Belediyenin Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Belediyenin Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Belediyenin Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Kayseri'de ramazan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

19.08.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Kayseri'de ramazan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de yaşanan ramazan ayını ve bayramı öne çıkartmak ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasında, Cihan Karaca birinci, Mehmed Bedir ikinci, Ahmet Gül ise üçüncü oldu.

317 eserin katıldığı yarışmada, Cem Hasılcı da jüri özel ödülüne layık görüldü.

Hüseyin Beyhan, Oktay Durukan, Nuri Çorbacıoğlu, Hüseyin Altan, Ahmet Peşkersoy, Kemal Gönen ve Zehra Özhamurkar'dan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucu birincilik kazanan Karaca 2 bin 500, ikinci Bedir 2 bin ve üçüncü Gül bin 500 lira ile ödüllendirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı değerlendirmede, fotoğrafın geçmişi geleceğe taşımakta en etkili yöntemlerden birisi olduğuna dikkati çekti.

Fotoğraf yarışmasının amacını anlatan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Ramazan ayına ve bayramına has değerleri, birikimleri ve yaşanmışlıkları öne çıkartalım ve bir arşiv oluşturarak geleceğe aktaralım istedik. Bu amaçla düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasına gerek Kayseri'den gerekse de diğer şehirlerden oldukça yüksek katılım gerçekleşti. 317 eserin yarıştığı değerlendirme sonucunda da dereceye girenler belli oldu. Bu yarışmayla hem fotoğraf sanatçılarına yeteneklerini gösterme imkanı sağladığımız gibi hem de kültür dünyamız açısından önemli bir fotoğraf arşivi oluşturduğumuz kanaatindeyim. Bu vesile ile dereceye girenleri tebrik ediyor, hem yarışmaya katılan fotoğrafçılara hem de seçici kurula teşekkür ediyorum."

Dereceye girenlere ödülleri önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle verilecek ve fotoğraflar açılacak sergiyle fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyenin Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement