Mudanya Belediyesi, Suriyeli Mültecileri İlçeden Attı - Son Dakika
Güncel

Mudanya Belediyesi, Suriyeli Mültecileri İlçeden Attı

Mudanya Belediyesi, Suriyeli Mültecileri İlçeden Attı

Mudanya Belediyesi Suriyelileri 'yoğun şikayetler üzerine' ilçe dışına attı ve uygulamayı Facebook sayfasından da duyurdu.

27.07.2014 21:48  Güncelleme: 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kalan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler 25 Temmuz'da, zabıta ekiplerince toplanıp zorla araçlara bindirilerek ilçe dışına çıkarıldı. “Vatandaşlardan gelen şikayetler nedeniyle Suriyelilerin ilçe dışına çıkarıldığını” açıklayan Mudanya Belediyesi, olayı internet sitesinde ve Facebook’ta duyurdu.
t24'ün haberine göre Mudanya Belediyesi’nin internet sitesinde şu ifadelere yer verildi:

EKİPLER, SURİYELİLERİ İLÇE DIŞINA ÇIKARDI

"Mudanya ve Güzelyalı Mahallesi’nde son zamanlarda sayıları sürekli artan, Suriye 'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler, Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçe dışına gönderildi.

Özellikle, Güzelyalı sahili kordon boyunda yerlere serdikleri yataklara gelişi güzel olarak yatan Suriyeliler, Güzelyalı Mahallesi Kent Meydanı’nda bulunan yeşil alan ve parklarda yatıp kalkıyor, vatandaşların verdikleri yemekleri yiyor, verdikleri giyecekleri giyiyorlardı. Suriyeli vatandaşların sayılarının her geçen gün artması ve küçük yaştaki çocuklarının sokaklarda araçları durdurarak dilenmeye başlaması ve kamuya ait mallara zarar vermeleri şikayetleri yoğunlaştırdı. Suriyeliler konusunda ilçede artan şikayetler üzerine Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü harekete geçerek, denetimler sonucunda Suriyelilerin Mudanya dışına gönderildiği belirtildi. Son iki aydır Mudanya ve Güzelyalı Mahallesi’ni kendilerine mesken tutan Suriyeliler hakkında vatandaşlar, "Dilenerek insanların dini ve iyi niyetli duygularını istismar ediyorlardı buda bizleri rahatsız ediyordu, Mudanya Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Suriyelileri şehir dışında çıkarması iyi oldu. Keşke ülkelerinde iç savaş olmasaydı da kendi yurtlarından evlerinden bu kadar uzaklaşmasalardı" dediler. Mudanya Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün bu yönde ki çalışmalarının aralıksız olarak süreceği belirtiliyor. Aynı görüntülerin Mudanya Belediye sarayı karşısında bulunan İsmet İnönü bulvarında da yaşandığı ve ilçe halkının yoğun şikayetleri karşısında zabıta müdürlüğü ekiplerince Suriyeliler ilçe dışına çıkarılmaya başlandı."

SURİYELİLER "ÇEVREYE RAHATSIZLIK VERDİKLERİ" GEREKÇESİYLE ŞİKAYET EDİLDİ

Sınır bölgesindeki kamplardan ayrılarak Güzelyalı Mahallesi'ndeki parklarda yaşamaya başlayan Suriyeli sığınmacıların "çevreye rahatsızlık verdikleriyle" ilgili şikayetler üzere 25 Temmuz'da Mudanya Zabıta ekipleri harekete geçmişti. DHA'nın haberine göre zabıta ekipleri, Güzelyalı sahili kordon boyunda ve Belediye binası karşısındaki İnönü Bulvarı'ndaki parklarda yaşayan Suriyeli'lerin bölgeden ayrılmasını istedi. Zabıtanın müdahalesi üzerine dilencilik yaptıkları söylenen 30 Suriyeli minibüslere binerek Bursa kent merkezine gitmek üzere ilçeden çıkartılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mudanya Belediyesi, Suriyeli Mültecileri İlçeden Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • murat taner: Helal olsun Belediye Başkanına. 44 4 Yanıtla
  • Alper Kaya: Kayseride de her yer Suriyeli doldu, daha geçen gün Dükkana dilenmeye gelen Suriyelilerle bize Arapça küfür ettikleri için Karakolluk olduk, günlük gelenin gidenin hatti hesabı yok, Yeter artık yeter !!! 36 2 Yanıtla
  • MİSAFİR: NE MİSAFİRİ NE MİSAFİRPERVERLİĞİ KARDEŞİM MİSAFİRLİK ÜÇ GÜNDÜR. O MİSAFİRPERVERLİK NİDALARINI SAVURANLARIN SAĞINDA SOLUNDA ÖNÜNDE ARKASINDA BUNLARDAN YOK BELLİ. ZATEN OLSAYDI BU DENLİ RAHAT AHKAM KESEMEZLERDİ PERVERLİK BERBERLİK DİYE. 34 1 Yanıtla
  • mustafa: çok iyi etmişler 24 4 Yanıtla
  • dışarı: İlçeden değil Türkiye den çıkarılıp sınır dışında oluşturulacak tampona gönderilmeleri gerekiyor. 25 2 Yanıtla
  • hulya: Bursa nilüfer küçük sanayide bazı Suriyeli kadınlar erkekleri durdurup cinsel organını söyleyerek istermisin diyor şahit olduk böyle terbiyesizlestiler artık bizde istemiyoruz Böyle insanları 18 8 Yanıtla Çetin: Vallahi de Billahi de aynısına bende denk geldim, Bir tanesi lastikli eteğini one çekerek istermisin dedi, midem ağzıma geldi, Kadına bakış açım değişti, çünkü Orda ki Kıl miktarı kafasındaki kıl miktarı kadardı. 0 0
  • garip: bence tc ye macurları çerkezleri tatarları peşmelgeleri gürcüleri yunanıstan göçmenlerini girit göçmenlerini arnavutları da sokmamıydık. anadolu da sadece yörük ve Türkmenler vardı. suriye Türkmenlerini dışlayanlara duyrulur. gün gelir tc. de dağılır sizlerde gidecek yer bulamazsınız. zengin ve ünlüler boşuna abd de doğum yapmıyorçvar bi bildikleri. tc vatandaşlığı geçerli deyil. fason gibi bişey. orduda dışarda savaşamaz. gerçekleri herkes biliyor. ama hayal satıyor 7 19 Yanıtla ali yolcu: ALLAH korusun eğer türkiyede suriyedeki gibi bi durum olursa bu vatanın çocuğu, genci, kadını, erkeği, kaçmaz rahat ol vatanı için kanını canını göz kırpmadan verir. 0 0 ali yolcu: ayrıca tek gidecek yerimiz var orayı bilen ülkesini parçalatmaz namerde boyun eğmez ülkesini terk etmez 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement