Belediye Başkanı Akdoğan Sanayi Esnafıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı Akdoğan Sanayi Esnafıyla Bir Araya Geldi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Mermerci ve Sanayi esnafı ile bir araya gelerek mermerciler sitesinin ve sanayi sitesinin yapılmasında gerekli konuları görüştü.

17.12.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Hüdavent Hatum Sosyal Tesisinde düzenlenen toplantıda Marangoz ve Mobilyacılar ile Demirci ve Oto tamirci esnafıyla oluşturulan yapı kooperatifi için bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıya NASKOP Yapı Kooperatifi Başkanı Cavit Güneş, Demirciler ve Oto tamircileri Başkanı Turgut Taygur ve çok sayıda marangoz ve sanayi esnafı katıldı.

NASKOP Yapı Kooperatifi Başkanı Cavit Güneş; "NASKOP Yapı Kooperatifi yeni bir sanayi kuruluşunun bilgilendirme toplantısı için bir aradayız. Kooperatifimiz kurulalı bir yıl oldu. İlk kuruluş amacı Niğde Ağaç İşleri Sanayi Kooperatifi adı altında kurmuştuk. Yeterli sayıyı bulamadığımız için Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına telefon ile sorduk ve karma bir kooperatife çevirin dediler. Biz de şu anda karma yaptık. Yani tamirci, demirci, oto elektrikçi, kaportacı, marangoz, mobilyacı hepimizi kapsıyor" dedi.

Kooperatifi Başkanı Cavit Güneş; "Faruk Başkanımıza da çok teşekkür ederiz. Ellerinden gelen bütün yardımı yaptılar. Üyelerimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

NASKOP Başkanı Güneş; "Arsamızın ölçümlerini yaptırdık. Plan projesini aldık, şu anda mimari çalışmalarımız başladı. Bir taslak çizdirip Belediye İmar Müdürlüğü'ne verdik. Kaç tane dükkan sığıyor diye net bir sayı almak için. Şu an 140 ile 150 arasında dükkan olacak. Arsalarımızın bedelini belirledik. Bu kolaylıktan dolayı da Faruk Başkanıma teşekkür ediyoruz" dedi.

NASKOP Yapı Kooperatifi Başkanı Cavit Güneş; "Dükkan ebatlarımız 300 metre kapalı alan önünde 75 metrekare boşluk artı içerisinde çekme kat asma kat olacak. Bu şekilde çalışmalarımız var. Niğde Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü ile görüştük. İlk etapta arsamızı aldık ne gibi çalışmalar yapmamız gerektiğini sorduk. Bize Ankara ile görüşüp net bilgi aktaralım dediler. Önümüzdeki günlerde yönetim olarak gidip net bilgiler alıp bu şekilde sizlere yine bilgiler vereceğiz" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Marangozlar sitesi yapımı ile ilgili kurulan kooperatife yasa gereği arsayı satmak durumundayız. Yasa gereği hiç bir kooperatife ücretsiz arsa verme şansımız yok. Bu bakımdan kooperatifimizle mutabakat sağladığımız yasa gereği emlak değerinin altında olmamak kayıt ve şartıyla ihaleye çıkmak suretiyle hem marangozcular sitesinin yapılması noktasında, hem de bir başka taraftan da aynı bölgeye gıda toptancıları sitesinin yapılması noktasında iki ayrı arsanın satışını gerçekleştirdik. Marangozlar Odası ve Demirciler Odası üyesi arkadaşlarla bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreç kooperatife ait ama projemizin de standardı olması açısından, yapılacak işlerin ruhsatlı olması bakımından belediyenin ön gördüğü şekilde dükkanlarımızın ara boşlukları, çekme mesafelerinin ön görüldüğü şekilde bir proje yapma çalışması şu anda devam ediyor. En kısa sürede bunu neticelendirdikten sonra Kooperatif başkanı sizlerle görüşmeler sonucu yapılacak binanın nasıl olacağına karar verecekler ve o binanın yapımı gerçekleşecek. Biz bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da bu projenin bir an önce yapılıp, sonuçlandırılıp ve sitenin faaliyete geçmesinden yanayız" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Daha önceki dönemlerde mermercilere satılmış bir arsa var. mermercilerinde şu anda Selçuk Mahallesinde ve şu anda marangozcuların bulunduğu bölgede iş yerleri var. Mermercilerin de oradan kaldırılması noktasında çalışmamız var. Kısa sürede bu sitelerin yapılmasını sağlayarak o bölgenin kaldırılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bir sanayi sitesi yapımı için proje çalışması şu anda devam ediyor. Demirciler Odası Başkanımızla geçen hafta sanayi sitesi hakkında bir görüşme gerçekleştirdik. Sonuç şu, bununla artık şöyle yapacağız böyle yapacağız demenin bir anlamı yok. Eski Sanayiyi bulunduğu yerden kaldıracağız. Bunun bilinmesini istiyoruz. Yani şehrin içinde bulunan eski ve yeni sanayi dediğimiz alanın tamamını ata sanayinin üzerindeki belediye fidanlığının yetmezse hemen belediye fidanlığının üstünde zahire pazarının yan tarafında bulunan arsayı da dahil etmek üzere bu arsaların tamamını kullanarak eski sanayiyi ve yeni sanayiyi belediye fidanlığının oraya tamamen kaldıracağız. Marangozları ve mermercileri kaldıracağız. Şehrin içerisindeki bu oluşumları bir kaç yıl içerisinde kaldıracağız. Herkesin bu noktada programını buna göre yapması lazım. Bu işi yaparken hiç bir arkadaşımızın ekmek kapısının kapanmasından yana değiliz. Sanayi sitesinde bire bir ticaret yapan yani sanayi içerisinde tamir gibi işlerde hizmet veren arkadaşlarımızı muhatap alacağız. Oradaki mülk sahipleri kim olursa olsun, kendi dükkanında oturuyorsa dükkanı karşılığında bir dükkan verme noktasında bir çalışmamız olacak ama dükkan bir başkasının ise içerisinde de kiracı olarak usta çalışıyorsa oradaki kiracıya yapılacak siteden bir yer vereceğim eski ya da yeni sanayideki bulunduğu yeri kamulaştıracağım. Şu anda bu sistem üzerinde hızlı bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ata sanayi bölgesi tarafına kuracağımız sanayi sitesi ile öztürkler petrolün oradan bir alt geçit ile birbirine bağlayacağız. Dolayısı ile iki sanayiden bir birine geçiş kolaylaşmış olacak. Aşağı Ditaş'ın altındaki yoldan üst sanayiye ulaşımın önünü açmış ve kolaylaştırmış olacağız. O bölgede şu anda bizim bir mezbaha'mız var, zahire pazarımız var, gıda toptancıları, galericiler, tamirciler, demirciler odası mensuplarını, marangozlar ve mermercileri, bir başka taraftan da kamyon garajını yapacağımız bir bölge Hıdırlık mevkii. Dolayısı ile bu yapılacak projelerimizi de ata sanayi ile entegre edeceğiz. Bu şekilde o bölgemizi de ticaretin merkezi haline getirmiş olacağız. Çalışmalarımız bu şekilde. Herkesin de planını programını bu şekilde yapması gerekir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bizim derdimiz, amacımız, gayemiz verdiğimiz arsalardan para kazanmak değil. Sadece şehrin, toplumumuzun daha güzel bir şehirde yaşamasını sağlamak olduğu gibi ticaret erbabımızın, sanayicimizin, sanatkarımızın mağdur olmadan ekmek teknesini elinden kaybetmeden ticaretine devam ettirebilmek. Amacımız gayemiz bu. Bu noktada da hiç bir esnafımızı mağdur etmeden bu işlemi gerçekleştireceğiz" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bir başka taraftan da Kızılca Deresi ile ilgili ıslah çalışmalarımız devam ediyor. Selçuk Mahallesi bölgesinde 600 metre civarında yer bitirildi. Bahar mevsimi ile beraber Selçuk Mahallesinin oradaki köprüden çalışmalar sanayiye doğru devam edecek. Derenin kenarındaki ruhsatsız olan barakalar, bizim dönemimizde ruhsat alan arkadaşlara söylemiştik ruhsat alırken onlarda yaz ortalarına doğru kalkmaları hasıl olacak. Haberimiz yoktu denmesin. Bu konu bir senedir söyleniyor, konuşuluyor. Esnaf arkadaşlarımızın hiç birinin de mağdur olmasından yana değiliz. Onların da evlerine ekmek götürebileceği şekilde ekmek teknelerinin ellerinde olmasını istiyoruz. Daha iyi ortamlarda ticaret yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Eski ve yeni sanayi bölgemizi taşıdıktan sonraki süreçte kaldırdığımız bölgede imarlı bir durum olmayacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı Akdoğan Sanayi Esnafıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement