Bem-bir-sen Genel Başkanı Turbay'dan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Bem-bir-sen Genel Başkanı Turbay'dan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye Sert Tepki

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, teröre karşı düzenlenen birlik ve beraberlik yürüyüşünde İskilipli Atıf Hoca ve din adamlarına yönelik hakaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye sert tepki göstererek, "Haddini aşan ifadeleri ve hakaretleri aynen iade ediyoruz" dedi.

17.09.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, teröre karşı düzenlenen birlik ve beraberlik yürüyüşünde İskilipli Atıf Hoca ve din adamlarına yönelik hakaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye sert tepki göstererek, "Haddini aşan ifadeleri ve hakaretleri aynen iade ediyoruz" dedi.

Genel Başkan Turbay yaptığı yazılı açıklamada,"Teröre lanet mitinginde sözleriyle terör estiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü esefle kınıyoruz. Teröre karşı kardeşlik mitinginde haddini aşarak kardeşliği zedeleyecek açıklamalar yapılmasına bir anlam veremiyoruz" ifadesini kullandı.

Turbay şöyle devam etti:

"Ümmete rehberlik yapmış, İslam'a ve Müslümanlara yoğun baskı ve zulümlerin yapıldığı bir dönemde, İslam alemine ümit olmuş alimlere yapılan hakaretleri ve büyük saygısızlığı kabul edemeyiz. İslam için canını bile vermekten kaçınmamış din alimlerine çirkin sözler söyleyen Başkan Sözlü'ye, "Gevşek gevezenin" kim olduğunu kamuoyuna gösterdiği için teşekkür ederiz.

İskilipli Atıf Hoca'nın ve alimlerin hayatını iyice araştırmasını ve bu konuda özür dilemesini bekliyoruz. Yaptığı açıklamaları cehaletin göstergesidir.Belediye Başkanı Sözlü'ye tavsiyemiz Atıf Hoca'nın hayatını ve mücadelesini öğrenip öyle konuşmasıdır. Başkan eğer kitap bulamıyorsa biz kendisine ayrıntılı bilgiler içeren kitaplar verebiliriz. Milletin manevi değer ve mimarlarına yapılan hakaretleri ve saygısızlığı bir kez daha kınıyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bem-bir-sen Genel Başkanı Turbay'dan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement