BDP Muş Milletvekili Çelik Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP Muş Milletvekili Çelik Açıklaması

BDP Muş Milletvekili Çelik Açıklaması

"(Kışanak'ın açıklaması) Bu iş insani, vicdani, İslami noktada olması gereken bir taleptir.

14.04.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın "Diyarbakır'daki enerji kaynaklarına ilişkin pay istedikleri" açıklamasıyla ilgili, "Bu iş insani, vicdani, İslami noktada olması gereken bir taleptir. Biz bu talebin ardını arkasını bırakmayacağız" dedi.

Çelik, partisinin Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlere değinerek, Ağrı'da, Taşlıçay ilçesinde, Güroymak'ta, Viranşehir'de, Ceylanpınar'da halk iradesinin gasp edildiğini iddia etti.

Taşlıçay'da 17 zihinsel  engellinin ıslak imzasıyla oy kullanıldığını ileri süren Çelik, bunun hesabının verilmesi gerektiğini söyledi.

Aksoy ise Türkiye tarihinde ilk kez bu seçimlerde çok sayıda şaibe olduğu noktasında bir algı olduğunu iddia ederek, Ağrı ve ilçelerindeki seçimlerde de aynı algının sözkonusu olduğunu savundu.

Çelik, gazetecilerin, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın "bölge petrollerinden pay alınması" yönündeki açıklamasına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği yanıtın hatırlatması üzerine, Türkiye'de petrolün yüzde 80'inin bölgeden çıkarıldığına dikkati çekti.

Türkiye enerji kaynağının yüzde 90'ının bölgede kurulu Karakaya, Atatürk ve Keban Barajı başta olmak üzere yüzlerce hidroelektrik santralden üretildiğini vurgulayan Çelik, " Floramızı yıkıyorsunuz, faunamızı yok ediyorsunuz, coğrafyayı yaşanmaz kılıyorsunuz, yarattığınız barajlarla eko sistemi alt üst ediyorsunuz. Hak istemeye gelince 'yok' diyebilme lüksüne sahip değilsiniz. Biz 'evet devlettir' diyerek, onun insafına bırakmayacak kadar değerli, önemli ve tarihsel bulduğumuz bu hakkı dişe diş bir mücadeleyle meşru zeminlerde, demokratik siyasette kalarak kazanmanın, örmenin, örgütlemenin çabası içerisindeyiz. Bu iş insani, vicdani, İslami noktada olması gereken bir taleptir. Biz bu talebin ardını arkasını bırakmayacağız" diye konuştu.

Meclis'te alınacak güvenlik önlemleri çerçevesinde ziyaretçilerin basın toplantısına katılmayacağının ifade edilmesi üzerine Çelik, bunu doğru bulmadıklarını söyledi. Çelik, yasak ve toplumu hizaya getirmeyle sorunların çözülemeyeceğini ifade etti.

Abdullah Öcalan'ın Nobel adaylığının kabul edildiği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine Çelik, şöyle konuştu:

"Bence önemli bir kabul. Kürt özgürlük hareketi, halkın inkar edilen, dili kimliği için bir mücadele vermiştir. Bunu terörize edip, itibarsızlaştırmak üzerine kurgulanmış politika iflas etmiştir. Bu manada Abdullah Öcalan'ın da herkes gibi bir kısım liyakatlara elbette sahip olma hakkı vardır. Bunu öneren arkadaşları kutluyorum. Umuyorum ve diliyorum barışı son 15 yıldır en çok savunan, ören ve bu coğrafyada savaşın bitimi için en yoğun çabayı sarfeden kişi olması itibariyle Öcalan, bu barış ödülüne layık görülür." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP Muş Milletvekili Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement