derinlemesine pası Lichtsteiner aldı. Bekletmeden kale ağzına yaptığı yerden ortada Almeida araya girerek büyük bir tehlikeyi önledi.

73. dakikada Pirlo'nun sol kanada açtığı pası Asamoah kontrol etti. Ganalı oyuncu tek topla yay üzerindeki Tevez'i gördü. Tevez şık bir bilek hareketiyle iki kişiden sıyrılıp önünü boşalttı. Plasesiyle topu Artur'un bacaklarının arasından ağlara yolladı: 1-1

84. dakikada Sağ kanattan Pereira'nın verdiği pasta Cavaliero, topun üstünden atladı. Ceza sahasına henüz giren Lima, gelişine çok sert bir vuruş yaparak topu tavana astı ve takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

86. dakikada sağ kanatta topu alan Lima, içeri kat ettikten sonra ters kanatttaki Markovic'e pasını çıkardı. Yerden gelen topu gelişine bir şutla tamamlayan Markovic, topu direğin dibinden auta gönderdi.

89. dakikada Pogba'nın uzun pasında savunmadan seken topu alan Marchisio, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çektiği şutta Artur açıyı iyi kapattı ve tehlikeyi önledi.

90+2'de Marchisio'nun uzun pasında Chiellini arka direkte bomboş kaldı. Sol ayağıyla yaptığı vuruşta top auta gitti.

Cüneyt Çakır'ın son düdüğüyle Benfica'nın galibiyeti resmiyet kazandı.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Jorge Jesus

Performans: 7/10

Lima'yı oyuna sonradan sokarak Juve savunmasının dengesini bozdu. Hamleleri akıllıca ve doğru zamanlamayla yaptı. Galibiyetin mimarı oldu..

Antonio Conte

Performans: 5/10

Llorente'yle maça başlamaması hataydı. Vucinic'in savunmanın arasında kaybolmasını uzun süre seyretti. Hamleleri gecikmeli ve etkisizdi.

En hızlı ikinci! Benfica'nın 3. dakikada Ezequiel Garay'la bulduğu gol bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde atılan en hızlı 2. gol olarak kayıtlara geçti.

Tevez şeytanın bacağını kırdı... Juventus'un Arjantinli forveti Carlos Tevez, 5 yıl aradan sonra bir Avrupa kupası maçında gol atmayı başardı.

Benfica'da bir eksik Maçın 34. dakikasında sarı kart gören Andre Gomes rövanşta cezalı duruma düştü.

Juve'ye ilk şok Juventus, bu sezon Avrupa Ligi'ndeki ilk yenilgisini aldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Benfica Lima'yla Uçtu: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan
    18:54 İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan

    Fernando Santos ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. İngiliz basını, siyah-beyazlıların sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacak olan Alman teknik adam Jürgen Klopp'un yardımcısı Pepijn Lijnders'ı takımın başına getirmek istediğini yazdı.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe
    17:37 Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe

    Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, alacaklarının ödenmediği iddiasıyla eski kulünbü Juventus'a açtığı davayı kazandı. İtalyan devi, eski oyuncusu Ronaldo'ya 10 milyon euro tazminat ödeyecek.


Advertisement