Belediye Başkanı İçin 'Cinayete Azmettirme' Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı İçin 'Cinayete Azmettirme' Suçlaması

Belediye Başkanı İçin \'Cinayete Azmettirme\' Suçlaması

Mersin'de emekli memur Ahmet Özdemir, Tarsus İlçesi'nde yerel yayın yapan gazete sahibi işadamı Yakup Yarbay'ın 2 yıl önce kayıtlara intihar olarak geçen ölümünün gerçekte cinayet olduğunu ileri sürerek Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

11.09.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de emekli memur Ahmet Özdemir, Tarsus İlçesi'nde yerel yayın yapan gazete sahibi işadamı Yakup Yarbay'ın 2 yıl önce kayıtlara intihar olarak geçen ölümünün gerçekte cinayet olduğunu ileri sürerek Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Özdemir, o dönem Tarsus Belediye Başkanı olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ile yerel gazete sahibi Mustafa Erdoğan'ın azmettirmesi sonucu Yakup Yarbay'ın öldürüldüğünü öne sürdü. Başkan Kocamaz tarafından yapılan açıklamada, bu iddialar şantaj olarak değerlendirilip gereken yasal işlemin başlatılacağı bildirildi.

5 Kasım 2013'te Tarsus'ta kendine ait tabancayla başına ateş ederek yaşamına son veren yerel gazete sahibi 50 yaşındaki Yakup Yarbay'ın cinayete kurban gitmiş olabileceğini ileri süren Özdemir, siyasi görüş açısından yakınlığı olduğunu belirttiği  Başkan Kocamaz ile Erdoğan hakkında 'cinayete azmettirme' suçlamasında bulunduğu suç duyurusunda şu iddiada bulundu:

"Kocamaz ve Mustafa Erdoğan ile 2 Kasım 2013'te Kayseri'ye aday açıklama törenine gittik. Dönüşte Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ndeki Adnan Korkutan hocayı ziyaret ettik. Burada Kocamaz ile Erdoğan arasında kısık sesli konuşma geçti. 'Ne oluyor?' dedim. 'Sen biraz uzak kal' dediler. Ben de sinirlendim, 'Ayıp olmuyor mu, madem bizden gizli saklı var, ne diye beraberiz' dedim. Bunun üzerine bana mecburiyetten açıklamada bulundular. Kocamaz, Yarbay diye biri var. Mustafa ile ortak işler yapıyor. Aynı zamanda gazetecilik, güvenlik gibi işler de yapıyor. Her iş için bize sıkıntı yaratıyor. Bundan kurtulmamız lazım' dedi. Bu sırada Mustafa Erdoğan araya girerek Kocamaz'a hitaben 'Ağabey bugün kafasına sıkarlar, gereken talimat verildi' dedi. Adı geçen kişiyi o dönemde tanımıyordum. Mersin'e döndük. Beni Kocamaz arayarak 'Dünkü konuşmaları unutacaksın,yoksa seni yaşatmam' dedi. O anda şok oldum. 'Hayırdır hocam' dedim. O da bana, 'Adam dün intihar etti, kafasına sıktı. Ortalık karışmasın' dedi. Ben bir şey anlamadım.  Daha sonra da Mustafa Erdoğan, Tarsus'a çağırıp, 'Bak Elbistan'da konuştuğumuz olayı unutacaksın. Yoksa senin için hayırlı olmaz, gereğini yaparız' şeklinde tehdit eder gibi konuştu, yine bir şey anlamadım. Daha sonra Yakup Yarbay'ın intihar ettiğini öğrendim. O zaman anladım ki, Elbistan'da iken bunlar bu adamın ölüm emrini vermişler."

O dönem Tarsus İlçe Emniyet Müdürü olan Yaşar Aksoy'un, Burhanettin Kocamaz'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı olduğunu da söyleyen Ahmet Özdemir, can güvenliğinin tehlikede olduğunu ileri sürerek koruma talebinde de bulundu.

'ŞANTAJLARI HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI'

İddialarla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ahmet Özdemir için  "Daha önceden bulunduğu beyan, iftira ve şantajları hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştı. İftira suçundan gerekli hukuki işlemleri başlatıyoruz" denildi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı İçin 'Cinayete Azmettirme' Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement