Belçika Kralı Philippe, Erdoğan'ı Resmi Törenle Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Belçika Kralı Philippe, Erdoğan'ı Resmi Törenle Karşılandı

177 yıl sonra resmi ziyaret için Belçika'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde tarafından resmi törenle karşılandı.

05.10.2015 12:18  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ziyareti için bulunduğu Brüksel'de Belçika Kralı Philippe tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 177 yıl sonra Belçika ile Türkiye arasında ilk kez resmi görüşme gerçekleştiriyor.

ATLI ASKERLER EŞLİK ETTİ

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu makam aracı, karşılama töreninin yapılacağı Kraliyet Meydanı'na atlı askerler eşliğinde geldi.

KRAL KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan makam araçlarından inişlerinde, Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde tarafından karşılandı.

TÖREN KITASINI SELAMLADILAR

İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından, Erdoğan ve Kral Philippe tören kıtasını selamladı.


İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından aile fotoğrafı çekimi için Belçika Kraliyet Sarayı'na geçildi.

TÖRENE KİMLER KATILDI

Törene, AB Bakanı Beril Dedeoğlu, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Belçika Başbakanı Charles Michel, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bazı bakanlar katıldı.

YÜKSEK DÜZEYLİ İŞ TOPLANTISINDA MÜLTECİLERLE İLGİLİ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkedeki Suriyelilere Suriyelilere Avrupa ve uluslararası toplum adına ev sahipliği yaptıklarını belirterek onlardan gerçek anlamda külfet paylaşımı beklediklerini açıkladı.

"BİZ 7.5 MİLYAR DOLAR HARCADIK, DÜNYADAN GELEN DESTEK İSE 417 MİLYON DOLAR"

Belçika Şirketler Federasyonu tarafından tertip edilen yüksek düzeyli iş toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye'nin 2,2 milyon Suriyeliyi kabul ettiğini, Avrupa'da ise Suriyeli mültecilerin tamamının 250 bini bile bulmadığını kaydetti. Erdoğan, "Bu, bizim bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyması bakımından çok önemli." dedi. Erdoğan, Türkiye'nin mülteciler için 7,5 milyar dolar harcadığını fakat dünyadan gelen desteğin ise 417 milyon dolarda kaldığını vurguladı.

"TÜRKİYE'NİN TUTUMU AB ÜLKELERİ İÇİN ÖRNEK OLMALI"

Mültecilere açık kapı politikasını devam ettireceklerini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'nin, krizin ilk günlerinden bu yana sergilediği insani tutum tüm AB ülkeleri için örnek olmalıdır. Avrupa değerlerine sahip çıkma konusunda Türkiye birlik üyesi ülkelerin çok ilerisindedir." ifadelerini kullandı.

"GERÇEK ANLAMDA BİR KÜLFET PAYLAŞIMI BEKLİYORUZ"

Bu tablonun sürdürülebilir olmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Ülkemizdeki Suriyelilere Avrupa ve uluslararası toplum adına ev sahipliği yaptığımız unutulmamalıdır. Biz Avrupa'dan ve uluslararası toplumdan gerçek anlamda bir külfet paylaşımı bekliyoruz." dedi.



Türkiye'de son 13 yılda yapılanları anlatan Erdoğan, "Ülkemizdeki güven ortamı ve istikrar sayesinde enflasyon ve kamu açıkları gibi temel makroekonomik istikrarsızlık unsurlarının üstesinden önemli ölçüde geldik. Ekonominin kırılganlığı azaltılırken, piyasalarımızı daha rekabetçi bir işleyişe kavuşturduk." ifadelerini kullandı.

"KAYIPLARI SÜRATLE TELAFİ ETMEK İÇİN YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ"

Geçtiğimiz yıl 7 milyar dolar seviyesindeki ikili ticaret hacminin, bu yılın ilk yarısında yüzde 16 azaldığına dikkat çeken Erdoğan, küresel ekonomik sıkıntılara rağmen ticari ilişkilerin daha ileri taşınmasının iki ülkenin de yararına olacağını kaydetti. Erdoğan, "Bu dönem yaşadığımız kayıpları süratle telafi etmek için yenilikçi çözümler üretmeliyiz. dedi.

Belçika Kralı Philippe, Erdoğan\'ı Resmi Törenle Karşılandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika Kralı Philippe, Erdoğan'ı Resmi Törenle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • çakır: chp zamaninda başımız eğik olurduk şimdi bi karizmamız var kardeşim 55 18 Yanıtla FAHRİ AVNİ: senin yasın kaçkı bu sekılde konusuyorsun chp en son 1977-79 arası ülkeyi yönetmiş sen neyin kafasını yasıyorsun da chp ye satasıyorsun 4 13
  • Semazen: Yazık bu adam bu tarz töreni hak etmiyo! 17 51 Yanıtla
  • SEVEN: 177 YILDIR BELÇİKADAKİ TÜRKLER BU GÜNÜ BEKLEDİ.....İYİKİ VARSIN KALBİ GÜZEL. KENDİ GÜZEL ALLAHIM YARDIMCIN OLSUN BABA. 25 19 Yanıtla
  • Reis : adamsın reis sana can feda dünya lider görsün adam görsün inadına AKP 25 16 Yanıtla
  • SEVEN: ALLAH BU MİLLETİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN SEN BABA ...SEN CANSIN SEN HERŞEYİMİZSİN SAYIN CUMHURBAŞKANIM....SEVENLERİN ÇOKTUR RABBİM SENİ KORUSUN 24 10 Yanıtla
  • japan: arkadaslar bu adam buyuk adam. bu olay icin degil. bu 10yil daha ulkemizin basinda kalsin gorun ozaman. onnumara ulke olcaz. ama milletimiz nankor iste 18 5 Yanıtla
  • ben en güzel: GURURSUN GURUR sayende bu gavur ülkelerinde kimligimize ulastik. rabbim senden razi olsun peygamberimize komsu eylesin. aminnnnnnnnnn 12 8 Yanıtla
  • manisali: ak troller malmisniz hakikaten siz 6 6 Yanıtla
  • mutti: Ben belcikada yasiyorum vallahi sasirdim 177 sonrami resmi gorusmusler.hic birbirine isleri dusmemismi.?? Her yil yarim milyon belcikali turist geliyor turkiyeye 250 bin turk var burda hayret 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement