Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Yapılan Hizmetleri Anlattı - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Yapılan Hizmetleri Anlattı

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Yapılan Hizmetleri Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yapılan hizmetleri anlattı.

03.03.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yapılan hizmetleri anlattı. Geleceğe dönük projeleri hakkında bilgi verdi.

Niğde'ye 6 yılda çok sayıda hizmet kazandırarak şehri ileriye taşıyan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ekip çalışmasıyla hizmetleri gerçekleştirdiğini belirtti.

Kent Meydanı etap etap büyüyecek

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kent Meydanı projemizin birinci etabını tamamlamış bulunuyoruz. İkinci etabı hemen eski postane ve arkasında eski bir bina var. Bu binanın kamulaştırarak yıkılmasını sağladıktan ve ikinci etapta o alanı meydanımıza dahil ettikten sonra üçüncü etap da vergi dairesi ve valilik binasını kapsayan bir proje. Onlarında önümüzdeki 2016 yılı içerisinde adliye binasının da yapılmasıyla beraber ve valilik binasının da eski devlet hastanesinin olduğu yere ya da adliye sarayının kaldırılacağı yere, valilik binasını yaptıktan sonra o alanı da projemize dahil etmiş olacağız. Üçüncü etabını da tamamladıktan sonra şehrimiz kendine yakışır, Niğde'mize yakışır bir meydana kavuşmuş olacak. Bir başlangıçtı bir adımdı. Meydanın yanı sıra bir de katlı otoparkımız var. Yaklaşık dört yüz araçlık ve ücretsiz olarak hizmet verecek. Kapalı iki katlı otoparkı da Niğde'mize bu vesileyle kazandırmış olduk. Eski postanenin bulunduğu alanı Şadırvan Parkın uzantısı olarak bir çay bahçesi haline getireceğiz. Valiliğin bulunduğu alanın alt kısmını kapalı çarşı olarak düşünebiliriz ya da insanımızın sosyal ihtiyacına cevap verecek bir tesis olarak proje çalışmamız var. Bu dönemin sonuna kadar gerçekleştirmiş olmayı ümit ediyoruz. Burada yasaların her kurum için geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Hukuken bir engel önümüze çıkmadıktan sonra bu projemizi tamamlamış olmanın gayreti içerisinde olacağız. Her şey bizim dediğimiz gibi yüzde yüz cereyan etmemiş olabilir ama bizim hedefimiz belli önümüze bu hedefi koymuşuz ve bu bir şekilde gerçekleşecek. Bu projeler şehrimizin, insanımızın faydasına olan çalışmalar" dedi.

Eleştirilmek güzel bir şey

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hizmeti mutlaka bir şekilde ne yaparsan yap takdir edenler olduğu gibi eleştirenler de olacaktır. Çünkü bu işin doğasında bu var. Eleştirenlere ben eleştiriyi çok görmüyorum. Mutlaka eleştirilecek bir şey vardır. Bir şey yaparsan eleştirilir, hiç bir şey yapmazsan eleştirilmez. Bu bakımdan eleştirilmekte güzel bir şey, konuşulmakta güzel bir şey, takdir edilmekte güzel bir şey. Üçünü bir arada götürmek Belediyenin başarılı olduğunu, ekibimizin, personellerimizin başarılı olduğunu gösterir. Bu bir ekip çalışmasıdır, teşkilat ruhudur. Teşkilat ruhu içerisinde bu çalışmaları yürüteceğiz" şeklinde konuştu.

Şehrimize önemli projeler kazandıracağız

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Şehrimize çok önemli projeleri önümüzdeki dört yıl içerisinde kavuşturmuş olacağız. Farklı tarzda projelerimiz var. Belediye olarak önümüzdeki zaman içerisinde yapacağımız projeler daha farklı çalışmalar olacak. Çalışma aksımızı değiştirerek yolumuza devam edeceğiz. Bu dönemde inşallah alt geçitlere, üst geçitlere daha fazla önem vereceğiz. Geçtiğimiz dönemde tesisleşme, sosyal tesis noktasında, park bahçe noktasında, asfaltlama noktasında, kanalizasyon, kaldırım çalışmaları noktasında ağırlıklı çalıştık. Niğde'de bu sıkıntıları şimdi bertaraf ettik, başka alanlarda şehrimizin trafiğini rahatlatıcı önlemler alacağız. Alt geçitlerle, üst geçitlerle yeni çalışmalar yapacağız. Derelerimizin ıslah çalışmalarının tamamlanmasını, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinin tamamlanmasını gerçekleştireceğiz" dedi.

Proje üretmeye devam ediyoruz

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kamuoyuyla paylaşmadığımız bir projemiz daha var. Şu anda projemizin olabilirliği ile ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Olabilirliği ile ilgili rapor olumlu gelirse Mart ayının sonuna doğru sonucun elimize ulaşacağını düşünüyorum. Mart ayının sonunda Niğde'miz açısından önemli, herkesin kafasında orayla ilgili sorular soruluyor bana böyle bir çalışmamız var. Zihnimde geliştirdiğim bir projeydi. İnşallah bu projeyi hayata geçirirsek çok güzel olacağını düşünüyorum Niğde'miz açısından" şeklinde konuştu.

Niğde sevdalısı

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bir Niğde sevdalısı olarak Belediye Başkanı olmadan önce de Niğde'ye değişik projelerle ilgili kafasını yoran birisiyim. Şöyle bir hizmet yapılsa Niğde'ye şeklinde düşünen birisiyim. Belediye Başkanı olduktan sonra da bu düşüncelerimi geliştirerek devam ettim. Şu anda da bu tempoyu artırarak devam ediyorum. Orijinal projeler ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönem daha farklı olacak. Ama hep hayalim, ümidim, arzum güzel bir şehir meydana getirmek, oluşturmak. Yaşam kalitesini artırmak. Bu hizmetler kolay olmuyor, dışarı çıktığımızda vatandaş bizden AVM istiyor, beş yıldızlı otel istiyor. Belediyenin ne AVM yapması, ne de beş yıldızlı otel yapması söz konusu. Böyle bir şey yok, bu gibi yatırımlar özel sektör marifeti ile yapılır. Bu noktada özel sektörün önünü açmak gibi bir görevimiz var. Bununla ilgili bu güne kadar bize gelen talepleri karşıladık, karşılamaya da devam edeceğiz. Bu tarz yatırımlar şehrin potansiyeli ile alakalı durumlar" dedi.

Durmak yok yola devam

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Stadyumla ilgili çalışmalarımız var. Gençlik Spor Bakanlığımız başta olmak üzere, müsteşarımız, genel müdürlerimizle görüştük. Mevcut stadyumu bir firmaya teklif ettik bu alana AVM yapalım size verelim, bir başka yere stadyumu yapın dedik. Bunlar güzel şeyler inşallah bu projeler Niğde'mizde gerçekleştiği zaman Niğde'miz yaşam kalitesini daha da artırmış bir il olacak. Yerel manada da genel manada da bizim partimizin bir sloganı var; durmak yok yola devam. Bu şu demek, yolun sonu yok. Yola devamlı devam edeceksin. Bunu yerele döndürdüğümüz zaman ben bu gün Belediye Başkanıyım çalıştım, iki dönem şehri belli bir noktaya getirdik. Bizden sonra gelen ekip aynı tempo ile çalışmazsa bizim şehrimiz yine geri kalır. Yani yola devamlı devam edeceksin. O bakımdan çevre illere Konya'ya, Kayseri'ye bakıyorum 30 yıldır neredeyse aynı yönetimle yönetiliyor bu şehirler ama çok mesafe kat ettiler" şeklinde konuştu.

Tempomuzu artırarak yolumuza devam ediyoruz

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde halkı geçtiğimiz dönemlerde geçtiğimiz otuz yıldır kimler tarafından Niğde'nin ne şekilde yönetildiğini, o dönemlerden ne kadar ileriye mesafe aldığını çok iyi biliyor. Şehrimize bu güne kadar bir çivi çakmış olan kim olursa olsun Allah hepsinden herkesten razı olsun. Herkese teşekkür ederiz. Bizim amacımız bu gün bir çivi çakmaksa, yarın iki öbür gün üç, her geçen gün her geçen ay, her geçen yıl tempomuzu artırarak yolumuza devam etmek. İki günü birbirine denk olan zarardadır. Hadisinden hareket ederek çalışmalarımızı, hizmetlerimizi artırarak devam ediyoruz" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Yapılan Hizmetleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement