Ölüme Terk Edilen Bebeğin Babası, Anne Doğanay'dan Şikayetçi - Son Dakika
Güncel

Ölüme Terk Edilen Bebeğin Babası, Anne Doğanay'dan Şikayetçi

Ölüme Terk Edilen Bebeğin Babası, Anne Doğanay\'dan Şikayetçi

Türkiye'nin konuştuğu cinayette Seçil Müge Doğanay'a bir darbede ölümüne sebep olduğu bebeğin babasından geldi.

24.04.2014 13:26  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölcük'te 2 aylık bebeğini evde ölüme terkedip bayram tatiline giden sınıf öğretmeni Seçil Müge Doğanay'ın yargılandığı davanın duruşmasında ilgniç bir gelişme yaşandı. Bebeğin babası olduğu iddia edilen polis memuru T.A. avukatı aracılığı ile davaya müdahahil olup Doğanay'dan şikayetçi oldu.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURMUŞTU

Geçtiğimiz eylül ayında öğretmen Seçil Müge Doğanay, henüz doğmuş bebeğini evde yalnız bırakıp, 9 günlük bayram tatili için Hatay’a ailesinin yanına gitmişti. Anne Doğanay, eve döndüğünde adını Berk koyduğu bebeğinin cansız bedeniyle karşılaşmış, öldüğünü anlamamıştı. Genç kadının bebeği hastaneye götürmesiyle olay ortaya çıkmıştı. Evlilik dışı doğan bebeğin babasının Adana’da görevli polis memuru T.A. olduğu ortaya çıkmıştı. Gölcük'te meydana gelen ve Türkiye'nin gündemine oturan olay, herkesin kanını dondurmuştu.

BEBEĞİN BABASI HAREKETE GEÇTİ

 Bebeğini ölümüne sebep olan Seçil Müge Doğanay’ın yargılanmasına Kocaeli 1.Ağır ceza mahkemesinde devam edildi. Cumhuriyet savıcısının 25 yıl hapis cezası istediği Seçil Müge Doğanay’ın ölümüne sebep olduğu bebeğinin babası olan polis memuru T.A.’nın avukatı Yunus Ercan, duruşmaya müdahil olarak katıldı ve şikayetçi oldu.

"ZORLA İLİŞKİDE BULUNDU"

Avukat Yunus Ercan suçtan zarar gören müvekkili T.A.'nın bir sonraki duruşmaya katılması isteminde bulundu. Bunun üzerine söz alan sanık Seçil Müge Doğanay Ataş'ın duruşmaya katılma istemini kabul etmediğini söyleyerek, "Ben T.A.'ya Adana'ya gittiğimde evlenmeden önce çocuk sahibi olmak istemediğimi söylemiştim. Buna rağmen benim isteğim dışında benle birlikte oldu. Ailesi bana Adana'da bulunduğum dönemde çok iyi davrandı. Hediye bile aldılar. Gölcük'e döndüğümde bana karşı tavırları değişti. Adet görüp görmediğimi sordu. Görmediğimi söylemiştim ve bu nedenle de hamile olduğumu biliyordu. Mart ayında Gölcük'e geldiğinde yüzüne de hamile olduğumu söylemiştim. Duruşmaya katılmasını istemiyorum" dedi.

DOĞANAY TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Duruşmada tutuklu sanık Seçil Müge Doğanay'ın avukatı Murat Yaman savunmasında Doğanay'ın zor bir hamilelik süreci geçirdiğini, tek başına bebeği doğurduğunu bunlara rağmen T.A.'nın bu duruma kayıtsız kaldığını ve bir anne olarak elinden geleni yaptığını söyleyerek sanık Seçil Müge Doğanay'ın tahliye edilmesini istedi. Bunun üzerine söz isteyen Doğanay, "Gölcük'e geldiğim dönemde T.A. aramızda kültür farkı olduğunu ailesinin ve kendisinin beni istemediğini söyledi. Aramızda kültür farkı yoktur. Doğumdan sonra bebeği sağlık ocağına götürdüm. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

"HAMİLE OLDUĞUNU ANLAMADIM"

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Seçil Müge Doğanay'ın Gölcük'teki kuaförü Nurhayat Şahin ise hamilelik dönemini anlamadığını söyleyerek, "5-6 yıldır Seçil Müge Doğanay'ı tanırım. Saçlarına çok önem veren birisidir. Geldiği dönemlerde hamile olduğunu anlamadım. İki kez bana 1-2 saatliğine bakmam için bebeği bıraktı. Bebek küçük, ama sağlıklıydı. Bana ayrıca bakıcı aradıgını da söylemişti" dedi.

"TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ"

Duruşmada ikinci tanık olarak dinlenen Değirmendere Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Nesrin Çetinay bir çok kez Doğanay'ı telefonla aramalarına rağmen ulaşamadıklarını bildirirken, "Gölcük Devlet Hastanesi'nden çalıştığım sağlık ocağına aşı fişi geldi. Hemşire ile birlikte fişteki bilgilerden Seçil Müge Doğanay'a ulaşmaya çalıştık. Telefonlara cevap vermedi. Evine gitmemize rağmen orada da kimseye ulaşamadık. Not bıraktık kendisine. Bunun üzerine ilkinde bebek ile gelmedi sonra sözleştiğimiz gün bebeği getirdi. Bebeğin kilosu biraz düşüktü. Bebeği kendisinin emzirmediğini  annesinin baktığını söyledi. 4-5 gün sonra yine bebeği getirmesini söyledim. Fakat gelmedi. Bayramdan sonra da bebeğin öldüğünü öğrendim" diye konuştu

Mahkeme heyeti tanık olarak bildirilen Ayşe Bilgin'in bir sonraki duruşmaya getirilerek dinlenmesine, T.A.'nın CMK'nın 28'inci maddesi uyarınca ölen bebeğin babası olması nedeniyle duruşmaya katılmasına ve sanık Seçil Müge Doğanay'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Dava, 10 Haziran 2014 tarihine ertelendi.

Davada dinlenen iki tanığına ardından duruşma 10 Haziran’a ertelendi.

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ölüme Terk Edilen Bebeğin Babası, Anne Doğanay'dan Şikayetçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • PARS: Herkez Bu Kadını Suçlamakta Ailesinin Baskısını Gören Yok . Herkez Bu Kadın Cani Demekte Çocuğu Gömmeyip Doktora Götürmesine Rağmen Herkez Buna Suçlu Demekte Toplum Kendi Ayıbını Görmediğinden . Ne Yapmıştı Bu Kadın Bir Çocuğu Biberonu İle Başbaşa Bırakıp Acımasızca Ölümüne Göz Yummuştu Ama Neden Böyle Yapmıştı. Sizce Çocuğu İle Kalabilme Şansı Verilse Kalmazmıydı . Ailesinden Bile Korkup Sakladığı Bebeğinin Yaşıcağına İnanmıştı Giderken Yoksa Neden Öldürüp Gömmesin Madem Cani Neden Ört Pas Etme Şansı Varken Ört Pas Etmedi ? Aile Olarak Kızlarının Yanında Olmayan Ona Bu Korkuyu Veren İnsanlara Yazıklar Olsun . Sırf Bir Kadını Et Parçası Olarak Görüp Hamile İken Bırakıp Giden Güvendiğimiz Polis Memurunada Yazıklar Olsun . Belki Olayın En Masumu Bu Kadın Çocuğunu Kaybetmiş Bir Anne O Çocuğun Öldüğünü Duyunca Ağladım Yalnız Bu Kadın Onu İsteyerek Öldürmemiştir Bir Araştırın Adalet Denen Şey Varsa Bu Kadına Verilen Cezayı Kızın Ailesi Ve o Baba Müsvettesinede Versin ... 30 6 Yanıtla PARS: Saadet Hanım Sana Cevap Vermek Bile İstemiyorum Aslında Çünkü Ben Burda Kimseyi Savunmuyorum. 1 Çocuk Semadan Meydana Gelmez Bir Erkek Ve Bir Bayan Gereklidir 1 Çocuk Bu Kadın Ve Erkeği Aile Yapar . Demekki Tekil Ceza Almaması Lazım Madem 1 Çocuk Var Ortada Ve Birde İhmal Neden Sadece Bu Kadın Çekiyor Bunu . Babası Memuriyetini Kurtarma Derdinde . Sen Başına Gelmeyen Birşey İçin Atıp Tutmak Kolay Tanımıyorsun Bile Kadını Belki Kültür Belki Yöre Farkı Yaşıyorsun Ve Kendin İle Kıyaslıyorsun Bunu Yapma Herkez Sen Değil Ve Sende Herkez Değilsin . Şu Soruyu Cevaplarsan Sevinirim Kadın Bebeği Gömüp Cezadan Kurtulma Şansı Varken Neden Bunu Yapmadı ? 0 0 mehmet: çok çok haklısın kadın gerçekten zor durumdaymış. Bizlerin çocuklar dünyaya geldiğin ailemiz eşimiz doktor hemşire baba anne kayınvalide kayınbaba abla yenge kayın abi kardeş hepsi yanımızda olduğu halde bizler bu durumda affalıyoruz. Ya bu kadın aileden korkması onu yüzüstü bırakıp giden o pislike ne demeli. Ya bu kadın sizin kardeşini bacınız olsaydı ne yapardınız . 0 0
  • Mete: Lan çakal..Madem bir bebeğin olduğunu biliyordun neden sahip çıkmadın.. 36 0 Yanıtla
  • ARAS: Bunllar çocuğun değil dirisine ölüsüne bile sahip çıkmadılar. söylenecek söz bulamıyorum. 25 0 Yanıtla
  • Bİ DÜŞÜNÜN YA...: Bu kadın hangi psikoloji ile neler yaşadı kim bilir? Babayım diye ortaya çıkıp şiayetçi olan şam babasına da kamu davası açılmalı, bu güne kadar aklı neredeymiş? Davaya hangi sıfatla müdahil olacakmış ki... Vicdansız adam. 19 6 Yanıtla
  • cemo1234: jaaa gördünüzmü laf attiniz attiniz olayi tam bilmeden elestirmeyin zaten hersey ortadaydi hic bir sey sebebsiz degildir bence suclu adamdir kizin annesi babasi toplum ve sistemin sucudur her olayda nedense kadin suclu oluyo bence iceri o adami atmalari lazim bence erkeklik bi kadina zor gününde yardimci olmasi gerekirken tam tersine disliyoruz 6 2 Yanıtla
  • İNSAN: İNSANOĞLUDA SİZİN GİBİ VARLIKLARDAN ŞİKAYETÇİ! 3 0 Yanıtla
  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement