BDP'li Baluken: AKP Ateşle Oynuyor - Son Dakika
Güncel

BDP'li Baluken: AKP Ateşle Oynuyor

BDP\'li Baluken: AKP Ateşle Oynuyor

BDP'li İdris Baluken, bugün Abdullah Öcalan'la yapılması beklenen görüşmeye izin verilmemesine sert tepki gösterdi.

20.04.2014 13:53  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Milletvekili ve BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Abdullah Öcalan'la bugün yapılması beklenen görüşmenin ertelenmesine tepki gösterdi. Özgür Gündem gazetesine konuşan Baluken, "Hükümet görüşmenin neden yapılmadığı çıkıp açıklasın" dedi.

"ATEŞLE OYNUYOR" TEPKİSİ

AKP’nin, görüşmeleri engelleyerek ateşle oynadığı uyarısında bulunan Baluken, şunlara dikkat çekti: “Birkaç günlük gecikmede halkın ortaya koyacağı infiali AKP çok iyi biliyor. Bu çok tehlikeli bir yaklaşım. Sayın Öcalan sürecin sigortasıdır. AKP’nin Türkiye halklarına görüşmenin neden ertelendiğini, yaklaşımını bir an önce açıklaması gerekiyor.”

Kandil’de KCK yetkilileri ile yaptıkları görüşmeyi de hatırlatan Baluken, şunları belirtti: “AKP’nin bir an önce müzakere ve barış yasasını çıkarması gerekiyor. Acil olarak demokratik siyasetin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Bunun da ilk adımı TMK’nin kaldırılmasından geçiyor. Bütün politik tutsakların özgürlükleri sağlanmalı. Türkiye’nin demokratikleşmesini ilgilendiren düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerekir. Sayın Öcalan’ın içinde olduğu koşullar düzeltilmeli. Süreçle ilgili bir samimiyet varsa her şeyden önce müzakere taraflarının şartlarının eşitlenmesi gerekli.”

"YASAL GÜVENCE ZORUNLU"

İdris Baluken, diyalog sürecinin anlamlı müzakereye evrilmesi için gerekli adımları şöyle sıraladı: 

Öcalan’ın konumu yasal güvenceye alınmalı

Müzakere ve Barış Yasası derhal çıkarılmalı

Demokrasinin önündeki engeller kaldırılmalı

Başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutsaklar derhal özgür bırakılmalı (Kaynak: Özgür Gündem)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel BDP'li Baluken: AKP Ateşle Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • kenan: bunları adam yerine koyup haber yapmak muhatap almak bile saçmalık 23 22 Yanıtla
  • abdülfettah fosforoğlu: İdris gel bununla oyna.. 18 26 Yanıtla cabbar: gercek ten harika yazmisisin 0 0
  • MANHARİN: bunları doğuda bir yere tıkacan sonra pkk lık nasıl oluyormuş gösterecen ama yapan yok 17 18 Yanıtla
  • halil: ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız 20 8 Yanıtla
  • elazili: tmk kanunu kalkacagina pkk nin dagilmasi daha mantiklidir madem iyi niyetlisinizde neden pkk yi tasviye edip dagitmiyorsunuz cunku niyetiniz kotu 8 13 Yanıtla
  • Sisi: Sayın milletvekili sadece Kürt vatandaşları değil bizlerinde düşünün genel bir af çıkması için destek olunsaygılar 16 3 Yanıtla
  • mehmet: EY KLAVYE KABADAYLARI ASKER ARKADAŞLARIM VARDI GECE GÜNDÜZ KORKUDAN ALTLARINA EDERLERDİ HELE BİR PKK YLEN SAVAŞINDA GÜREYİM 1 SENEDİR BAKIYORUM EPEY KABADAYI OLDUNUZ GERİLLA KARSISINDA KİM DAYANMIŞKİ.YILLAR AMERİKANIZ AVRUPANIZDAN ALDIĞINIZ GÜÇLE BİR ARPA BOYU KADAR YOL ALAMADINIZ,VE BARIŞ KELİMESİ ADI ALTINDA KALEKOL YAPMAYA KALKIŞTINIZ 8 10 Yanıtla MANHARİN: ONUN ADI GERİLLA DEĞİL ONUN ADI BAŞKA ÇIKTA DELİKANLI SAVAŞ OZAMAN TOTONA GÜVENİYORSAN 0 0 fungusit: Kardeş kanı akıtmaya çalışan kansız birisin. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:53 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 zanlının yakalanması için operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 68 sentetik ecza hapı, 0,19 gram sentetik uyuşturucu, 2 ruhsatsız tüfek ve 8 kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Aydın'da Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonrası Bina Çatısı Uçtu
    16:52 Aydın'da Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonrası Bina Çatısı Uçtu

    Aydın'ın Köşk ilçesinde dün gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına sonrasında bir binanın çatısı uçtu, devrilen ağaç duvarı yıktı. Köşk Belediyesi ekipleri temizlik çalışması başlattı.

  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yapan katılımcılar, fotoğraf çekti. Tonya Kaymakamı Adem Eser, yaylanın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirtirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.

  • Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti
    16:48 Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

    Fatih'te bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu
    16:46 Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.


Advertisement