Belediyelerden İsrail Boykotu - Son Dakika
Güncel

Belediyelerden İsrail Boykotu

Kağıthane, Sancaktepe ve Sungurlu belediyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı tesislerinde bu ülkenin ürünlerini satmama kararı aldı.

21.07.2014 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane, Sancaktepe ve Sungurlu belediyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı tesislerinde bu ülkenin ürünlerini satmama kararı aldı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Gazze halkını günlerdir bombalayan, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivil halkı katleden İsrail ve arkasındaki işbirlikçi sermayeyi boykot etme kararı aldıklarını belirtti.

İsrail ve destekçilerini kınadıklarını ifade eden Kılıç, herkesi bu eyleme katılmaya davet etti.

Kılıç, "Bu zulme sessiz kalmamak ve bu vahşete tepkimizi göstermek için İsrail ürünlerini kullanmamaya karar verdik. Bundan böyle belediyemizin Nurtepe, Hamidiye, Mehmet Akif Ersoy, Beyaz Kafe, Kırkahvesi ve büfelerde Coca-Cola ve İsrail menşeli ürünleri satmayacağız" dedi.

Bu meselenin bir insanlık meselesi olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, "Suçsuz günahsız insanların ve çocukların yok edildiği bir zamanda zulmün yanında duramayız. Komşularımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

"İnsanlık trajedisi var"

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de yazılı açıklamasında, İsrail ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot etme kararı aldıklarını belirtti.

Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail zulmüne sessiz kalınamayacağını kaydeden Erdem, bazı İsrail vatandaşlarının film izler gibi Gazze'nin bombalanmasını izlemesini de kınadı.

Erdem, "Bu vahşete tepkimizi koymalıyız diye düşündük. Bu doğrultuda Sancaktepe Belediyesi'nin sosyal tesislerinde İsrail ürünlerinin satışı kesinlikle yasaktır" ifadesini kullandı.

Resmi olarak uygulamaya geçtiklerini ve İsrail ürünlerini boykotu kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Erdem, duyarlı herkesi bu karara destek vermeye çağırdı.

"Sungurlu Belediyesi'nden de boykot"

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, masumları hedef alan İsrail'in insanlık suçu işlediğini ve buna dur deme zamanının geldiğini söyledi.

İsrail'in saldırıları karşısında somut adım atabilmek amacıyla bu ülkeye ait ürünleri boykot etme kararı aldıklarını kaydeden Şahiner, "İsrail'e yapılan her yardım, masum insanların üzerine bomba ve mermi olarak yağıyor. Ülkemizde satılan İsrail mallarını her alışımızda bizler de İsrail'in şarjörüne birer mermi koymuş oluyoruz" diye konuştu.

Sungurlu Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırlarında da İsrail ürünleri satılmayacağını söyleyen Şahiner, boykot kampanyasının daha da yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Şahiner, "Türk milleti olarak boykot halkasını ne kadar genişletebilirsek İsrail canilerinin silahlarına sürülen kurşunları da o kadar azaltmış oluruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediyelerden İsrail Boykotu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement