Bedensel Engelli 5 Sporcu Türkiye Şampiyonası'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Bedensel Engelli 5 Sporcu Türkiye Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Bedensel Engelli 5 Sporcu Türkiye Şampiyonası\'na Hazırlanıyor

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Doğu Anadolu da ilk defa engelli yüzme takımı kurarak 5 engelli sporcuyu Türkiye Şampiyonasına hazırlıyor.

19.08.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Doğu Anadolu da ilk defa engelli yüzme takımı kurarak 5 engelli sporcuyu Türkiye Şampiyonasına hazırlıyor.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu Antrenörü Baykal Karataş'ın eğitmenliğiyle 2016 Ocak ayında gerçekleştirilecek olan yarışmaya hazırlanan ve yaşları 12 ile 21 arasında değişen 5 bedensel engelli sporcu haftada 4 gün boyunca Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzuna evlerinden alınıp bir buçuk saatlik antrenmanlarının ardından tekrar evlerine götürülüyor.

Türkiye Şampiyonasına hazırlanan bedensel engelli sporculardan 19 yaşındaki Mehmet Karaçetin kendisi gibi engelli olan insanlara suyun yüzmek için bir engel olmadığına işaret ederek şu görüşlerde bulundu; "3 yıl önce bir proje kapsamında başladım yüzmeye. Antrenörüm Baykal Karataş ile tanıştım ve 3 yıldan berri çok iyi bir şekilde eğitim alarak Türkiye Şampiyonasına katılıp 12 tane Türkiye derecem var. Milli takım kamplarına katıldım. Şunu söylemek gerekirse hiçbir zaman engellerinizi kafaya takmayın. Su bir engel değildir. Çok ayrı bir dünya burası." Dedi.

Diğer engelli sporculardan 12 yaşındaki Ahmet Kocabıyık ise "Yüzmeyi çok seviyorum. İlerde başarılı bir sporcu olmak istiyorum. Yarışmalarda birinci olmak istiyorum." dedi.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Doğu Anadolu da ilk defa bedensel engelli yüzme takımını kurduklarını ve sporcuların oldukça başarılı olduklarını ifade ederek şu görüşlerde bulundu: "Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yüzme havuzumuz halkımızın ve sporcularımızın hizmetinde faaliyetlerine devam etmektedir. Bunu yanında bedensel engelli özel sporcular ve çeşitli işitme engelliler branşların da da engelli sporcularımıza da hizmet etmekteyiz.12 ay açık olduğundan ötürü Doğu Anadolu da Bedensel engelliler sporcu kulübü kurduk. Bu spor hem sporcularımızın hem de takımlarımızın gelişimine katkıda bulunacak. Hem de onların toplumda birey olmaları takım sporu yapmaları anlamında da bir oluşum sağlayacak. Bu aşamada Doğu Anadolu da ilk defa bedensel engelliler yüzme takımını kurduk. Çocuklarımız oldukça başarılı ve çok güzel antrenmanlar yapıyorlar. İnşallah çokta güzel başarılar alacaklar. İlimizi ve ülkemizi uluslararası arenada temsil edecekler." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bedensel Engelli 5 Sporcu Türkiye Şampiyonası'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement