Belediye Başkanı Akdoğan'dan Vali Kılıç'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Akdoğan'dan Vali Kılıç'a Ziyaret

Belediye Başkanı Akdoğan\'dan Vali Kılıç\'a Ziyaret

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ı ziyaret etti.

17.04.2014 12:35  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ı ziyaret etti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Belediye Meclis Üyelerini tebrik eden Vali Necmeddin Kılıç görevlerinde başarılar diledi. Vali Necmeddin Kılıç; "Anlımız dik, yüzümüz temiz bu görevlerden ayrılmayı nasip etsin Allah bizlere. Çoluk çocuğumuza güzel bir isim bırakmayı nasip etsin inşallah" dedi.

Niğde'nin 50 yılına damga vuracak projeler hazırladık

Vali Kılıç; "Belediye Başkanımızla daha şimdiden Niğde'nin 50 yılına damga vuracak projeler hazırladık. Şehirleri şehir yapan meydanlarıdır. Niğde'nin bir meydanı yok. Eski hastanenin olduğu yeri alabilirsek Belediye ve Valilik binasını oraya taşıyacağız. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra şu an ki mevcut binaları yıkarak büyük bir meydan yapmayı düşünüyoruz. Yer altında dükkanların olduğu, otoparkın olduğu. Bu projeyi başarabilirsek Niğde'nin çehresi bir anda değişecektir" şeklinde konuştu.

Projelerimiz hazır

Vali Necmettin Kılıç; "Milli Savunma Bakanlığı yüz dönümlük bir arsanın tahsisini bizim lehimize kaldırdı. Jandarma ile DİTAŞ arasında yüz dönüm bir alan var. Bu yüz dönüm alan içerisinde 30 dönüm halka açık bir park yapıyoruz. Bunun dışında 30 dönüm bir kız kampüsü yapıyoruz. Türkiye'de ilk olan bir proje ve parası kasamızda hazırdır. O alanda da kız öğrenci yurdu, sağında Kız Meslek Lisesi, sol yanında da kız İmam hatip lisesi olacak. Alt ve üst tünellerle bir birine geçişi olan muhteşem bir proje olacak. Projeye bir kaç aya kadar başlayacağız. Arsanın geri kalan kısmına da Tapu Kadastro Müdürlüğünü, İl Tarım Müdürlüğünü ve İl Emniyet Müdürlüğü binasını yapacağız. Diğer yandan Niğde'yi daha güvenli hale getirecek yeni bir mobese sistemi kurulması hakkında da çalışmamız var" dedi.

Niğde köklü bir şehir

Vali Kılıç; "Toplumların kalitesi iki konuda mümkündür. Birincisi doğruyu seçmek, fark etmek, sezmek ve o doğruyu desteklemekle mümkündür. İkincisi yanlışı fark etmek, seçmek ve mani olmaktır. Bu olgunlukta Niğde'de var zaten, Niğde köklü bir şehir. Bu şehrin günlük yaşamında önemli bir fenomen olan Belediye Meclisi olarak sizlerin de şehirdeki yaşamı kolaylaştıracak, bu yaşamın kalitesini artıracak tedbirleri, eksiklikleri düşünmeniz, meclis gündemine getirmeniz ve doğruyu birlikte tespit edip, birlikte de o doğrunun realize olması için çalışmanız lazım. Sizlerin alacağı her doğru kararın arkasında da biz devlet olarak varız. Birlikte olursak, beraber olursak Niğde'yi daha yaşanabilir, daha güzel, daha modern bir kent haline getirebiliriz. Tüm meclis üyelerimize hayırlı olsun diyorum. Önümüzdeki 5 yılın dolu dolu, hayırlarla geçmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Akdoğan'dan Vali Kılıç'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement