Belediyeden Öğrencilere Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Öğrencilere Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere verilen ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları başladı.

02.09.2014 17:16  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerinin öğrencilere verdiği üniversiteye hazırlık kurslarının başladığını belirterek, kurslara müracaat eden tüm öğrencilerin kabul edildiğini anlattı.

Kursların tamamen ücretsiz olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "727 öğrencimizin eğitim gördüğü kurslarımız tamamen ücretsizdir ve gerçek bir eğitim disiplini ile öğrencilerimiz sınavlara hazırlanmaktadır" ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, maddi durumları çocuklarını dershaneye göndermeye yeterli olmayan aileleri rahatlatmak için beş yıl önce ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu projesini hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız tarafından takdir edilen, yoğun rağbet gören ve önceki yıllarda kursa katılan öğrencilerimizin sınavlardaki performanslarına bakıldığında hayli başarı yakaladığı anlaşılan üniversiteye hazırlık kurslarımızı bu yılda faaliyete geçirdik. Büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum ki ücretsiz üniversite hazırlık kurslarımızdan yararlanmak isteyen tüm öğrenci kardeşlerimiz bu kurslara kabul edilmiştir."

Bu kurslarda gerçek bir eğitim disiplini ile gençlerin sınava hazırlandığını bildiren Gümrükçüoğlu, "Kurslarımızda eğitim gören öğrenci kardeşlerimden tek isteğim derslerine sıkı şekilde çalışmalarıdır. Öğrenci kardeşlerim azim ile hareket ettiklerinde mutlak suretle başarılı olacaklardır. Hepsine üstün başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sahildeki eski teknik hizmetler binasında, 1 Eylül Pazartesi günü eğitime başlanılan YGS-LYS kurslarında 727 öğrenci öğrenim görüyor. Lise son sınıfta okuyan ya da lise mezunu olan öğrencilerin katıldığı kurslar, hafta sonu ve hafta içi programları şeklinde veriliyor.

27 branş öğretmeninin görev yaptığı ve öğrencilerin 24 ayrı sınıfta YGS ve LYS'ye hazırlandığı kurslarda öğrencilere eşit ağırlık, sayısal ve sözel bölüm olmak üzere Türkçe, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Felsefe ve Coğrafya branşlarında eğitim veriliyor. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyeden Öğrencilere Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement